Не рецепт, а знахідка! Натуральний та корисний домашній майонез за 5 хвилин без яєць

Цей рецепт підійде тим, хто з якихось причин не їсть курячі яйця.

Пісний майонез без яєць в домашніх умовах можна приготувати як заздалегідь, так і безпосередньо перед подачею. Регулюючи пропорції інгредієнтів, можна отримати соус, який вам більше сподобається.

Інгредієнти:

  • Пшеничне борошно 0.5 склянки
  • Вода 1.5 склянки
  • Рослинна олія 4 стол. л.
  • Лимонний сік (або 0,5 лимона) 2 стол. л.
  • Гірчиця готова 2 стол. л.
  • Сіль 1 чайн. л.
  • Цукор 1 чайн. л.

Приготування:

Просійте борошно в сотейник або невелику каструлю (об’ємом не більше 2 літрів). Борошно потрібно просіювати, щоб відсіяти дрібне сміття за його наявності і щоб не було грудочок. Додайте приблизно півсклянки води і перемішайте до однорідності так, щоб не було грудок. Найзручніше це робити вінчиком.

Потім додайте решту води та перемішайте до однорідності.

Поставте каструлю на середній вогонь і постійно помішуючи, доведіть до кипіння. Трохи зменшіть вогонь і варіть до загусання маси. При цьому не переставайте помішувати. Якщо ви хочете отримати густіший майонез, варіть довше. Враховуйте, що консистенція борошняної заварки після остигання стане густішою. Остудіть до кімнатної температури.

Решту інгредієнтів перекладіть в чашу блендера або глибокий посуд, в якому буде зручно збивати. Збийте блендером до однорідності.

Додайте невеликими порціями борошняну заварку.

Щоразу збиваючи, доки отримаєте необхідну консистенцію.

Готовий майонез можна зберігати кілька днів у холодильнику у закритому посуді.

За густотою і смаком такий майонез не поступається звичайному покупному майонезу.

З вказаної кількості продуктів виходить приблизно 400 мл майонезу.

Так як ступінь солоності, солодощі, гіркоти, гостроти, кислоти, пекучості у кожного індивідуальна, завжди додавайте спеції, прянощі та приправи, орієнтуючись на свій смак! Якщо якусь із приправ ви кладете вперше, то врахуйте, що є спеції, які особливо важливо не перекласти (наприклад, перець чилі).

Замість цукру можна використовувати цукрозамінник.

А ви це знали? Коли треба солити картоплю під час смаження

субота, 27 липень 2024, 21:12

Хочете картоплю зі смачною золотою скоринкою? Для цього треба не тільки правильно обробити саму картоплю, а й своєчасно її солити, щоб не було ефекту вареного овоча, передають Патріоти України. У вас вийде хрумка скоринка, якщо ви посолите картоплю піс...

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...