Не робіть помилок! Чому не варто розтирати парфуми на зап’ястях

Розбризкати парфуми на зап’ясті, а потім ретельно їх потерти - це, мабуть, найвідоміший спосіб нанесення аромату. Насправді користі від такого нанесення ніякої, навіть більше - розтирання порушить звучання ідеально збалансованих ароматичних нот, передають Патріоти України.

Навіть якісна та нішева парфумерія втратить композицію аромату. Експерти розповіли, чому не варто розтирати парфуми на зап’ясті та як правильно їх наносити.

Помилка при нанесенні ароматів

Емма Саут, фахівчиня з ароматів у культовому бренді Jo Malone, та Мішель Фіні, засновниця популярного бренду Floral Street, поділилися досвідом та порадами щодо нанесення ароматів.

На перший погляд може здатися, що потирання зап’ясть після нанесення парфумів – це найефективніший спосіб розкриття аромату, адже шкіра швидше вбиратиме есенцію.

Емма Саут зазначає, що цей ритуал має сенс, якщо наносити масляні ароматичні засоби. Однак ера масляних есенцій давно минула, а розтирати аромат, нанесений на шкіру за допомогою розпилювача – це просто псувати композицію і тривалість звучання.

Тертя генерує раптовий і нерівномірний нагрів — це прискорює випаровування певних молекул запаху, спотворюючи аромат.

"Потирання зап’ястя може змінити аромат, створити нерівномірний розподіл, впливаючи на стійкість та якість", – додала Мішель Фіні.

Як правильно наносити парфуми

Точки пульсу є одними з найбільш рекомендованих місць для нанесення ароматів – проблема полягає в розтиранні.

Найкраще дати парфумам висохнути природним шляхом, оскільки це зберігає цілісність аромату та забезпечує рівномірний розподіл для більш тривалого звучання.

Пульсові точки розташовані на зап’ястях, шиї, ліктях і задній частині колін.

Експерти рекомендують розпорошувати аромати приблизно на відстані 20 см від шкіри – так він добре розподілятиметься та висихатиме природним шляхом. Нанесення духів на вологу шкіру також є ефективним лайфхаком.

А ви це знали? Чи безпечно їсти страви прямо з холодильника

четвер, 9 травень 2024, 7:30

Холодні страви прямо з холодильника - не найприємніша їжа для людини. Справа не тільки в смакових якостях, але і в користі для організму. Ми зібрали для вас інформацію, чи можна їсти охолоджену їжу. Дізнайтеся, чому їжа з холодильника може бути не найк...

Сардельки лопаються під час варіння? Цього можна уникнути

четвер, 9 травень 2024, 7:13

Експерти в галузі правильного харчування часто “лають” любителів м’ясних напівфабрикатів, оскільки це досить шкідлива їжа. Однак важко знайти простіший і смачніший продукт, який може стати ідеальним доповненням до картоплі або макаронів у тому випадку,...