Не робіть помилок! Ось чому запечена картопля виходить м'якою і без скоринки

Запечена картопля - це чудовий гарнір до будь-якого м'яса або риби. Дуже смачно, якщо овоч виходить хрустким ззовні та м'яким всередині. Але такого ефекту не завжди вдається досягти через ряд помилок, які часто допускають навіть досвідчені господині, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz розповість, на що потрібно звернути особливу увагу під час запікання картоплі. Дотримуйтесь наступних рекомендацій і ви отримаєте ідеальну страву.

Не запікайте вологий овоч

Перед приготуванням картоплю обов'язково потрібно промити. Спочатку сполоснути декілька разів у шкірці, а потім і в очищеному вигляді. Але не забувайте і про те, що після цього плоди потрібно повністю висушити. Це можна зробити за допомогою серветки. Зайва волога буде перешкоджати утворенню золотистої та хрусткої скоринки.

Не використовуйте фольгу

Фольга – це ще один ворог хрусткої скоринки у картоплі. Всередині буде збиратись багато вологи і вся вона опиниться на шкірці. В результаті, шматочки будуть дуже м'якими.

Коли неправильно додавати спеції та олію

Додавати спеції та олію ще в сиру картоплю – це велика помилка. Овоч занадто засушиться і, при цьому, не буде хрусткої скоринки. Найкраще за 10 хвилин до готовності додати олію, спеції, а потім повернути шматочки назад в духовку.

Не нагрівайте духовку занадто

Щоб запечена картопля вийшла смачною, потрібне терпіння. Не можна ставити дуже високу температуру, тому що овоч просто підгорить і буде дуже жорстким. Оптимальний час запікання – це 90 хвилин за температури 150 градусів.

Не запікайте картоплю без решітки

Обов'язкова умова, за якої картопля рівномірно пропечеться, це розподіл теплого повітря. Цього можна досягти за допомогою решітки, яку потрібно встановити зверху на деко. Викладайте картоплю щільно, але щоб мінімальні прогалини залишались.

Ці фрази видають токсичних людей - впізнайте їх одразу

середа, 8 жовтень 2025, 23:10

Токсичні люди часто маскуються під друзів або колег, але їх видають певні слова та фрази, передають Патріоти України. 1. «Це твоя вина» Вони перекладають відповідальність на інших, аби маніпулювати ситуацією. 2. «Я просто жартую» Це виправдання для о...

Ви гріли це в мікрохвильовці? Ось чому так робити не можна

середа, 8 жовтень 2025, 18:10

Мікрохвильова піч - зручний пристрій, але деякі продукти і матеріали небезпечно нагрівати, передають Патріоти України. 1. Яйця у шкаралупі Нагрівання цілого яйця у мікрохвильовці може призвести до вибуху через накопичення пари всередині. 2. Металевий ...