Запечена картопля - це чудовий гарнір до будь-якого м'яса або риби. Дуже смачно, якщо овоч виходить хрустким ззовні та м'яким всередині. Але такого ефекту не завжди вдається досягти через ряд помилок, які часто допускають навіть досвідчені господині, передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz розповість, на що потрібно звернути особливу увагу під час запікання картоплі. Дотримуйтесь наступних рекомендацій і ви отримаєте ідеальну страву.
Не запікайте вологий овоч
Перед приготуванням картоплю обов'язково потрібно промити. Спочатку сполоснути декілька разів у шкірці, а потім і в очищеному вигляді. Але не забувайте і про те, що після цього плоди потрібно повністю висушити. Це можна зробити за допомогою серветки. Зайва волога буде перешкоджати утворенню золотистої та хрусткої скоринки.
Не використовуйте фольгу
Фольга – це ще один ворог хрусткої скоринки у картоплі. Всередині буде збиратись багато вологи і вся вона опиниться на шкірці. В результаті, шматочки будуть дуже м'якими.
Коли неправильно додавати спеції та олію
Додавати спеції та олію ще в сиру картоплю – це велика помилка. Овоч занадто засушиться і, при цьому, не буде хрусткої скоринки. Найкраще за 10 хвилин до готовності додати олію, спеції, а потім повернути шматочки назад в духовку.
Не нагрівайте духовку занадто
Щоб запечена картопля вийшла смачною, потрібне терпіння. Не можна ставити дуже високу температуру, тому що овоч просто підгорить і буде дуже жорстким. Оптимальний час запікання – це 90 хвилин за температури 150 градусів.
Не запікайте картоплю без решітки
Обов'язкова умова, за якої картопля рівномірно пропечеться, це розподіл теплого повітря. Цього можна досягти за допомогою решітки, яку потрібно встановити зверху на деко. Викладайте картоплю щільно, але щоб мінімальні прогалини залишались.
Українським автовласникам варто негайно перевірити багажник — відтепер відсутність аптечки, вогнегасника чи знака аварійної зупинки може коштувати не лише штрафу, а й водійського посвідчення або навіть арешту. Про це повідомило видання Uamotors, переда...
Поки на гілочках не з'явилося листя, не проводять обрізання слив, вишень, черешень, персика, аличі, мигдалю і абрикоса. Ці плодові дерева можна обрізати лише тоді, коли вони вийшли зі стану спокою. Якщо ж не прислухатися до цієї поради — пошкодите, пер...