Не робіть помилок! Що не можна робити під час консервування помідорів

Період консервування помідорів у розпалі. Така заготівля дуже виручить взимку, коли потрібно вигадати закуску до картоплі або будь-якої каші. І на святковий стіл саме те, що треба. Але під час приготування такої закрутки багато навіть досвідчених господинь допускають помилки, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz розповість про те, як не можна консервувати помідори. Врахуйте всього декілька наступних нюансів, щоб отримати вдалу заготівлю.

Погано помиті плоди

Перше, що обов'язково потрібно з робити з помідорами перед консервуванням, це добре їх помити. Лише ретельне очищення допоможе уникнути розповсюдженню бактерій. Тому навіть якщо плоди здаються вам чистими, промийте їх ще раз.

Не нехтуйте стерилізацією

Саме стерилізація банок гарантує те, що помідори будуть стояти у підвалі довгий час. Тому не варто вишуковувати рецепти, де упускається ця дія. Можна скористатись одним з наступних способів: у духовці, на парі або ж навіть у мікрохвильовці. Ємності потрібно прокип'ятити у воді протягом не менше 15 хвилин.

Не шкодуйте оцту

Оцет у маринад точно не можна додавати "на око". Це головний консервант, який найбільше впливає на якість консервованих плодів. Тому чітко слідкуйте за рецептурою. Наприклад, в маринад на 4 кілограми помідорів потрібно додати 2,5 столові ложки оцту 9%.

Не робіть маринад із сирої води

Маринад для помідорів потрібно готувати лише з кип'яченої води. До того ж, вона має бути не з під крану, а очищеною, з пляшки. Кипіти маринад має мінімум 5 хвилин.

Не кладіть щойно зірвану зелень

Зелень, яку зірвали для консервації, обов'язково потрібно обдати окропом. В жодному разі не можна викладати її в банки одразу, тому що є ризик розповсюдження бактерій.

Допоможе один інгредієнт! Риба більше не буде прилипати та розвалюватись

середа, 28 серпень 2024, 10:09

Риба - смачна страва, коли подають вже готову на стіл. Коли треба самостійно її приготувати, можуть виникати складнощі. Іноді вона прилипає до сковороди, а іноді просто розвалюється на частини. Їстівна страва просто їстівна, але не естетична, передають...

А ви це знали? які продукти були елітними в СРСР - їх могли дозволити собі лише заможні люди

середа, 28 серпень 2024, 9:48

Попри те, що в СРСР намагалися зробити всіх рівними та однаковими, можна було легко виділити з натовпу більш заможних людей. Соціальна нерівність проявлялася не тільки в розподілі житла, товарів чи автомобілів, передають Патріоти України. Деяка їжа, я...