Не робіть так! Які помилки під час прання псують одяг - їх припускаються майже всі

Часом, коли нам треба швидко випрати цілу купу речей, ми просто закидаємо всі їх одночасно в барабан пральної машини і вмикаємо коротку програму. Але експерти з догляду за одягом стверджують – цей підхід спрацює раз чи два, а потім речі почнуть псуватись, адже різним тканинам потрібен різний підхід до очищення, передають Патріоти України.

OBOZ.UA поцікавився, яких ще типових помилок люди найчастіше припускаються під час прання. Перевірте, чи не робите щось із цього списку саме ви.

Не перевіряють кишені

У кишенях джинсів чи кофт можуть лежати монети, ключі, навушники, паперові серветки, якісь інші дрібниці. В кращому разі такі предмети просто розмокнуть і розлетяться на дрібні шматки, які прилипнуть до речей. В гіршому – під час швидкого обертання барабану монета чи інший твердий предмет пошкодить одяг, а то й саму машину.

Тим, хто тримає котів, радять також перед пранням перевіряти, чи не вирішила тваринка усамітнитись в барабані. Деякі пухнастики люблять проводити час у пралках, тому їх потрібно звідти діставати перед тим, як скористатись приладом за прямим призначенням.

Не звіряються з етикетками

Вшиті етикетки до речей завжди містять всі головні інструкції з догляду. Спеціальними позначками на них відмічені температура води, швидкість обертання при віджимі, можливість чи неможливість застосування відбілювача та правильний підхід до сушки та прасування речей. Якщо регулярно порушувати ці рекомендації, одяг вийде з ладу значно швидше.

Не розправляють рукави та штанини

У зібганому стані із заправленими всередину рукавами та штанинами речі гірше очищуються, адже так через них погано проходить мильний розчин та чиста вода для полоскання. Особливо якщо ви завантажуєте одразу багато одягу. В ідеалі потрібно всі речі вивернути навиворіт і відправляти до барабана з розправленими рукавами та штанинами. Це захистить зовнішню частину речі від тертя і швидкого зношування, а також забезпечить якісне прання.

Не застібають усі застібки

Ґудзики, блискавки, гачки, липучки та інші застібки під час прання можуть чіплятись за інші речі і пошкоджувати їх. Тому експерти наполегливо рекомендують перед тим, як відправити одяг на цикл очищення, застібнути усе, що застібається.

Перуть одяг та постіль разом

Постільна білизна потребує окремого підходу до прання. Оскільки вона контактує з тілом протягом довгого часу, за її гігієнічністю потрібно стежити особливо ретельно. Саме тому постіль часто перуть на більш високих температурах та довгих циклах. А це може бути неприпустимим для одягу.

Перевантажують машину

Якщо вщент забити барабан речами, у ньому порушаться циркуляція води та баланс. Перше приведе до того, що речі погано очистяться через слабкий та нерівномірний доступ до мильного розчину та полоскання. А друге може пошкодити саму машину, адже вона може почати занадто сильно вібрувати та стрибати під час роботи. Якщо ви не готові зважувати речі перед пранням (а до такого не готовий практично ніхто), просто стежте, щоби речі в сухому стані займали не більше як три чверті об’єму барабану, і щоби ви могли вільно всунути всередину руку і провернути її на 90 градусів.

Все дуже просто! Як приготувати натуральний дезодорант для чутливої шкіри

четвер, 26 вересень 2024, 23:10

Існує безліч рецептів приготування натурального дезодоранту, але цей цікавий тим, що в ньому, на відміну від інших, взагалі не використовується харчова сода, яка може викликати подразнення шкіри, передають Патріоти України. На сторінці Herbal Academy р...

А ви це знали? Скільки потрібно рухатися, якщо у вас сидяча робота - дослідження вчених

четвер, 26 вересень 2024, 18:48

Вчені підрахували, скільки вправ потрібно робити в день, щоб "компенсувати" сидячу роботу. Згідно з дослідженнями, до 40 хвилин фізичної активності щодня є правильним обсягом, щоб збалансувати 10 годин сидіння на місці, передають Патріоти України. Щопр...