Не робіть так! Які помилки робить кожна друга господиня під час варіння моркви


Морква є одним з небагатьох овочів, які корисно вживати у вареному вигляді. Головною властивістю відвареної моркви вважають значний рівень антиоксидантів, що підвищується саме після теплової обробки. Але якщо неправильно варити моркву, то користі буде замало, передають Патріоти України.

Подробиці

Навіть господині з досвідом не всі знають, що під час варіння моркви, не можна відкривати кришку. А все тому, що має бути збережена постійно однакова температура, так вітаміни будуть в овочеві, а не у воді.

Оптимальний час варіння до 30 хвилин. Якщо ви варите моркву разом із буряком, наприклад, на вінегрет, то спочатку треба витягнути моркву, а потім ще 10-15 хвилин доварювати буряк.

Моркву треба варити у шкірці, а також не обрізати хвостики, оскільки вони можуть стати “каналом”, через який “втіче” вся користь моркви. Морква варена з шкіркою буде соковитою та ніжною.

Ніколи не додавайте сіль під час варіння, інакше морква буде дубова.

Джерело: ПростоВей

А ви це знали? Експерти пояснили, чим може бути небезпечний популярний посуд з пластику, металу, дерева

п’ятниця, 5 вересень 2025, 12:35

Чому варто уникати розігрівання їжі у пластиковому посуді та не слід вичавлювати лимонний сік у металеву тарілку? Виявляється, за деяких обставин популярний посуд може стати справжньою отрутою, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Під час на...

Вчені знайшли "вбивцю ракових клітин" у звичайних продуктах: Що треба їсти

п’ятниця, 5 вересень 2025, 12:15

Дослідники з Чиказького університету виявили, що природний каротиноїд зеаксантин, відомий своєю користю для зору, має ще одну унікальну властивість - він посилює здатність імунних клітин атакувати ракові пухлини, передають Патріоти України. Вчені з’ясу...