Не робіть так! Які помилки робить кожна друга господиня під час варіння моркви


Морква є одним з небагатьох овочів, які корисно вживати у вареному вигляді. Головною властивістю відвареної моркви вважають значний рівень антиоксидантів, що підвищується саме після теплової обробки. Але якщо неправильно варити моркву, то користі буде замало, передають Патріоти України.

Подробиці

Навіть господині з досвідом не всі знають, що під час варіння моркви, не можна відкривати кришку. А все тому, що має бути збережена постійно однакова температура, так вітаміни будуть в овочеві, а не у воді.

Оптимальний час варіння до 30 хвилин. Якщо ви варите моркву разом із буряком, наприклад, на вінегрет, то спочатку треба витягнути моркву, а потім ще 10-15 хвилин доварювати буряк.

Моркву треба варити у шкірці, а також не обрізати хвостики, оскільки вони можуть стати “каналом”, через який “втіче” вся користь моркви. Морква варена з шкіркою буде соковитою та ніжною.

Ніколи не додавайте сіль під час варіння, інакше морква буде дубова.

Джерело: ПростоВей

Народні прикмети на 7 червня. Чого українці спрадавна уникали в день, коли Федот Урожайник воює з русалками

субота, 7 червень 2025, 7:05

7 червня за новим календарним стилем (20 червня - за старим) - день пам'яті Феодота Анкірського. У народі день прозвали Федот Урожайник. За старим календарним стилем цього дня відзначають третє обрітення глави Пророка, Предтечі і Хрестителя Господнього...

Дачникам на замітку! Чому помідори чорніють і гниють - помилки, яких слід уникати

п’ятниця, 6 червень 2025, 17:37

Вирощування помідорів — захопливий процес, але навіть досвідчені садівники нерідко стикаються з тим, що плоди гниють ще на кущі. Причини такої проблеми можуть бути різними — від поганого поливу до хвороб ґрунту, передають Патріоти України. Щоб уникнути...