Не робіть так! Консервація ніколи не вийде вдалою - найпоширеніші помилки, які все псують

Саме завдяки консервуванню взимку є можливість поїсти домашні овочі та фрукти. Дуже зручно відкрити баночку на якесь святкування або просто на обід до картоплі чи каші. Але закрутки не завжди виходять вдалими, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz розповість, чому консервація в бланках псується або вибухає. Ці помилки часто допускають навіть досвідчені господині.

Пошкоджені плоди

До підготовки плодів для консервування потрібно ставитись дуже відповідально. Обов'язково обирайте продукти без пошкоджень, дефектів, цвілі, добре промивайте і просушуйте. Гриби, наприклад, взагалі потрібно замочувати на декілька годин. Консервація має бути абсолютно стерильною.

Нестерильні ємності для консервування

Які б продукти ви не консервували – тара повинна бути стерильною. Перед тим, як викладати продукти у банку, поставте ємність у духовку за температури 130 градусів на 30 хвилин. Також можна помістити банки в каструлю з гарячою водою хвилин на 15.

Кришки поганої якості

Для консервування не можна використовувати стару кришку з минулих років. Під час зберігання закруток гума всередині може зіпсуватись. Тому не економте і придбайте нові кришки, щоб потім не довелось викидати консервацію.

Консервування продуктів, які вже деякий час лежать

Привчіть себе консервувати продукти одразу, а не залишати на потім. Чим довше плоди лежать – тим більше втрачають свою пружність, соковитість та свіжість, і консервація не вийде якісною.

Банка не до кінця закрита

Така проблема може виникнути через зіпсований ключ. Тому завжди потрібно переконатись в тому, що ви дійсно добре закрили банку з консервацією. Якщо всередину потрапить навіть мінімальна кількість повітря, є ризик того, що заготівля вибухне.

Лише спробуйте! Як приготувати м’ясо з скоринкою - секретний інгредієнт, яким користуються кухарі в ресторані

вівторок, 16 липень 2024, 10:10

Якщо готувати смажене м’ясо, то найапетитнішими виглядають шматочки, які мають приємний рум’яний відтінок кольору і характерну скоринку, передають Патріоти України. Це говорить про майстерність кухаря та обіцяє справжню кулінарну насолоду. При самостій...

Пустоцвітів точно не буде! Просто підлийте цим огірки у спеку

вівторок, 16 липень 2024, 9:40

Для городніх культур спека стає справжнім випробуванням. Особливо страждають огірки, адже через таку погоду на рослині можуть з'являтися пустоцвіти. Щоб цього уникнути, слід звернути увагу на підживлення, передають Патріоти України. Найважливішим елеме...