Не робіть так! Найгірші звички, які зруйнують ваш сніданок

Сніданок - це важливий прийом їжі, який не лише закладає настрій на весь день, а й впливає на ваше тіло, зокрема на рівень цукру в крові. Навіть якщо ви не хворієте на цукровий діабет, дещо прискіпливий підхід до власного раціону не буде зайвим та допоможе поліпшити самопочуття та ефективніше контролювати вагу тіла, передають Патріоти України.

Тож, які харчові звички можуть підвищити рівень цукру в крові та спровокувати проблеми зі здоров’ям? Про це розповіли в Eat This, Not That.

Отримуєте недостатньо клітковини

Клітковина допомагає регулювати травлення, рівень холестерину, насичення та вивільнення вуглеводів. Сніданки з низьким вмістом клітковини можуть швидко підвищити рівень цукру в крові, що вплине на енергію та апетит. Щоб уникнути цього, включайте клітковину у свій сніданок, наприклад, через цільнозерновий хліб, фрукти, вівсянку або овочі. Оптимально, щоб на кожні 5 грамів вуглеводів припадало 1 грам клітковини. Крім того, не забувайте читати етикетки харчових продуктів, щоб контролювати це співвідношення.

Пропускаєте сніданок

Якщо нехтувати першим прийомом їжі, у людей з діабетом 1 типу може підвищитись рівень цукру в крові, що може ускладнити контроль глікемії та збільшити ризики для здоров’я. Натомість у тих, хто не має діабету, пропуск сніданку може призвести до зниження рівня цукру в крові, що викликає симптоми гіпоглікемії. Щоб уникнути цього, плануйте свій день так, щоб знайти час для сніданку. Це можуть бути фрукти, горіхи, зварене яйце чи вівсянка з горіховим маслом.

Ігноруєте білок

Вас може зацікавити:Окупанти вдарили по підприємству на Харківщині: є загиблі і поранені

Вас може зацікавити:Номери Vodafone починатимуться з нового коду 075: що буде з тими, якими вже користуються українці

Збалансоване харчування включає вуглеводи, білки, клітковину та жири. Відсутність цих компонентів може зменшити споживання вітамінів та мінералів, викликавши різкі зміни рівня цукру в крові. Поєднання білків з вуглеводами сповільнює їхню абсорбцію та стабілізує рівень цукру.

Не вживаєте корисні жири

Додавання жирів до їжі допомагає уповільнити перетравлення вуглеводів і контролювати рівень цукру в крові, завдяки чому ви довше відчуваєте ситість. Це також зменшує потребу в перекусах та дозволяє їсти меншими порціями. Вибирайте корисні ненасичені жири, такі як авокадо, горіхи та горіхове масло, які знижують запалення та легко поєднуються у їжі.

Допоможе один інгредієнт! Риба більше не буде прилипати та розвалюватись

середа, 28 серпень 2024, 10:09

Риба - смачна страва, коли подають вже готову на стіл. Коли треба самостійно її приготувати, можуть виникати складнощі. Іноді вона прилипає до сковороди, а іноді просто розвалюється на частини. Їстівна страва просто їстівна, але не естетична, передають...

А ви це знали? які продукти були елітними в СРСР - їх могли дозволити собі лише заможні люди

середа, 28 серпень 2024, 9:48

Попри те, що в СРСР намагалися зробити всіх рівними та однаковими, можна було легко виділити з натовпу більш заможних людей. Соціальна нерівність проявлялася не тільки в розподілі житла, товарів чи автомобілів, передають Патріоти України. Деяка їжа, я...