Вівсянка – це справжня класика корисних сніданків. Проте, навіть найпростіший рецепт можна зіпсувати через типові помилки, які позбавляють кашу бажаної консистенції, смаку та користі. Редакція FoodOboz розповість, які найпоширеніші помилки допускають під час приготування вівсянки. Їх дуже легко виправити, передають Патріоти України1. Не додавайте пластівці в неправильний час
Дуже важливо правильно визначити момент, коли засипати вівсяні пластівці в рідину. Якщо додати їх у воду до того, як вона закипить, або в гаряче молоко, каша вийде надто щільною або неоднорідною.
Як робити правильно:
2. Не ігноруйте сіль або додавайте її наприкінці
Сіль – це один із тих інгредієнтів, які здатні повністю розкрити смак будь-якої страви. Без солі вівсянка буде прісною, навіть якщо ви додаєте інші смачні компоненти. А якщо посолити кашу в кінці, ви отримаєте різкий, негармонійний смак.
Як робити правильно:
3. Не вибирайте занадто маленьку каструлю
Коли для варіння каші використовується маленький посуд, пластівці не можуть повністю "розкритися". Окрім того, під час кипіння вівсянка може "втекти" через краї каструлі, що не лише забруднить плиту, а й зіпсує кашу.
Як робити правильно:
Одна з головних помилок – залишити вівсянку варитися без уваги. Без регулярного перемішування пластівці можуть злипнутися, пригоріти або утворити грудочки. У підсумку замість смачної каші ви отримаєте незрозумілу густу масу.
Як робити правильно:
5. Не поспішайте і не скорочуйте час варіння
Навіть якщо ви обрали швидкорозчинні пластівці, вони все одно потребують певного часу для приготування. Недоварена вівсянка буде жорсткою, не смачною, а також не зможе повністю ввібрати рідину.
Як робити правильно:
Православна церква України 20 січня за новим стилем вшановує пам'ять вірменського священика і пророка Євфимія Великого. За старим стилем 20 січня відзначають Собор Іоанна Хрестителя або по-народному - Іванів день. . Цей день здавна вважається небезпе...
Якщо у вас не має алергії, кисломолочні продукти, особливо кефір та йогурт, можуть бути корисними для кишківника. А при непереносності лактози також є шанс знайти альтернативу, але краще попередньо проконсультуватися з гастроентерологом, передають Патр...