Не робіть так! Ці помилки знищать розсаду на корені - поради дачникам-початківцям

Ріст і розвиток розсади залежить як від стану насіння і якості ґрунту, так і від умілих дій городника. Нерідко дачники самі винні в тому, що сходи гинуть, витягуються або довго хворіють, передають Патріоти України.

Які помилки можуть погубити розсаду

Полив

Надмірно поливаючи ґрунт, або допускаючи пересихання ґрунту, ви можете загубити свій урожай.

Не потрібно дотримуватися графіка поливу – краще уважно стежити за станом ґрунту. Зайва волога викликає гнилі та хвороби, а посуха позначається на розвитку коренів.

Освітлення

Основна причина витягування паростків – це брак світла. Для нормального росту і розвитку необхідно підсвічувати за допомогою ламп або світильників.

Витягнуті паростки виходять кволими і хворобливими.

Температура

Висока температура також може спровокувати переростання розсади. Занадто низька температура позначиться на зростанні сходів або стане причиною хвороби і загибелі паростків.

Підживлення

Хлороз або в’янення може викликати як нестачу, так і надлишок живлення.

Розміщення

Важливо, щоб рослини були посіяні з дотриманням інтервалу дистанції. Це дозволить уникнути конкуренції за вологу, світло і поживні речовини.

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...

Лише спробуйте! Такі котлети ви ще не готували - з риби, рису та моркви

субота, 27 липень 2024, 12:12

Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...