Не робіть цього! Чотири звички, які найбільше руйнують здоров'я ваших судин

Поганий стан артерій і судин сприяє підвищенню ризиків маси захворювань серцево-судинної системи. Фахівці з Німеччини розповіли, які щоденні звички можуть негативно позначатися на стані судин, викликаючи ризики розвитку патологій аж до інфарктів і інсультів, повідомляють Патріоти України із посиланням на іноземні ЗМІ.

На першому місці стоїть, звичайно ж, куріння. Нікотин, який міститься в сигаретах, провокує звуження судин, після чого деякі частини тіла недоотримують крові, відповідно повністю не забезпечені киснем. Цей ефект нетривалий, але в довгостроковій перспективі призводить до відмирання клітин внутрішнього шару судин.

Якщо людина захоплюється солодким, зловживає простими вуглеводами - це призводить до різких стрибків інсуліну в крові, цукор здатний пошкоджувати внутрішні стінки судин, які згодом втрачають свій захисний шар.
Їжа з високим рівнем холестерину також сприяє руйнуванню судин. До таких продуктів відносять майонез, маргарин, фаст-фуд, напівфабрикати, смажені продукти. Високий тиск обов'язково потрібно контролювати, адже інакше він стане надзвичайно небезпечним. Перекачуючи кров при гіпертонії, судини можуть лопнути, особливо, якщо до цього вони вже були пошкоджені. Результат - інсульт.

Буде дуже смачно! ТОП-3 старовинні рецепти українських великодніх пасок

четвер, 2 травень 2024, 18:50

Напередодні Великодня пропонуємо приготувати паску з фруктовим кремом за рецептом Осипи Заклинської (1928 рік), сирну паску з чорницями з книги “Як добре і здорово варити” (1938 рік) та мигдалеву бабку за рецептом 1910 року, передають Патріоти України....

Які хитрощі допоможуть виправити ситуацію, якщо борщ вийшов надто кислим

четвер, 2 травень 2024, 18:07

У борщу завжди присутня впізнавана кислинка, без якої страву не вийде назвати класичною, передають Патріоти України. Однак будь-яка господиня може перестаратися, у результаті чого страва стає надмірно кислою. Як правило, ця ситуація виникає у тому випа...