Не розморожуйте так м'ясо - продукт буде дуже шкідливим

Якщо ви любите одразу придбати багато м'яса і покласти його у морозилку - вам обов'язково потрібно знати, як розморожувати продукт. Дуже часто, коли потрібно приготувати страву за невелику кількість часу, господині користуються різноманітними методами, щоб м'ясо швидко розтануло і стало пружним. Але не всі вони безпечні, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz розповість про помилки, які найчастіше допускають під час розмороження м'яса. Якщо ви хочете їсти безпечний та смачний продукт – ніколи їх не допускайте.

Розморожування м'яса у гарячій воді

Якщо залити заморожене м'ясо гарячою водою – ви отримаєте дуже сприятливе середовище для розмноження шкідливих бактерій. Вода обов'язково повинна бути холодною або навіть крижаною. Продукт повністю збереже свою текстуру.

Розморожування м'яса в пакеті на верхній полиці холодильника

Коли м'ясо розморожується просто в пакеті, і ще й на верхній полиці холодильника – воно починає текти. Рідина розповсюджується по всій поверхні, забруднює сусідні продукти. Починає утворюватись неприємний запах. Тому попіклуйтесь про те, щоб м'ясо лежало у великій мисці, яку ви зможете поставити на нижню полицю холодильника.

Промивання м'яса перед розморожуванням

Якщо ви думаєте, що промивання позитивно вплине на розморожування м'яса – ви помиляєтесь. Шкідливі бактерій заразять усі поверхні, губку та раковину. Потім вони потраплять у їжу.

Розморожування м'яса за допомогою феном

Для швидкого розмороження м'яса господині часто використовують навіть фен. Але тепле повітря діє лише на верхню оболонку продукту. а всередині залишається лід. Вже потім. коли м'ясо опиниться на плиті, лід буде розтавати, а шкідливі бактерії почнуть активно діяти.

Повторне розмороження

Якщо ви розморозили м'ясо – намагайтесь приготувати одразу весь продукт, не кладіть його повторно у морозильну камеру. Під час повторного розморожування буде дуже багато бактерій. які завдадуть шкоди вашому організму.

Все дуже просто! Як приготувати натуральний дезодорант для чутливої шкіри

четвер, 26 вересень 2024, 23:10

Існує безліч рецептів приготування натурального дезодоранту, але цей цікавий тим, що в ньому, на відміну від інших, взагалі не використовується харчова сода, яка може викликати подразнення шкіри, передають Патріоти України. На сторінці Herbal Academy р...

А ви це знали? Скільки потрібно рухатися, якщо у вас сидяча робота - дослідження вчених

четвер, 26 вересень 2024, 18:48

Вчені підрахували, скільки вправ потрібно робити в день, щоб "компенсувати" сидячу роботу. Згідно з дослідженнями, до 40 хвилин фізичної активності щодня є правильним обсягом, щоб збалансувати 10 годин сидіння на місці, передають Патріоти України. Щопр...