Коли потрібно вигадати швидкий обід або вечерю - на думку завжди приходять сосиски. Для того, щоб їх відварити, потрібно всього декілька хвилин. Але в магазинах можна натрапити на продукт поганої якості, передають Патріоти України.
Тому редакція FoodOboz розповість, як обрати смачні та дійсно безпечні сосиски. Для цього потрібно врахувати декілька моментів.
Колір
В якісних сосисок не може бути дуже яскравий червоний або рожевий колір. Таке забарвлення свідчить про надмірну кількість хімії у продуктів. безпечні для вживання сосиски будуть світло-рожевими або ж сіро-рожевими. Також, не має бути плям синього або зеленого кольору.
Пружність та сухість
Якщо під час легкого натискання на сосиску поверхня дуже швидко відновлюється – продукт якісний. Якщо ж вм'ятина залишається – це свідчить про наявність великої кількості добавок, консервантів та білка. На якісних сосисках немає бути жодних пошкоджень та слизу – лише щільна та суха оболонка. Наявність легкого білого нальоту допускається лише у в'ялених або копчених м'ясних виробах.
Запах
Приємний та свіжий запах – показник якісних сосисок. І, в першу чергу, ви повинні відчути саме аромат м'яса, а не спецій. Якщо відбувається протилежне – виробник просто хое приховати погану сировину за прянощами.
Виробник
Дуже важливо купувати сосиски у перевіреного виробника. Тому завжди звертайте увагу на співвідношення ціни та якості. Краще. інколи, трохи переплатити, але з'їсти дійсно якісний продукт.
Термін зберігання
Більшість сосисок продаються саме у вакуумних пакуваннях, тому що саме так продукт може довше зберігатись. Але максимальний термін зберігання молочних сосисок та сардельок. Якщо мова йде про сирокопчені – не довше 3 місяців. Якщо на упакуванні вказаний довший термін – якість продукту сумнівна.
Якщо у вас невелика ділянка, то організувати окреме місце для кожної культури складно. Однак деякі рослини, кущі та дерева можна садити поряд. Що посадити біля винограду, якщо ви хочете потім отримати соковиті та великі ягоди — читайте в матеріалі ТСН....
Алюмінієві каструлі є майже на кожній кухні. Вони легкі, зручні й недорогі. Але не все можна в них готувати. Деякі продукти можуть зіпсувати і смак страви, і сам посуд. Щоб уникнути помилок, варто знати, які страви алюміній не "любить". Редакція FoodOb...