Не ризикуйте! Як обрати якісні сосиски в магазині - зверніть увагу на ці 5 ознак

Коли потрібно вигадати швидкий обід або вечерю - на думку завжди приходять сосиски. Для того, щоб їх відварити, потрібно всього декілька хвилин. Але в магазинах можна натрапити на продукт поганої якості, передають Патріоти України.

Тому редакція FoodOboz розповість, як обрати смачні та дійсно безпечні сосиски. Для цього потрібно врахувати декілька моментів.

Колір

В якісних сосисок не може бути дуже яскравий червоний або рожевий колір. Таке забарвлення свідчить про надмірну кількість хімії у продуктів. безпечні для вживання сосиски будуть світло-рожевими або ж сіро-рожевими. Також, не має бути плям синього або зеленого кольору.

Пружність та сухість

Якщо під час легкого натискання на сосиску поверхня дуже швидко відновлюється – продукт якісний. Якщо ж вм'ятина залишається – це свідчить про наявність великої кількості добавок, консервантів та білка. На якісних сосисках немає бути жодних пошкоджень та слизу – лише щільна та суха оболонка. Наявність легкого білого нальоту допускається лише у в'ялених або копчених м'ясних виробах.

Запах

Приємний та свіжий запах – показник якісних сосисок. І, в першу чергу, ви повинні відчути саме аромат м'яса, а не спецій. Якщо відбувається протилежне – виробник просто хое приховати погану сировину за прянощами.

Виробник

Дуже важливо купувати сосиски у перевіреного виробника. Тому завжди звертайте увагу на співвідношення ціни та якості. Краще. інколи, трохи переплатити, але з'їсти дійсно якісний продукт.

Термін зберігання

Більшість сосисок продаються саме у вакуумних пакуваннях, тому що саме так продукт може довше зберігатись. Але максимальний термін зберігання молочних сосисок та сардельок. Якщо мова йде про сирокопчені – не довше 3 місяців. Якщо на упакуванні вказаний довший термін – якість продукту сумнівна.

Все дуже просто! Як приготувати натуральний дезодорант для чутливої шкіри

четвер, 26 вересень 2024, 23:10

Існує безліч рецептів приготування натурального дезодоранту, але цей цікавий тим, що в ньому, на відміну від інших, взагалі не використовується харчова сода, яка може викликати подразнення шкіри, передають Патріоти України. На сторінці Herbal Academy р...

А ви це знали? Скільки потрібно рухатися, якщо у вас сидяча робота - дослідження вчених

четвер, 26 вересень 2024, 18:48

Вчені підрахували, скільки вправ потрібно робити в день, щоб "компенсувати" сидячу роботу. Згідно з дослідженнями, до 40 хвилин фізичної активності щодня є правильним обсягом, щоб збалансувати 10 годин сидіння на місці, передають Патріоти України. Щопр...