Коли потрібно вигадати швидкий обід або вечерю - на думку завжди приходять сосиски. Для того, щоб їх відварити, потрібно всього декілька хвилин. Але в магазинах можна натрапити на продукт поганої якості, передають Патріоти України.
Тому редакція FoodOboz розповість, як обрати смачні та дійсно безпечні сосиски. Для цього потрібно врахувати декілька моментів.
Колір
В якісних сосисок не може бути дуже яскравий червоний або рожевий колір. Таке забарвлення свідчить про надмірну кількість хімії у продуктів. безпечні для вживання сосиски будуть світло-рожевими або ж сіро-рожевими. Також, не має бути плям синього або зеленого кольору.
Пружність та сухість
Якщо під час легкого натискання на сосиску поверхня дуже швидко відновлюється – продукт якісний. Якщо ж вм'ятина залишається – це свідчить про наявність великої кількості добавок, консервантів та білка. На якісних сосисках немає бути жодних пошкоджень та слизу – лише щільна та суха оболонка. Наявність легкого білого нальоту допускається лише у в'ялених або копчених м'ясних виробах.
Запах
Приємний та свіжий запах – показник якісних сосисок. І, в першу чергу, ви повинні відчути саме аромат м'яса, а не спецій. Якщо відбувається протилежне – виробник просто хое приховати погану сировину за прянощами.
Виробник
Дуже важливо купувати сосиски у перевіреного виробника. Тому завжди звертайте увагу на співвідношення ціни та якості. Краще. інколи, трохи переплатити, але з'їсти дійсно якісний продукт.
Термін зберігання
Більшість сосисок продаються саме у вакуумних пакуваннях, тому що саме так продукт може довше зберігатись. Але максимальний термін зберігання молочних сосисок та сардельок. Якщо мова йде про сирокопчені – не довше 3 місяців. Якщо на упакуванні вказаний довший термін – якість продукту сумнівна.
Накип у чайнику - проблема, з якою стикається кожен. Білий наліт не лише псує вигляд, а й погіршує смак води, уповільнює закипання та навіть підвищує споживання електроенергії. Якщо вчасно не подбати про очищення, накип може пошкодити нагрівальний елем...
Нарізані банани часто швидко темніють і стають м’якими, але експерти з харчування знайшли простий спосіб зберегти їх свіжими до чотирьох днів, передають Патріоти України з посиланням на. Ключовий інгредієнт — лимонний сік. Лимонна кислота допомагає зни...