Не ризикуйте! Як обрати якісні сосиски в магазині - зверніть увагу на ці 5 ознак

Коли потрібно вигадати швидкий обід або вечерю - на думку завжди приходять сосиски. Для того, щоб їх відварити, потрібно всього декілька хвилин. Але в магазинах можна натрапити на продукт поганої якості, передають Патріоти України.

Тому редакція FoodOboz розповість, як обрати смачні та дійсно безпечні сосиски. Для цього потрібно врахувати декілька моментів.

Колір

В якісних сосисок не може бути дуже яскравий червоний або рожевий колір. Таке забарвлення свідчить про надмірну кількість хімії у продуктів. безпечні для вживання сосиски будуть світло-рожевими або ж сіро-рожевими. Також, не має бути плям синього або зеленого кольору.

Пружність та сухість

Якщо під час легкого натискання на сосиску поверхня дуже швидко відновлюється – продукт якісний. Якщо ж вм'ятина залишається – це свідчить про наявність великої кількості добавок, консервантів та білка. На якісних сосисках немає бути жодних пошкоджень та слизу – лише щільна та суха оболонка. Наявність легкого білого нальоту допускається лише у в'ялених або копчених м'ясних виробах.

Запах

Приємний та свіжий запах – показник якісних сосисок. І, в першу чергу, ви повинні відчути саме аромат м'яса, а не спецій. Якщо відбувається протилежне – виробник просто хое приховати погану сировину за прянощами.

Виробник

Дуже важливо купувати сосиски у перевіреного виробника. Тому завжди звертайте увагу на співвідношення ціни та якості. Краще. інколи, трохи переплатити, але з'їсти дійсно якісний продукт.

Термін зберігання

Більшість сосисок продаються саме у вакуумних пакуваннях, тому що саме так продукт може довше зберігатись. Але максимальний термін зберігання молочних сосисок та сардельок. Якщо мова йде про сирокопчені – не довше 3 місяців. Якщо на упакуванні вказаний довший термін – якість продукту сумнівна.

Розставлено крапки над "і": Експерти пояснили, чи варто вимикати Wi-Fi-роутер на ніч

четвер, 25 грудень 2025, 23:10

Домогосподарства, які намагаються зекономити на рахунках за електроенергію, попередили, що вимикати Wi-Fi-роутер на ніч - не найкраща ідея. Експерти пояснюють, що така "економія" може обернутися повільнішим інтернетом, додатковими витратами та навіть р...

Чому грибний суп може гірчити

четвер, 25 грудень 2025, 19:06

Найчастіше причина не в якості грибів, а в надмірному смаженні, особливо сушених білих грибів. Легке підрум’янення може зробити суп гірким, оскільки гіркота переходить у бульйон, передають Патріоти України.