Коли потрібно вигадати швидкий обід або вечерю - на думку завжди приходять сосиски. Для того, щоб їх відварити, потрібно всього декілька хвилин. Але в магазинах можна натрапити на продукт поганої якості, передають Патріоти України.
Тому редакція FoodOboz розповість, як обрати смачні та дійсно безпечні сосиски. Для цього потрібно врахувати декілька моментів.
Колір
В якісних сосисок не може бути дуже яскравий червоний або рожевий колір. Таке забарвлення свідчить про надмірну кількість хімії у продуктів. безпечні для вживання сосиски будуть світло-рожевими або ж сіро-рожевими. Також, не має бути плям синього або зеленого кольору.
Пружність та сухість
Якщо під час легкого натискання на сосиску поверхня дуже швидко відновлюється – продукт якісний. Якщо ж вм'ятина залишається – це свідчить про наявність великої кількості добавок, консервантів та білка. На якісних сосисках немає бути жодних пошкоджень та слизу – лише щільна та суха оболонка. Наявність легкого білого нальоту допускається лише у в'ялених або копчених м'ясних виробах.
Запах
Приємний та свіжий запах – показник якісних сосисок. І, в першу чергу, ви повинні відчути саме аромат м'яса, а не спецій. Якщо відбувається протилежне – виробник просто хое приховати погану сировину за прянощами.
Виробник
Дуже важливо купувати сосиски у перевіреного виробника. Тому завжди звертайте увагу на співвідношення ціни та якості. Краще. інколи, трохи переплатити, але з'їсти дійсно якісний продукт.
Термін зберігання
Більшість сосисок продаються саме у вакуумних пакуваннях, тому що саме так продукт може довше зберігатись. Але максимальний термін зберігання молочних сосисок та сардельок. Якщо мова йде про сирокопчені – не довше 3 місяців. Якщо на упакуванні вказаний довший термін – якість продукту сумнівна.
Жоден ранок не обходиться без запашного напою, який бадьорить і заряджає енергією на весь день, передають Патріоти України. Розповідаємо, чи можна підігріти каву в мікрохвильовці, як це вплине це на якість і смак напою. Так, напій можна підігрівати у м...
Не всі каструлі підходять для приготування їжі. Обираючи ємність, важливо враховувати матеріал, з якого він виготовлений. Це стосується зокрема алюмінієвого посуду, який все ще часто використовується на кухнях завдяки своїй довговічності та зручності. ...