Не варіть яйця одразу після холодильника: Експерти розкрили особливості їхнього зберігання

У середньому українець споживає близько 270 яєць на рік. Попри таку популярність у світі все ще точаться дискусії щодо їхнього зберігання, передають Патріоти України.

Як повідомляє Mirror, у Британії яйця курей, яких вакцинували проти сальмонели, позначають знаком британського лева. Їх можна зберігати поза холодильником, якщо на вашій кухні температура нижче 20C. Такий продукт можна буде одразу опускати у окрім для приготування та безпечно їсти звареним некруто або недовареним.

Попри це, на думку експертів, найкраще місце для зберігання яєць – це все ще холодильник. Однак їх важливо дістати за 30 хвилин до використання, інакше через раптову зміну температури може тріснути шкаралупа, а у випічці їхні в’яжучі властивості будуть нижчими.

Агенство харчових стандартів радить зберігати цілі яйця в сухому прохолодному місці, найкраще в холодильнику, доки ви їх не використаєте. Також необхідно переконатися, що ви чергуєте запаси, щоб спочатку використовувати найстаріші яйця та не використовувати їх після терміну їх придатності.

Зберігати яйця в оригінальних коробках. Це запобігає їхньому пошкодженню, крім того, дата "вжити до" чітко позначена.

Водночас експерти рекомендують уникати відсіків для яєць, вбудованих у дверцята холодильника. Цей продукт найкраще зберігати в основній частині холодильника - позаду на середній полиці. Це пов'язано з тим, що температура вашого холодильника залишається найнижчою та найстабільнішою в цій зоні, на відміну від дверцят холодильника, які схильні до температурних коливань через регулярне відкривання.

Доктор Стюарт Фаррімонд також погоджується, що зберігати яйця в дверцятах холодильника зовсім не найкраще місце для них. За його словами, це може зіпсувати яєчні білки, коли вони збовтаються. Крім того, краще тримати їх подали від сирого м'яса та продуктів з різким запахом - яєчна шкаралупа пориста.

Краще не купуйте! Чому половинка кавуна може бути небезпечною - важливе попередження експертів

понеділок, 21 липень 2025, 11:30

Кавун - символ літа, що освіжає, втамовує спрагу й навіть покращує настрій. Проте обрати безпечний плід - справжнє мистецтво. І головне правило, про яке часто забувають: ніколи не купуйте кавун, розрізаний навпіл, передають Патріоти України. Нутриціол...

Абрикоси чи персики - який фрукт справді корисніший? Відповідь вас здивує!

понеділок, 21 липень 2025, 11:08

Наприкінці літа на ринках і в магазинах можна знайти безліч стиглих, соковитих фруктів прямо з саду. Саме зараз найкращий час їсти їх свіжими, а також готувати смачні заготовки на зиму. Проте іноді буває складно розрізнити подібні фрукти. Чи мають вони...