Не будемо довго тягнути домашню тварину за відоме місце, а перейдемо зразу до різних варіантів приготування смачної страви, передають Патріоти України.
Подробиці
- Очищену картоплю проварити у воді 10 хвилин, після цього воду злити, залити картоплю киплячим молоком і довести до готовності. Відварену картоплю розім’яти в пюре;
- Відварену картоплю розім’яти в пюре. У сметану додати тертий сир, добре перемішати, додати дрібно нарізаний часник і заправити цією сумішшю розім’яту в пюре картопля. Пюре слід потримати деякий час у духовці, щоб сметана прогрілася
- Картоплю розім’яти в пюре, залити киплячим курячим бульйоном, довести до готовності і добре збити;
- Заправити готове пюре (відварену розім’яту картоплю) часником, потовченим із зеленню, насінням кропу і розтопленим вершковим маслом;
- Збити один-два яєчні жовтки з кількома ложками сметани і заправити пюре отриманою сумішшю. Правда, якщо ви сумніваєтеся в якості яєць, то краще не вдаватися до цього варіанту страви, інакше ви ризикуєте підчепити неприємні, а часом і небезпечні захворювання;
- Шкварки з невеликою кількістю витопленого жиру додати до розім’ятої картоплі і добре збити;
- Натерти сир твердих сортів на дрібну тертку. Картопляне пюре злегка розбавити киплячим молоком, додати тертий сир і добре перемішати. Об’єм тертого сиру має становити десь чверть від обсягу картопляного пюре;
- Картоплю розім’яти, додати шматочок вершкового масла, перемішати з дрібно нарізаною зеленню (кріп, зелена цибуля, петрушка) та часником;
- У розведене молоком картопляне пюре необхідно всипати жменьку товчених горіхів. Для того, щоб пюре вийшло особливо смачним, слід дотриматись кількох правил. По-перше, картопля має бути з тих сортів, які при варінні розпушуються, розсипаються – «крохмальних». Якщо ж бульба при варінні залишається зовні без змін, хоч вона зварилася, то така картопля ідеальна для смаження, а ось ніжного пюре з неї, на жаль, не вийде.
Важливі доповнення
Зрозуміло, картопля потребує ретельного очищення. Насамперед, це стосується не тільки шкірки, а й «вічок», адже м’якоть навколо них дуже погано розварюється, тому краще не псувати свій обід чи вечерю та видалити ці місця одразу. Варити картоплю для пюре цілком недоцільно її варто нарізати. Шматочки при цьому мають бути приблизно однакової форми та величини, що дозволить їм зваритися одночасно. Дрібно різати теж не слід, інакше ризикуєте отримати не дуже корисне пюре, адже всі його поживні та корисні речовини залишаться у відварі.
Молоко, що додається в пюре, має бути виключно киплячим, адже від холодного молока пюре набуде сірого відтінку. Картопляне пюре любить, коли його довго збивають. Якщо ви досягли однорідної кремоподібної консистенції, то можна подавати на стіл. А якщо до однорідності та кремоподібності ще далеко, доведеться працювати товкачем далі. Подавати пюре потрібно лише гарячим, адже розігріте воно втрачає свій чудовий смак.
Кожна господиня хоче приготувати соковиті котлети, з ніжним фаршем, але щоб і не розпадалися при смаженні. Сучасні господині зруйнували стереотип про два традиційні інгредієнти, які лише псують смак котлет, передають Патріоти України. Не варто додавати...
Мате – це не просто напій, а справжня культурна традиція для народів Південної Америки, його популярність стрімко зростає і за межами континенту завдяки безлічі корисних властивостей, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Однак лікарі не реко...