Неймовірна смакота! Гаряча пательня з м'ясом та картоплею по-грецьки - не відірватися (рецепт)

Особливого смаку страві надають ароматні трави: запаморочливий аромат чебрецю відчується за кілька метрів, передають Патріоти України.

Якщо для вас це перебір, кладіть менше або складіть за бажанням букет з тимьяна, майорану і розмарину. Для більшого аромату гвоздику і чорний перець перемелюйте безпосередньо перед приготуванням страви. Апетит вже вирує! В ідеалі потрібна сковорода чавунна. Якщо такої немає, використовуйте керамічну або будь-яку іншу, але товстостінну. Щоб старва вийшла ароматнішою і соковитішою, беріть свинячу вирізку з сальцем!

Інгредієнти:

  • Свинина - 600 гр.
  • Цибуля - 2 шт.
  • Лавровий лист - 2 шт.
  • Біле сухе вино - 100 мл
  • Картопля - 700 р
  • Оливкова олія - 3 ст. л.
  • Чебрець - 2,5 ст. л.
  • Зелень - 1 пуч.
  • Гвоздика - за смаком
  • Чорний перець (мелений) - за смаком

Приготування:

  1. Картоплю очистіть, наріжте кубиками, зваріть до напівготовності в підсоленій воді, потім процідіть.
  2. Цибулю наріжте великими кубиками, злегка підсмажте на оливковій олії. Додайте нарізане невеликими шматочками м'ясо. Посипте його меленою гвоздикою, чорним перцем, сіллю, ретельно перемішайте. Готуйте на середньому вогні 5-7 хвилин.
  3. Влийте вино, додайте лаврові листи, готуйте ще 5 хвилин.
  4. Додайте картоплю, акуратно перемішайте, посипте чебрецем і подрібненою свіжою зеленню. Потримайте на вогні ще 2 хвилини, потім відразу подавайте. Смачного!
Джерело: UkrMedia

Розставлено крапки над "і": Чи можна підігрівати каву в мікрохвильовій печі

п’ятниця, 22 листопад 2024, 17:24

Жоден ранок не обходиться без запашного напою, який бадьорить і заряджає енергією на весь день, передають Патріоти України. Розповідаємо, чи можна підігріти каву в мікрохвильовці, як це вплине це на якість і смак напою. Так, напій можна підігрівати у м...

Помилка може дорого коштувати! Які страви не можна готувати в алюмінієвому посуді

п’ятниця, 22 листопад 2024, 16:38

Не всі каструлі підходять для приготування їжі. Обираючи ємність, важливо враховувати матеріал, з якого він виготовлений. Це стосується зокрема алюмінієвого посуду, який все ще часто використовується на кухнях завдяки своїй довговічності та зручності. ...