Неймовірна смакота! Гаряча пательня з м'ясом та картоплею по-грецьки - не відірватися (рецепт)

Особливого смаку страві надають ароматні трави: запаморочливий аромат чебрецю відчується за кілька метрів, передають Патріоти України.

Якщо для вас це перебір, кладіть менше або складіть за бажанням букет з тимьяна, майорану і розмарину. Для більшого аромату гвоздику і чорний перець перемелюйте безпосередньо перед приготуванням страви. Апетит вже вирує! В ідеалі потрібна сковорода чавунна. Якщо такої немає, використовуйте керамічну або будь-яку іншу, але товстостінну. Щоб старва вийшла ароматнішою і соковитішою, беріть свинячу вирізку з сальцем!

Інгредієнти:

  • Свинина - 600 гр.
  • Цибуля - 2 шт.
  • Лавровий лист - 2 шт.
  • Біле сухе вино - 100 мл
  • Картопля - 700 р
  • Оливкова олія - 3 ст. л.
  • Чебрець - 2,5 ст. л.
  • Зелень - 1 пуч.
  • Гвоздика - за смаком
  • Чорний перець (мелений) - за смаком

Приготування:

  1. Картоплю очистіть, наріжте кубиками, зваріть до напівготовності в підсоленій воді, потім процідіть.
  2. Цибулю наріжте великими кубиками, злегка підсмажте на оливковій олії. Додайте нарізане невеликими шматочками м'ясо. Посипте його меленою гвоздикою, чорним перцем, сіллю, ретельно перемішайте. Готуйте на середньому вогні 5-7 хвилин.
  3. Влийте вино, додайте лаврові листи, готуйте ще 5 хвилин.
  4. Додайте картоплю, акуратно перемішайте, посипте чебрецем і подрібненою свіжою зеленню. Потримайте на вогні ще 2 хвилини, потім відразу подавайте. Смачного!
Джерело: UkrMedia

Може бути отрутою! Названо небезпечну рибу, яку продають в українських магазинах

вівторок, 20 травень 2025, 18:48

На полицях українських супермаркетів можна знайти чимало видів риби - замороженої, копченої, солоної. Але мало хто знає, що деякі з них можуть бути небезпечними для здоров’я. РБК-Україна (проект Styler) розповідає, яка риба може бути справжньою отрутою...

Господиням на замітку! Фахівці розповіли, як часто потрібно мити холодильник

вівторок, 20 травень 2025, 18:22

Холодильник відіграє ключову роль у щоденному побуті, адже саме в ньому зберігаються продукти, термін придатності яких завдяки належним умовам значно подовжується. Щоб прилад залишався ефективним і надійним, він потребує регулярного та дбайливого догля...