
Хто тільки не приписував собі авторство в створенні котлет по-київськи: і росіяни, і французи, і навіть американці. Хоч би там як, але назва за стравою закріпилася, і навіть далеко за межами України вона іменується Chicken Kiev, передають Патріоти України.
Котлети по-київськи — страва не на кожен день. Її приготування вимагає часу і певної вправності, але все далеко не так страшно, як може здатися на перший погляд. У підсумку ж ви будете винагороджені чудовим результатом. Ніжне м'ясо в хрусткій скоринці, ароматний сік, що розтікається під час розрізання, — це чи не насолода для будь-якого гурмана?
Розм'якшене вершкове масло з'єднати з рубаною зеленню і пропущеним через прес часником, злегка посолити, поперчити, влити лимонний сік і добре вимішати.
Підготовлене масло загорнути в харчову плівку, сформувати бруском або валиком діаметром близько 1,5 см, і помістити в морозильну камеру.
З курячого філе видалити біле сухожилля, яке під час смаження деформує котлети. Філе розділити на велике і мале, надрізати їх уздовж, не розрізаючи до кінця, і розкрити, як книжку.
Шматки філе посолити, поперчити, обережно, щоб не пошкодити цілісність м'яса, відбити, викласти на мале філе шматочок охолодженого масла довжиною 5-7 см, щільно його загорнути, а потім, підвертаючи краї, загорнути у велике філе, сформувати таким чином довгасті овальні котлети .
Готові напівфабрикати помістити на 10-15 хвилин в морозильну камеру, після чого обваляти їх у борошні, змочити у збитих з молоком яйцях, обваляти в панірувальних сухарях і знову відправити на 15 хвилин у морозилку.
Потім котлети ще раз занурити в льєзон, обваляти в сухарях і смажити у фритюрі до утворення рум'яної скоринки. Обсмажені котлети довести до готовності в духовці за температури 180°С протягом 10-15 хвилин.
Подавайте котлети по-київськи з овочами, картоплею фрі або картопляним пюре. Для приготування олійної начинки можна використовувати кріп або зелень петрушки або їхню суміш.
Якщо у вас ціла куряча тушка, приготуйте котлети по-київськи з кісточкою. Для цього відокремте від тушки філе разом із крилом, залиште тільки 1 кістку, відрізавши інші, і зачистіть її від м'яса. Форм котлету у вигляді курячої ніжки. При подачі на кісточку одягніть папильотку.
У період новорічної підготовки більшість уже прикрашає домівку або планує встановлювати ялинку найближчими днями. Правильне місце для дерева має не менше значення, ніж вибір прикрас чи самої ялинки, передають Патріоти України. Невдале розташування може...
Багато будинків борються з пліснявою протягом зимових місяців, особливо коли в кімнатах тепло та волого, а вікна залишаються закритими, щоб не пропускати холод. Кухні та ванні кімнати зазвичай страждають найбільше, на стінах та плитці утворюється конде...