Неймовірна смакота! Повітряний сирно-желейний торт: Рецепт смачного десерту без випікання

Любителів сирних десертів дуже багато - повітряна консистенція таких солодощів приємно тішить смакові рецептори, передають Патріоти України.

До того ж торти з желе не потрібно випікати у духовці, що значно спрощує увесь процес приготування. Шукайте в цьому матеріалі рецепт сирно-желейного торта з ягодами, який сподобається всій родині.

Спеціально для желейного торта всього за пару хвилин і без випічки роблять особливий корж. Для цього потрібно пісочне печиво подрібнити, змішати його з розмороженим вершковим маслом, а потім викласти у форму. Це дуже просто, а в поєднанні з сирно-желейною масою ще і неймовірно смачно.

Що нам знадобиться:

  • 500 г кисломолочного сиру
  • 30 г желатину
  • 200 г сметани 25%-вої
  • 200 г вершкового масла
  • 300 г пісочного печива
  • 150 г цукру
  • 10 г ванільного цукру
  • 300 мл води
  • 500 г ягід (заморожених або свіжих)

Приготування:

Розділити желатин на дві частини. В одну посудину насипати 20 грамів, а в іншу відсипати 10 грамів желатину. Залити весь желатин холодною водою для набухання.

Подрібнити пісочне печиво - змішати в блендері або покласти в кілька пакетів, «побивши» його качалкою. Змішати подрібнене печиво з маслом кімнатної температури. Форму для торта застелити пергаментом. Рівномірно викласти печиво на дно форми. Поставити в холодильник на 20-30 хвилин

Збити в блендері сметану, сир, 300 грамів ягід, цукор, ванільний цукор. Розвести 20 грамів набряклого желатину на водяній бані. Потім влити в сирну масу. Збити блендером сирну масу з желатином. Дістати з холодильника форму для торта, вилити половину сирної маси поверх печива. Викласти зверху частину ягід. Залити сирною масою, яка залишилася і вирівняти поверхню. Поставити торт на годину в холодильник.

У каструлю насипати 100 грамів ягід, 4 чайних ложки цукру і залити ці інгредієнти 300 мл води. Довести до кипіння, вимкнути вогонь і дати рідині охолонути. Потім процідити і змішати з другою частиною желатину, розведеного на водяній бані.

Дістати торт з холодильника, викласти ягоди (якщо залишилися) і залити отриманим ягідним желатином. Поставити торт назад в холодильник на 5-6 годин.

Щоб заощадити час, можна не кип'ятити ягоди в каструлі, змішуючи їх з другою порцією желатину. Просто розведіть желе з гарячою водою, остудіть і залийте верхівку торта.

Джерело: UkrMedia

Названо фрукти, які варто їсти перед сном: Ось у чому причина

четвер, 20 листопад 2025, 7:43

Ківі - це фрукт, який отримав всесвітнє визнання завдяки своїм дивовижним перевагам для здоров'я. Він низькокалорійний, що робить його ідеальним вибором для тих, хто стежить за своєю вагою, а також для діабетиків. Однак це лише початок його переваг. Кі...

Справжній скарб! Названо мед, який знижує рівень холестерину та захищає кровоносні судини

четвер, 20 листопад 2025, 7:15

Ріпаковий мед - це справжній скарб. Особливо варто звернути на нього увагу людям похилого віку, пише Onet dom, передають Патріоти України. Такий мед має світлий, солом'яний колір та ніжну консистенцією. Його м'який смак задовольнить навіть найвибагливі...