Неймовірна смакота! Повітряний сирно-желейний торт: Рецепт смачного десерту без випікання

Любителів сирних десертів дуже багато - повітряна консистенція таких солодощів приємно тішить смакові рецептори, передають Патріоти України.

До того ж торти з желе не потрібно випікати у духовці, що значно спрощує увесь процес приготування. Шукайте в цьому матеріалі рецепт сирно-желейного торта з ягодами, який сподобається всій родині.

Спеціально для желейного торта всього за пару хвилин і без випічки роблять особливий корж. Для цього потрібно пісочне печиво подрібнити, змішати його з розмороженим вершковим маслом, а потім викласти у форму. Це дуже просто, а в поєднанні з сирно-желейною масою ще і неймовірно смачно.

Що нам знадобиться:

  • 500 г кисломолочного сиру
  • 30 г желатину
  • 200 г сметани 25%-вої
  • 200 г вершкового масла
  • 300 г пісочного печива
  • 150 г цукру
  • 10 г ванільного цукру
  • 300 мл води
  • 500 г ягід (заморожених або свіжих)

Приготування:

Розділити желатин на дві частини. В одну посудину насипати 20 грамів, а в іншу відсипати 10 грамів желатину. Залити весь желатин холодною водою для набухання.

Подрібнити пісочне печиво - змішати в блендері або покласти в кілька пакетів, «побивши» його качалкою. Змішати подрібнене печиво з маслом кімнатної температури. Форму для торта застелити пергаментом. Рівномірно викласти печиво на дно форми. Поставити в холодильник на 20-30 хвилин

Збити в блендері сметану, сир, 300 грамів ягід, цукор, ванільний цукор. Розвести 20 грамів набряклого желатину на водяній бані. Потім влити в сирну масу. Збити блендером сирну масу з желатином. Дістати з холодильника форму для торта, вилити половину сирної маси поверх печива. Викласти зверху частину ягід. Залити сирною масою, яка залишилася і вирівняти поверхню. Поставити торт на годину в холодильник.

У каструлю насипати 100 грамів ягід, 4 чайних ложки цукру і залити ці інгредієнти 300 мл води. Довести до кипіння, вимкнути вогонь і дати рідині охолонути. Потім процідити і змішати з другою частиною желатину, розведеного на водяній бані.

Дістати торт з холодильника, викласти ягоди (якщо залишилися) і залити отриманим ягідним желатином. Поставити торт назад в холодильник на 5-6 годин.

Щоб заощадити час, можна не кип'ятити ягоди в каструлі, змішуючи їх з другою порцією желатину. Просто розведіть желе з гарячою водою, остудіть і залийте верхівку торта.

Джерело: UkrMedia

Варто знати! Яка квітка та число є щасливими для вашого знаку зодіаку

п’ятниця, 28 листопад 2025, 17:57

Природа - це не просто місце, де ми живемо, це наше дзеркало. Квіти, які нас приваблюють, і цифри, які зворушують, не випадкові. Вони пов'язують нас з невидимими силами, що створюють баланс між тілом, розумом і душею, передають Патріоти України. Астрол...

Творить дива! Вчені назвали горіх, здатний підтримати здоров'я серця

п’ятниця, 28 листопад 2025, 17:50

Горіх пекан визнано ключовим для підтримки здоров'я серця, передають Патріоти України з посиланням на Nutrients. Мета-аналіз 52 досліджень, проведений науковцями Іллінойського технологічного інституту та опублікований у журналі Nutrients, підтвердив, ...