Неймовірна смакота! Повітряний сирно-желейний торт: Рецепт смачного десерту без випікання

Любителів сирних десертів дуже багато - повітряна консистенція таких солодощів приємно тішить смакові рецептори, передають Патріоти України.

До того ж торти з желе не потрібно випікати у духовці, що значно спрощує увесь процес приготування. Шукайте в цьому матеріалі рецепт сирно-желейного торта з ягодами, який сподобається всій родині.

Спеціально для желейного торта всього за пару хвилин і без випічки роблять особливий корж. Для цього потрібно пісочне печиво подрібнити, змішати його з розмороженим вершковим маслом, а потім викласти у форму. Це дуже просто, а в поєднанні з сирно-желейною масою ще і неймовірно смачно.

Що нам знадобиться:

  • 500 г кисломолочного сиру
  • 30 г желатину
  • 200 г сметани 25%-вої
  • 200 г вершкового масла
  • 300 г пісочного печива
  • 150 г цукру
  • 10 г ванільного цукру
  • 300 мл води
  • 500 г ягід (заморожених або свіжих)

Приготування:

Розділити желатин на дві частини. В одну посудину насипати 20 грамів, а в іншу відсипати 10 грамів желатину. Залити весь желатин холодною водою для набухання.

Подрібнити пісочне печиво - змішати в блендері або покласти в кілька пакетів, «побивши» його качалкою. Змішати подрібнене печиво з маслом кімнатної температури. Форму для торта застелити пергаментом. Рівномірно викласти печиво на дно форми. Поставити в холодильник на 20-30 хвилин

Збити в блендері сметану, сир, 300 грамів ягід, цукор, ванільний цукор. Розвести 20 грамів набряклого желатину на водяній бані. Потім влити в сирну масу. Збити блендером сирну масу з желатином. Дістати з холодильника форму для торта, вилити половину сирної маси поверх печива. Викласти зверху частину ягід. Залити сирною масою, яка залишилася і вирівняти поверхню. Поставити торт на годину в холодильник.

У каструлю насипати 100 грамів ягід, 4 чайних ложки цукру і залити ці інгредієнти 300 мл води. Довести до кипіння, вимкнути вогонь і дати рідині охолонути. Потім процідити і змішати з другою частиною желатину, розведеного на водяній бані.

Дістати торт з холодильника, викласти ягоди (якщо залишилися) і залити отриманим ягідним желатином. Поставити торт назад в холодильник на 5-6 годин.

Щоб заощадити час, можна не кип'ятити ягоди в каструлі, змішуючи їх з другою порцією желатину. Просто розведіть желе з гарячою водою, остудіть і залийте верхівку торта.

Джерело: UkrMedia

А ви це знали? Чому варто вивертати одяг перед пранням в машинці

неділя, 19 січень 2025, 17:38

Якщо вивертати одяг перед пранням, це збереже довше життя улюбленому вбранню, передають Патріоти України. Чи потрібно вивертати речі навиворіт перед пранням у пральній машинці? Хтось це робить, хтось - не вважає необхідним. Втім, експерти радять не пол...

Одні проблеми! Кінолог назвав три породи собак, яких ніколи не завів би вдома сам

неділя, 19 січень 2025, 13:00

Кінолог Рос Макнамара розповів про три породи собак, яких він ніколи б не завів для себе. На думку експерта, ці популярні собаки мають свої недоліки, передають Патріоти України. Перелік порід Рос виклав у відеоролику на своїй сторінці в соціальній мере...