Нещастя та швидке розлучення: Чому не можна одружуватися у високосний 2024 рік за народними прикметами

Серед наших пращурів існувало повір'я, що шлюб, укладений у високосний рік, обов'язково буде нещасливим, передають Патріоти України.

2024 рік високосний, тобто в ньому буде не 365, а 366 днів. Кожен четвертий рік відбувається таке явище, а введене воно було для того, щоб збалансувати неточність календаря. В народі високосні роки завжди вважали нещасливими та небезпечними. З ними пов'язували чимало повір'їв та народних прикмет.

В давнину люди мало розуміли, навіщо створений високосний рік, а тому йому приписували різноманітні небезпечні властивості. Навіть існувала думка, що в такі роки порушується природний порядок речей, а тому на всіх чекають лише нещастя.

Звідси прийшло і повір'я, що весілля, зігране у високосний рік, не буде благословенне Богом, а тому подружжя буде жити в нещасті, бідності та сварках.

Існували й інші народні прикмети, які були пов'язані з високосним роком. Серед них найбільш популярними можна назвати такі:

  • не варто переїжджати на нове місце проживання, адже це принесе лише проблеми;
  • не можна починати нові справи, особливо важливі, вони не принесуть бажаного результату;
  • не починайте ремонт у будинку чи квартирі, він затягнеться і закінчиться невдало;
  • не варто купувати нову нерухомість, вона буде проблемною;
  • не можна садити дерева, вони точно не приживуться.

Втім, в сучасному світі, незважаючи на народні прикмети предків, статистика в РАГСах показує, що шлюби, укладені у високосний рік, розпадаються аж ніяк не частіше за ті, що реєструють у інші періоди. Число на календарі не здатне вплинути на сімейне щастя. Тому, якщо ви думали зробити пропозицію своїй другій половинці, можна і навіть потрібно це робити 2024 року. Тим більше, що церква також не забороняє вінчання у високосні роки.

Не робіть так! Помилка господинь, через яку з’являється білий наліт на кімнатних рослинах

неділя, 8 вересень 2024, 7:12

Якщо на листі та бутонах улюблених фіалок та орхідей з’явився білий наліт, то це свідчить про те, що рослини захворіли, передають Патріоти України. Зазвичай це ознака борошнистої роси, яка частіше з’являється через перепади температури та підвищену вол...

Народні прикмети на 8 вересня. Різдво Пресвятої Богородиці. Що потрібно зробити жінкам на Другу Пречисту

неділя, 8 вересень 2024, 7:05

8 вересня за новим церковним календарем (21 вересня за старим) Церква вшановує одне з 12 найважливіших свят після Великодня: Різдво Пресвятої Богородиці. Також сьогодні день пам'яті ікони Софії - Премудрості Божої (Київської) та Почаївської ікони Божої...