Грушу почали вирощувати ще близько трьох тисяч років тому в Стародавній Греції. Гомер, знаменитий автор Одіссеї, називав груші дарами богів. А в Стародавньому Китаї вона була символом довговічності. Це тому, що грушеві дерева дуже довго живуть, передають Патріоти України. Наскільки корисною є груша та чому після 40 років лікарі радять регулярно влаштовувати собі грушеві дні?
Плоди груші містять цукри (глюкозу, фруктозу, сахарозу), вітаміни А, В1, В2, Е, Р, РР, С. А ще каротин, фолієву кислоту, катехіни, азотисті речовини, пектини, мінеральні солі заліза, марганець, йод, кобальт, мідь, калій, молібден, кальцій, дубильні речовини, клітковину.
А ще в грушах фруктози більше, ніж глюкози. А, як відомо, саме фруктоза з усіх цукрів не вимагає для свого засвоєння в організмі інсуліну. Тому свіжі та сушені груші, а також напої з них часто згадуються в дієтах при ожирінні та цукровому діабеті.
Набряки ніг влітку — часта проблема, особливо у спеку, коли судини розширюються, а рідина затримується в тканинах. Ось дієві поради, як полегшити або запобігти цьому, передають Патріоти України. Норма: 1,5–2 л чистої води на день (без врахування чаю, к...
Ось перелік груп і конкретних продуктів, від яких варто утриматися або звести до мінімуму влітку, а також пояснення, чому це корисно, передають Патріоти України. Підсумовуючи, у спекотну пору варто виключити або суттєво обмежити:. Натомість обирайте ле...