Грушу почали вирощувати ще близько трьох тисяч років тому в Стародавній Греції. Гомер, знаменитий автор Одіссеї, називав груші дарами богів. А в Стародавньому Китаї вона була символом довговічності. Це тому, що грушеві дерева дуже довго живуть, передають Патріоти України. Наскільки корисною є груша та чому після 40 років лікарі радять регулярно влаштовувати собі грушеві дні?
Плоди груші містять цукри (глюкозу, фруктозу, сахарозу), вітаміни А, В1, В2, Е, Р, РР, С. А ще каротин, фолієву кислоту, катехіни, азотисті речовини, пектини, мінеральні солі заліза, марганець, йод, кобальт, мідь, калій, молібден, кальцій, дубильні речовини, клітковину.
А ще в грушах фруктози більше, ніж глюкози. А, як відомо, саме фруктоза з усіх цукрів не вимагає для свого засвоєння в організмі інсуліну. Тому свіжі та сушені груші, а також напої з них часто згадуються в дієтах при ожирінні та цукровому діабеті.
У світі, де самопізнання стає дедалі важливішим, психологічні тести допомагають краще зрозуміти власні емоції, реакції та способи мислення. Подібні завдання не лише розважають, а й дають змогу побачити себе з іншого боку. Якщо ви готові до цього, дивіт...
Банани - один із найпопулярніших фруктів у світі. Вони багаті на калій, магній, вітаміни та клітковину, що робить їх корисними для серця, шлунка та нервової системи. Але навіть у такому звичному продукті є свої нюанси, передають Патріоти України. Позит...