Період консервування у розпалі. І господині завжди хочуть зробити багато варення та овочевих закруток на зиму. Але досить часто продукти просто псуються, стають несмачними та шкідливими. Все це через ряд помилок, які допускають під час приготування, передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz розповість, що може зробити вашу консервацію шкідливою. Багато людей навіть про це не підозрюють це.
Погані плоди
Для того, щоб приготувати консервацію, часто використовують ті плоди, які мають пошкодження. Все через те, щоб просто не викидати продукти, які вже почали псуватись. Але варто пам'ятати про те, що в зіпсованих плодах можуть міститись мікотоксини. Це концерогени. На ці речовини не впливає термічна обробка. Тому консервація буде шкідливою.
Кісточки у плодах
Якщо ви хочете, щоб ваше варення з малини або вишні довго зберігалось і не було шкідливим – обов'язково виймайте кісточки. В них міститься амігдалін, який в організмі перетворюється на синильну кислоту. Вона просто отруює організм.
Додавання аспірину
Аспірин досить часто використовують під час консервування огірків. Так овочі довше зберігаються. Але у великих дозах саліцилова кислота може бути токсична і негативно впливає на слизову шлунка. Також, огірки, які приготовані таким чином, не можна використовувати, як закуску до алкоголю.
Переварювання консервації зі цвіллю
Якщо на консервації з'являється цвіль – продукт одразу потрібно викидати. Переварювання не виправить ситуацію. А вживання такого продукту лише отруюватиме організм.
Дитячий психолог та тренерка з виховання Рім Рауда поділилася п’ятьма фразами, яких батьки повинні уникати, якщо прагнуть мати слухняних і емоційно врівноважених дітей, передають Патріоти України. Після років досліджень і власного батьківського досвіду...
Експерти з харчування шокують: не кава, а звичайний апельсиновий сік може стати причиною проблем із шлунком, здуття, дискомфорту та навіть ослаблення імунітету, передають Патріоти України. Засновник бренду Biomel Стівен Гегарті пояснює:. Цукор викликає...