Ніколи її так не готуйте! Що може зіпсувати будь-яку консервацію

Період консервування у розпалі. І господині завжди хочуть зробити багато варення та овочевих закруток на зиму. Але досить часто продукти просто псуються, стають несмачними та шкідливими. Все це через ряд помилок, які допускають під час приготування, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz розповість, що може зробити вашу консервацію шкідливою. Багато людей навіть про це не підозрюють це.

Погані плоди

Для того, щоб приготувати консервацію, часто використовують ті плоди, які мають пошкодження. Все через те, щоб просто не викидати продукти, які вже почали псуватись. Але варто пам'ятати про те, що в зіпсованих плодах можуть міститись мікотоксини. Це концерогени. На ці речовини не впливає термічна обробка. Тому консервація буде шкідливою.

Кісточки у плодах

Якщо ви хочете, щоб ваше варення з малини або вишні довго зберігалось і не було шкідливим – обов'язково виймайте кісточки. В них міститься амігдалін, який в організмі перетворюється на синильну кислоту. Вона просто отруює організм.

Додавання аспірину

Аспірин досить часто використовують під час консервування огірків. Так овочі довше зберігаються. Але у великих дозах саліцилова кислота може бути токсична і негативно впливає на слизову шлунка. Також, огірки, які приготовані таким чином, не можна використовувати, як закуску до алкоголю.

Переварювання консервації зі цвіллю

Якщо на консервації з'являється цвіль – продукт одразу потрібно викидати. Переварювання не виправить ситуацію. А вживання такого продукту лише отруюватиме організм.

Все дуже просто! Як приготувати натуральний дезодорант для чутливої шкіри

четвер, 26 вересень 2024, 23:10

Існує безліч рецептів приготування натурального дезодоранту, але цей цікавий тим, що в ньому, на відміну від інших, взагалі не використовується харчова сода, яка може викликати подразнення шкіри, передають Патріоти України. На сторінці Herbal Academy р...

А ви це знали? Скільки потрібно рухатися, якщо у вас сидяча робота - дослідження вчених

четвер, 26 вересень 2024, 18:48

Вчені підрахували, скільки вправ потрібно робити в день, щоб "компенсувати" сидячу роботу. Згідно з дослідженнями, до 40 хвилин фізичної активності щодня є правильним обсягом, щоб збалансувати 10 годин сидіння на місці, передають Патріоти України. Щопр...