Період консервування у розпалі. І господині завжди хочуть зробити багато варення та овочевих закруток на зиму. Але досить часто продукти просто псуються, стають несмачними та шкідливими. Все це через ряд помилок, які допускають під час приготування, передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz розповість, що може зробити вашу консервацію шкідливою. Багато людей навіть про це не підозрюють це.
Погані плоди
Для того, щоб приготувати консервацію, часто використовують ті плоди, які мають пошкодження. Все через те, щоб просто не викидати продукти, які вже почали псуватись. Але варто пам'ятати про те, що в зіпсованих плодах можуть міститись мікотоксини. Це концерогени. На ці речовини не впливає термічна обробка. Тому консервація буде шкідливою.
Кісточки у плодах
Якщо ви хочете, щоб ваше варення з малини або вишні довго зберігалось і не було шкідливим – обов'язково виймайте кісточки. В них міститься амігдалін, який в організмі перетворюється на синильну кислоту. Вона просто отруює організм.
Додавання аспірину
Аспірин досить часто використовують під час консервування огірків. Так овочі довше зберігаються. Але у великих дозах саліцилова кислота може бути токсична і негативно впливає на слизову шлунка. Також, огірки, які приготовані таким чином, не можна використовувати, як закуску до алкоголю.
Переварювання консервації зі цвіллю
Якщо на консервації з'являється цвіль – продукт одразу потрібно викидати. Переварювання не виправить ситуацію. А вживання такого продукту лише отруюватиме організм.
Для мільйонів людей ранок немислимий без кави - ароматної філіжанки латте або капучино, чи навіть простого еспресо на ходу. Але виявляється, після кави варто двічі подумати, перш ніж викидати залишки, передають Патріоти України. Фахівці з побуту з орга...
Інколи плями від автозагару, макіяжу чи інших забруднень можуть зіпсувати вигляд матраца. Але, як розповідає "Королева чистоти" Лінсі Кромбі, для очищення вам знадобиться лише один засіб - перекис водню, передають Патріоти України. Чистка матраца — спр...