Ніколи так не робіть! Чому не можна заварювати чайний пакетик два рази

Виявляється, чай в пакетиках - це не просто "залив окропом і готово". Існують правила про те, скільки разів можна заварювати один пакетик і як довго можна заварювати чай. Дотримання цих простих порад зробить напій смачнішим і не зашкодить вашому здоров'ю, передають Патріоти України.

Скільки часу заварювати чай в пакетиках зазвичай вказано на упаковці. Там же виробник визначає і найбільш правильну температуру води - адже не кожен чай варто заварювати окропом.

Загальні правила, як довго можна заварювати чай

Час заварювання чаю в пакетиках залежить від самого сорту чаю і від форми пакетика. Зелений чай заварюється найменше, чорний трохи довше, а трав'яні чаї варто настоювати.

В середньому, в однокамерному пакетику чай завариться за 3-4 хвилини, в двокамерному - за 2-3 хвилини. У пірамідки зазвичай упаковують великі листи чаю, які можна заварювати 5-7 хвилин.

Скільки разів можна заварювати один пакетик

Далі слід розібратися, скільки разів можна заварювати чорний чай в пакетиках. Якщо сорт міцний, то його можна заварити кілька разів, але за умови, що робиться це відразу. Якщо чайний пакетик використати і відкласти на якийсь час, то заварювати його вдруге категорично не можна.

Чому не можна заварювати чай кілька разів, якщо він полежав деякий час? Справа не стільки в смаку, скільки в шкоді. У вологому теплому середовищі в чайному пакетику дуже швидко починають розмножуватися бактерії. Тому краще не економити на здоров'ї і все ж використовувати один чайний пакетик на одне заварювання.

От у чому секрет! Навіщо досвідчені домогосподарки додають сіль у воду для миття підлоги

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:49

Досвідчені господині миють підлогу не просто водою. У неї додають різні розчини, щоб поверхня була оброблена від мікробів та мала приємний аромат. Зараз є багато готових засобів для прибирання, але сіль лишається стабільно популярною. І для цього є при...

А ви це знали? Чи варто прати рушники в гарячій воді

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:30

Враховуючи, що більшість людей користуються рушниками щодня, дуже важливо, щоб вони були чистими та гігієнічними. Рушники можуть вбирати піт та інші жири тіла, що може призвести до розмноження бактерій, якщо їх не ретельно очищати, передають Патріоти У...