Виявляється, чай в пакетиках - це не просто "залив окропом і готово". Існують правила про те, скільки разів можна заварювати один пакетик і як довго можна заварювати чай. Дотримання цих простих порад зробить напій смачнішим і не зашкодить вашому здоров'ю, передають Патріоти України.
Час заварювання чаю в пакетиках залежить від самого сорту чаю і від форми пакетика. Зелений чай заварюється найменше, чорний трохи довше, а трав'яні чаї варто настоювати.
В середньому, в однокамерному пакетику чай завариться за 3-4 хвилини, в двокамерному - за 2-3 хвилини. У пірамідки зазвичай упаковують великі листи чаю, які можна заварювати 5-7 хвилин.
Далі слід розібратися, скільки разів можна заварювати чорний чай в пакетиках. Якщо сорт міцний, то його можна заварити кілька разів, але за умови, що робиться це відразу. Якщо чайний пакетик використати і відкласти на якийсь час, то заварювати його вдруге категорично не можна.
Чому не можна заварювати чай кілька разів, якщо він полежав деякий час? Справа не стільки в смаку, скільки в шкоді. У вологому теплому середовищі в чайному пакетику дуже швидко починають розмножуватися бактерії. Тому краще не економити на здоров'ї і все ж використовувати один чайний пакетик на одне заварювання.
Розповідаємо, які макарони вважаються небезпечними для здоров’я і чим їх замінити, посилаючись на ресурс «РБК-Україна», передають Патріоти України. Фахівці наголошують, що макарони з рафінованого борошна вищого ґатунку не мають корисних речовин, оскіль...
На полицях українських супермаркетів можна знайти чимало видів риби - замороженої, копченої, солоної. Але мало хто знає, що деякі з них можуть бути небезпечними для здоров’я. РБК-Україна (проект Styler) розповідає, яка риба може бути справжньою отрутою...