Обережно, прихований цукор! ТОП-13 продуктів, які шкодять фігурі та серцю

З наближенням свят багато людей намагаються обмежити споживання цукру, однак є продукти, які несуть приховану небезпеку, передають Патріоти України.

Як повідомляє Deseret News, Американська кардіологічна асоціація заявила, зо доданий цукор не повинен перевищувати 6% калорій на день - тобто до 100 калорій або шість чайних ложок. Для чоловіків це близько 150 калорій або дев’ять чайних ложок.

Згідно з одним із досліджень у цій галузі було виявлено, що велике споживання цукру пов'язано зі смертями від серцевих захворювань.

"Наслідки споживання доданого цукру — підвищення кров’яного тиску, запалення, збільшення ваги, діабет і жирова хвороба печінки. Вони також пов’язані з підвищеним ризиком для інфаркту та інсульту", - сказав професор дієтології Гарвардської школи громадської охорони здоров’я, доктор Френк Ху.

Медики назвали 13 видів їжі, які мають прихований цукор:

  • арахісове масло зі зниженим вмістом жиру - порція з двох столових ложок містить чайну ложку цукру;
  • нежирний йогурт - на одну чашку 11 ч.л. цукру;
  • вівсяні пластівці швидкого приготування - 12-15 грамів доданого цукру на маленьку упаковку;
  • консервована запечена квасоля - 5 ч.л. цукру на одну порцію;
  • газована вода - 8 ч.л. цукру;
  • соус барбекю - на чотири столові ложки соусу додається 4,5 ч.л. цукру;
  • консервовані фрукти - 39 г. цукру на одну порцію;
  • родзинки - невелика коробка містить не менше 25 грамів цукру;
  • соус для пасти - містить цукор з томатів;
  • рослинне молоко: чашка мигдального молока містить 7,2 г. цукру, ванільне мигдальне - 15 г., вівсяне - 7 г. на чашку.
  • протеїнові батончики - до 20 г. цукру;
  • готові супи - перевіряйте кількість цукру на етикетці;
  • крекери та хліб часто містять доданий цукор.

Як зазначається, цей шкідливий продукт часто маскують під іншими назвами. Попри це, він все ще матиме негативні наслідки для вашого тіла. Шукайте на етикетці:

  • випарений сік тростини;
  • концентрат фруктового соку;
  • сироп;
  • ячмінний солод;
  • мальтоза;
  • галактоза або глюкоза;
  • нектар агави;
  • фруктоза кристалічна;
  • меляса.

Експерти радять відстежувати склад продуктів, а не вірити етикетці, на якій вказується "без цукру" чи "зі зниженим вмістом цукру".

Які сережки доповнять легкий весняний образ

неділя, 23 лютий 2025, 19:23

Правильно вибрана пара сережок — запорука стильного образу. Прикраси акцентують на природній вроді жінки, унікальних рисах обличчя. Розглянемо більш докладно, які моделі пасують до легкого весняного вбрання. . Під час пробудження природи, розквіту пер...

Як потрапити на прийом до лікаря без направлення

неділя, 23 лютий 2025, 13:01

Покрокова інструкція як звертатися до лікарів широкого та вузького профілів. У сучасній системі охорони здоров’я прийом до лікаря зазвичай передбачає наявність направлення від сімейного доктора або терапевта. Це потрібно для впорядкування медичної допо...