
Обробна дошка - це одне з найважливіших кухонних приладь. Однак із часом вона забруднюється і втрачає свій зовнішній вигляд. Як же можна очистити та відмити обробну дошку, зробивши її знову як новою? Пропонуємо 7 лайфхаків, які стануть у пригоді кожній господині, передають Патріоти України.
По-перше, можна очистити дошку за допомогою спеціального мийного порошку для посуду, який розчиняється в гарячій воді. Потрібно приготувати теплий мильний розчин і замочити в ньому обробну дошку на 20-30 хвилин. Потім прочистити поверхню губкою, інформує Ukr.Media.
По-друге, добре очищає лимонна кислота. Поріжте лимон навпіл, натріть ним поверхню дошки і дайте постояти хвилин 10-15. Після чого промийте теплою водою.
По-третє, всього за пару хвилин дошку можна очистити за допомогою соди. Посипте її поверхню содою, збризніть оцтом і потріть жорсткою губкою або щіткою. Сполосніть проточною водою — і дошка знову як нова!
По-четверте, добре справляється зубна паста. Вона відмінно видаляє плями і надає дошці блиску. По-п'яте, ефективний звичайний розчин із прального порошку. Замочіть дошку в теплому розчині на пів години, потім протріть губкою.
По-шосте, допомагають засоби на основі відбілювачів — хлорка, перекис водню тощо. Але потрібно враховувати, що їх застосування може призвести до вицвітання дошки, тому краще використовувати тільки для пластикових дощок.
По-сьоме, після використання не забувайте регулярно просто ретельно мити обробну дошку гарячою водою з милом або рідиною для миття посуду. Це дасть змогу уникнути сильних забруднень і нальоту.
Отже, ми розібрали 7 ефективних способів, як можна почистити обробну дошку на кухні. Спробуйте їх, і ваша дошка буде ідеально чистою! Регулярно використовуйте ці лайфхаки — і ви завжди готуватимете тільки на чистій поверхні!
Простий тест на основі оптичної ілюзії може підказати, який у вас тип особистості - інтровертний чи екстравертний. Вправа займає всього кілька секунд, але часто відкриває щось нове про наш характер і спосіб сприйняття світу, передають Патріоти України....
Спогади про літо для багатьох людей старшого покоління нерозривно пов'язані з характерним ароматом і хрусткою насолодою кавуна. Ці невеликі ягоди з темно-зеленою смугастою шкіркою вважалися еталоном смаку, передають Патріоти України. Сьогодні ж полиці ...