Буде, як нова! ТОП-7 простих та ефективних способів відмити обробну дошку

Обробна дошка - це одне з найважливіших кухонних приладь. Однак із часом вона забруднюється і втрачає свій зовнішній вигляд. Як же можна очистити та відмити обробну дошку, зробивши її знову як новою? Пропонуємо 7 лайфхаків, які стануть у пригоді кожній господині, передають Патріоти України.

По-перше, можна очистити дошку за допомогою спеціального мийного порошку для посуду, який розчиняється в гарячій воді. Потрібно приготувати теплий мильний розчин і замочити в ньому обробну дошку на 20-30 хвилин. Потім прочистити поверхню губкою, інформує Ukr.Media.

По-друге, добре очищає лимонна кислота. Поріжте лимон навпіл, натріть ним поверхню дошки і дайте постояти хвилин 10-15. Після чого промийте теплою водою.

По-третє, всього за пару хвилин дошку можна очистити за допомогою соди. Посипте її поверхню содою, збризніть оцтом і потріть жорсткою губкою або щіткою. Сполосніть проточною водою — і дошка знову як нова!

По-четверте, добре справляється зубна паста. Вона відмінно видаляє плями і надає дошці блиску. По-п'яте, ефективний звичайний розчин із прального порошку. Замочіть дошку в теплому розчині на пів години, потім протріть губкою.

По-шосте, допомагають засоби на основі відбілювачів — хлорка, перекис водню тощо. Але потрібно враховувати, що їх застосування може призвести до вицвітання дошки, тому краще використовувати тільки для пластикових дощок.

По-сьоме, після використання не забувайте регулярно просто ретельно мити обробну дошку гарячою водою з милом або рідиною для миття посуду. Це дасть змогу уникнути сильних забруднень і нальоту.

Отже, ми розібрали 7 ефективних способів, як можна почистити обробну дошку на кухні. Спробуйте їх, і ваша дошка буде ідеально чистою! Регулярно використовуйте ці лайфхаки — і ви завжди готуватимете тільки на чистій поверхні!

Не робіть помилок! Коли лаврове листя може зіпсувати страву

субота, 22 лютий 2025, 17:28

Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...

ТОП-6 продуктів, які помилково вважають шкідливими - їх слід їсти для здоров'я серця

субота, 22 лютий 2025, 12:27

Деякі продукти з поганою репутацією насправді можуть мати дивовижні переваги для здоров'я серця і бути частиною корисної дієти, якщо вживати їх у помірних кількостях і готувати здоровими способами. Про це пише eatingwell.com, передають Патріоти Україн...