Огірки дозріють раніше на 2-3 тижні - прості й безпечні рецепти стимуляторів росту

Огірки залежно від сорту дозрівають через 38-56 днів. Але для того, щоби зібрати великий урожай, недостатньо просто посадити високоврожайні сорти, передають Патріоти України.

Необхідно ще й вносити у ґрунт стимулятори росту і добрива, які, до речі, посприяють ще й тому, щоб огірочки дозріли раніше терміну. Безумовно, можна купити магазинне добриво, але такі підгодівлі містять хімічні сполуки, а це шкідливо для організму. Тому ідеальний варіант - приготувати добриво в домашніх умовах.

Підживлення огірків народними засобами є не менш ефективним і при цьому безпечним. Найпопулярніші народні стимулятори росту - це дріжджі, зола, цукор і хліб.

Підживлення огірків дріжджами

Дріжджову підгодівлю рекомендується вносити під кущі огірків не менше двох разів за сезон. У перший раз через 6-8 днів після висадки розсади, а другий раз – перед тим, як починають розпускатися квіти.

Як приготувати:

5 г сухих дріжджів і половину чайної ложки цукру розбавити в 500 мл теплої води (температура не нижче 34°С). Через 10 хвилин в суміш влити ще 5 л відстояної води.

В даний живильний розчин додають Хеллатін калій. Він наситить суміш усіма необхідними речовинами для розвитку плодів. Розчин залишають в тіні на 3-4 години для завершення процесу бродіння.

Під кожну рослину необхідно вливати по 500 мл розчину. Зберігати дану підгодівлю не можна. Вона використовується в день приготування.

Підживлення огірків дріжджами і золою

50 г сухих дріжджів розчинити в 5 л теплої води. Потім додати 300 г деревної золи і 35 г цукру. Розчин залишити в теплому місці для бродіння на дві години. Перед тим, як вносити дану підгодівлю під огірки, її потрібно розбавити 5 л води.

Можна використовувати не лише сухі, але і свіжі дріжджі. У відрі води розвести 200 г свіжих дріжджів і залишити для бродіння на три години. Перед поливом розчин розводять в пропорції 1:20. Під кожен кущ огірків вносять по 500 мл розчину.

Стимулятор росту для огірків з хліба

Якщо у вас вдома є черствий хліб, то не поспішайте його викидати. З нього можна приготувати відмінне добриво.

Вам знадобиться:

  • 500 г черствого хліба;
  • 500 г нарізаних бур'янів;
  • 500 г свіжих дріжджів.

Всі інгредієнти перемішати й залити відром води і залишити для бродіння на дві доби. Потім суміш фільтрують і вносять під рослини.

Якщо не хочеться витрачати час, то в міжряддях можна просто розкласти шматочки черствого хліба. Під впливом поливу або дощів хліб буде розмокати й вносити у ґрунт поживні речовини.

Добриво для огірків із золи

20 ст. л. золи розчинити у відрі води і настоювати 1-1,5 тижні. Впродовж цього часу розчин регулярно перемішувати. Потім його потрібно відфільтрувати і внести по 500 мл під кожен кущ.

Психологічний тест! Оберіть соус і дізнайтеся, яких стосунків вам варто уникати

четвер, 25 квітень 2024, 18:15

Як відомо, ідеальних людей не існує і всім нам доводиться миритися з поганими сторонами своєї другої половинки. Однак для кожної людини існує недолік, який вона не зможе прийняти у свого партнера. Психологічний тест у картинці визначить, яка негативна ...

Це справді працює! Як відмити чайник від накипу без хімії - універсальні способи

четвер, 25 квітень 2024, 17:44

Якщо кип'ятити у чайнику нефільтровану проточну воду, з часом, на посуді починає з'являтися накип. Звичайним миючим засобом його відмити майже нереально. Але можна скористатись, одним з наступних методів, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz р...