Орхідея цвістиме постійно! Ось де найкраще поставити рослину

Вибаглива орхідея вимагає особливого ставлення. Важливо підібрати правильний рівень освітлення та відкоригувати режим поливу, передають Патріоти України.

Орхідея – екзотична квітка, яка одразу реагує на найменші зміни у навколишньому середовищі. І надлишок і брак світла швидко позначиться на її зростанні.

Як правильно підібрати освітлення

Недостатня кількість розсіяного світла – основна причина втрати орхідеєю свого забарвлення. Квіти і листя можуть стати тьмяними перед тим, як остаточно зів’янути.

Однак не слід і ставити орхідею на сонці. Від прямого сонячного проміння рослина може отримати опік. Якщо орхідея стоїть на підвіконні і її нічим затулити, просто відставляйте її в сторону у період найвищої сонячної активності. Або ж затемніть вікно шторою чи марлею. Орхідеї надають перевагу помірній освітленості. Але є і тіньовитривалі види, яким потрібен низький рівень світла.

Експерти вважають, що найкраще поставити орхідею у східній або західній стороні квартири, у кімнати, куди потрапляє не занадто багато сонця. Це ідеальний варіант, "золота середина", адже на північній стороні рослині буде занадто холодно, а на південній – дуже спекотно.

Для здорового росту орхідеї необхідно 10-12 годин світлового дня. Звісно, взимку квітка потребує більшого освітлення. Купіть люмінесцентну або світлодіодну лампу – вони не виділяють багато тепла і орхідея не постраждає від перегріву. Лампу слід вмикати вранці та ввечері на короткі періоди.

Пам’ятайте, дуже небажано, щоб орхідея звикала до штучного світла. Тому використовуйте лампу дозовано і не ставте її занадто близько до рослини.

Температурний режим та вологість

Оптимальний рівень вологості у кімнаті має становити 60-80%. За інших показників у лоток під кашпо слід поставити керамзит, залитий водою і частіше провітрювати приміщення.

Важливо, щоб орхідеї не було занадто спекотно. Температура повітря не повинна підійматися вище 27°C. Мінімальний температурний поріг, комфортний для орхідеї, становить 20°C.

Температурні перепади погано впливають на орхідею, рослина може швидко зів’янути. Ідеальний температурний перепад має становити не більше 5°C.

Перевірте себе! Психологічний тест за картинкою розкриє ваш темний бік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:09

Кожна людина бажає любити й бути коханою, досягати успіху і наповнювати життя приємними емоціями. Однак наші стосунки з іншими людьми можуть змінюватися під владою темної підсвідомості. Цей психологічний тест за картинкою вкаже на проблемну зону і допо...

Психологічний тест! Морозиво підкаже, яких стосунків ви потребуєте

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:09

Часто стосунки закінчуються тому, що партнери не розуміють, чи готові вони до серйозного кроку, чи ще не "нагулялися". За допомогою цього тесту перевірте, які стосунки ви шукаєте наразі, передають Патріоти України. Подивіться на картинку і оберіть моро...