Група норвезьких учених спробувала з’ясувати, як різні способи приготування кави впливають на здоров’я і чи пов’язаний напій із розвитком серцево-судинних захворювань, передають Патріоти України.
Результати дослідження показали, до якого методу заварки кави слід ставитися з особливою обережністю.
Учені не сперечалися з тим, що натуральна кава позитивно впливає на організм і роботу мозку, проте деякі способи приготування напою можуть бути шкідливими.
До цього висновку підштовхнуло майже 20-річне дослідження способу життя 500 тис. учасників віком від 20 до 79 років.
Учені вивчали їхні шкідливі звички, коливання ваги, рівень фізичної активності і якому способу заварювання кави вони віддавали перевагу, чи зовсім не вживали кави.
І виявилося, що є зв’язок між кількістю та типом кави (фільтрована, нефільтрована) та ризиком серцево-судинної смертності, ішемічної хвороби серця та інсульту у великій когорті чоловіків і жінок середнього віку.
Дослідників цікавило:
Відфільтрованому напою віддали перевагу 59% учасників, 20% зазвичай пили нефільтровану каву, 9% використовували обидва напою, 12% взагалі не вживали кави.
Під час дослідження було вивчено зв’язок між типами заварювання кави (фільтрованою, нефільтрованою), кількістю порцій напою на день і ризиком загальної смертності, серцево-судинних захворювань, а також тривалістю життя.
З’ясувалося, що найшкідливішою є нефільтрована кава та кава, заварена просто в чашці. Кава стає особливо шкідливою, коли гуща довго залишається в гарячій воді, що характерно для еспресо, капучино, кава по-турецьки та заварена у френч-пресі.
Такі напої містять безліч речовин, що підвищують холестерин.
Дослідження показало, що його кількість у 30 разів перевищує рівень у фільтрованому напої.
Зв’язок між споживанням кави та загальним холестерином у сироватці крові був відомий з 1983 року, а пізніші дослідження виявили компоненти кави, які підвищують рівень ліпідів – дитерпени кахвеол і кафестол. От якраз цих речовин найбільше у нефільтрованій каві.
Така кава показала й загрозу вищої смертності від серцево-судинних захворювань.
Найнижча смертність з цієї причини була серед споживачів 1–4 чашок фільтрованої кави на день.
Учені не брали до уваги те, що деякі люди додають молоко, вершки або цукор у каву, а інші мають звичку вживати каву разом із солодощами і випічкою.Група норвезьких учених спробувала з’ясувати, як різні способи приготування кави впливають на здоров’я і чи пов’язаний напій із розвитком серцево-судинних захворювань.
Результати дослідження показали, до якого методу заварки кави слід ставитися з особливою обережністю.
Учені не сперечалися з тим, що натуральна кава позитивно впливає на організм і роботу мозку, проте деякі способи приготування напою можуть бути шкідливими.
До цього висновку підштовхнуло майже 20-річне дослідження способу життя 500 тис. учасників віком від 20 до 79 років.
Учені вивчали їхні шкідливі звички, коливання ваги, рівень фізичної активності і якому способу заварювання кави вони віддавали перевагу, чи зовсім не вживали кави.
І виявилося, що є зв’язок між кількістю та типом кави (фільтрована, нефільтрована) та ризиком серцево-судинної смертності, ішемічної хвороби серця та інсульту у великій когорті чоловіків і жінок середнього віку.
Дослідників цікавило:
Відфільтрованому напою віддали перевагу 59% учасників, 20% зазвичай пили нефільтровану каву, 9% використовували обидва напою, 12% взагалі не вживали кави.
Під час дослідження було вивчено зв’язок між типами заварювання кави (фільтрованою, нефільтрованою), кількістю порцій напою на день і ризиком загальної смертності, серцево-судинних захворювань, а також тривалістю життя.
З’ясувалося, що найшкідливішою є нефільтрована кава та кава, заварена просто в чашці. Кава стає особливо шкідливою, коли гуща довго залишається в гарячій воді, що характерно для еспресо, капучино, кава по-турецьки та заварена у френч-пресі.
Такі напої містять безліч речовин, що підвищують холестерин.
Дослідження показало, що його кількість у 30 разів перевищує рівень у фільтрованому напої.
Зв’язок між споживанням кави та загальним холестерином у сироватці крові був відомий з 1983 року, а пізніші дослідження виявили компоненти кави, які підвищують рівень ліпідів – дитерпени кахвеол і кафестол. От якраз цих речовин найбільше у нефільтрованій каві.
Така кава показала й загрозу вищої смертності від серцево-судинних захворювань.
Найнижча смертність з цієї причини була серед споживачів 1–4 чашок фільтрованої кави на день.
Учені не брали до уваги те, що деякі люди додають молоко, вершки або цукор у каву, а інші мають звичку вживати каву разом із солодощами і випічкою.
Червоний буряк – корисний та смачний овоч. Однак, поряд з корисними властивостями буряк має серйозні протипоказання, може завдати шкоди людям з певними проблемами зі здоров’ям, передають Патріоти України. Кому не можна їсти буряк . - Людям із сечокам...
Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...