Весна близько і багато любителів дачно-городніх турбот вже щосили готуються до нового сезону. Останні дні лютого відмінно підходять для висіву деяких культур на розсаду, з якої влітку можна буде отримати багатий урожай. Що пора сіяти в останню декаду лютого, повідомляють Патріоти України із посиланням на Domicad.
В цей час найчастіше висівають овочі для теплиць і відкритого грунту, а також квіти, які порадують ваше око з травня аж до першого снігу.
Найкраще підійде південне або південно-східне підвіконня, а радіатори опалення треба прикрити товстою тканиною. Оптимальна для більшості культур температура +20 ... +22. Не завадить встановити фітолампи.
Ще не пізно висівати томати, перці і баклажани, які будуть вирощуватися в теплицях. Розсаду потрібно буде пересадити на постійне місце вже через 55-60 днів.
Баклажани, перці на розсаду краще висіяти в окремі горщики. Ці культури - великі ніжинки, вони погано переносять пересадку. А ось томати відмінно переносять пересадку - їх обов'язково вирощують з пікіровкою.
Можна посіяти білокачанну капусту ранніх сортів. Пікірувати сіянці не потрібно, і вже через 30 днів сходи можна пересаджувати на грядку, передбачивши захист від можливих заморозків.
Цибулю-порей теж можна посіяти в маленькі стаканчики по одному, так як вона погано переносить пересадку. Це ж відноситься до кореневої селери. А ось черешкову можна посіяти в загальний контейнер, а потім трохи прорідити.
У лютому на розсаду сіють петунію, простріл, віолу, бальзамін, кобею, колеус, лобелію, сальвію, статицю, тунбергію, цинерарію, гвоздику шабо, дельфініум, аквилегію, примулу, люпин.
Якщо ви хочете приготувати смачний, але корисний сніданок, вам варто звернути увагу на сирники. Ідеальний смак приготовленого сиру мало кого залишить байдужим, передають Патріоти України. Найчастіше основна складність полягає в тому, щоб приготувати пи...
Вчені з Університету Редінга назвали сніданок, який покращує роботу мозку. Дослідження показало, що ранкова трапеза повинна містити 50 грамів волоських горіхів, передають Патріоти України. Експерти запевняють, що споживання волоських горіхів, змішаних ...