Перевірте, щоб не спізнитися: Що посіяти на розсаду в лютому, якщо хочете влітку зібрати багатий урожай

Весна близько і багато любителів дачно-городніх турбот вже щосили готуються до нового сезону. Останні дні лютого відмінно підходять для висіву деяких культур на розсаду, з якої влітку можна буде отримати багатий урожай. Що пора сіяти в останню декаду лютого, повідомляють Патріоти України із посиланням на Domicad.

В цей час найчастіше висівають овочі для теплиць і відкритого грунту, а також квіти, які порадують ваше око з травня аж до першого снігу.

Найкраще підійде південне або південно-східне підвіконня, а радіатори опалення треба прикрити товстою тканиною. Оптимальна для більшості культур температура +20 ... +22. Не завадить встановити фітолампи.

Які овочі можна посіяти в кінці лютого

Ще не пізно висівати томати, перці і баклажани, які будуть вирощуватися в теплицях. Розсаду потрібно буде пересадити на постійне місце вже через 55-60 днів.

Баклажани, перці на розсаду краще висіяти в окремі горщики. Ці культури - великі ніжинки, вони погано переносять пересадку. А ось томати відмінно переносять пересадку - їх обов'язково вирощують з пікіровкою.

Можна посіяти білокачанну капусту ранніх сортів. Пікірувати сіянці не потрібно, і вже через 30 днів сходи можна пересаджувати на грядку, передбачивши захист від можливих заморозків.

Цибулю-порей теж можна посіяти в маленькі стаканчики по одному, так як вона погано переносить пересадку. Це ж відноситься до кореневої селери. А ось черешкову можна посіяти в загальний контейнер, а потім трохи прорідити.

Висіваємо квіти

У лютому на розсаду сіють петунію, простріл, віолу, бальзамін, кобею, колеус, лобелію, сальвію, статицю, тунбергію, цинерарію, гвоздику шабо, дельфініум, аквилегію, примулу, люпин.

Секрет досвідчених господинь! Як позбутися неприємного запаху під час приготування минтая

вівторок, 23 квітень 2024, 16:08

Минтай можна було б сміливо назвати ідеальним сортом риби, якби не неприємний запах у процесі приготування. Саме тому молоді господині для смаження намагаються вибрати менш ароматний продукт. Однак за правильного підходу запах можна нейтралізувати, пе...

Найсмачніші курячі крильця з золотою скоринкою

вівторок, 23 квітень 2024, 15:07

Крильця - бюджетний продукт, з якого можна приготувати багато страв. Але найсмачнішими вони є в запеченому вигляді. Тут, звичайно, багато що залежить від маринаду і від температури запікання, передають Патріоти України. Для приготування цієї смакоти ...