Весна близько і багато любителів дачно-городніх турбот вже щосили готуються до нового сезону. Останні дні лютого відмінно підходять для висіву деяких культур на розсаду, з якої влітку можна буде отримати багатий урожай. Що пора сіяти в останню декаду лютого, повідомляють Патріоти України із посиланням на Domicad.
В цей час найчастіше висівають овочі для теплиць і відкритого грунту, а також квіти, які порадують ваше око з травня аж до першого снігу.
Найкраще підійде південне або південно-східне підвіконня, а радіатори опалення треба прикрити товстою тканиною. Оптимальна для більшості культур температура +20 ... +22. Не завадить встановити фітолампи.
Ще не пізно висівати томати, перці і баклажани, які будуть вирощуватися в теплицях. Розсаду потрібно буде пересадити на постійне місце вже через 55-60 днів.
Баклажани, перці на розсаду краще висіяти в окремі горщики. Ці культури - великі ніжинки, вони погано переносять пересадку. А ось томати відмінно переносять пересадку - їх обов'язково вирощують з пікіровкою.
Можна посіяти білокачанну капусту ранніх сортів. Пікірувати сіянці не потрібно, і вже через 30 днів сходи можна пересаджувати на грядку, передбачивши захист від можливих заморозків.
Цибулю-порей теж можна посіяти в маленькі стаканчики по одному, так як вона погано переносить пересадку. Це ж відноситься до кореневої селери. А ось черешкову можна посіяти в загальний контейнер, а потім трохи прорідити.
У лютому на розсаду сіють петунію, простріл, віолу, бальзамін, кобею, колеус, лобелію, сальвію, статицю, тунбергію, цинерарію, гвоздику шабо, дельфініум, аквилегію, примулу, люпин.
Минтай можна було б сміливо назвати ідеальним сортом риби, якби не неприємний запах у процесі приготування. Саме тому молоді господині для смаження намагаються вибрати менш ароматний продукт. Однак за правильного підходу запах можна нейтралізувати, пе...
Крильця - бюджетний продукт, з якого можна приготувати багато страв. Але найсмачнішими вони є в запеченому вигляді. Тут, звичайно, багато що залежить від маринаду і від температури запікання, передають Патріоти України. Для приготування цієї смакоти ...