П'ять причин, чому треба відмовитися від білого хлібу, та чим його замінити

У хлібі, який випечений з борошна грубого помелу, міститься дуже багато корисних для організму людини речовин. Там є клітковина, білок, жири, вуглеводи і багато різних вітамінів. Зокрема, вітаміни групи В, які дуже важливі для серцево-судинної системи і добре впливають на роботу кишечника. Також цей продукт містить мінеральні речовини.

Але тут важливо розуміти, що всі ці корисні речовини містяться в оболонці хлібного зерна. Тому дуже велику користь можна отримати лише від хліба із борошна грубого помелу. А от в білому хлібі, який випечений з борошна високого сорту, таких вітамінів, мікроелементів та інших корисних речовин ви не знайдете.

Борошно тонкого помелу проходить серйозну обробку, під час якої практично усе корисне зникає.

П'ять причин відмовитися від білого хліба

Він не дає організму корисних речовин

У білому хлібі мало корисного. У якій би кількості ви його не з'їли б – ваш організм не отримає необхідних йому вітамінів та мікроелементів.

Може вплинути на стан шкіри

Якщо вас турбують якісь проблеми, пов'язані зі шкірою, варто також переглянути свій раціон і звернути увагу, які продукти ви вживаєте.

Глютен (пшенична клейковина), який міститься у білому хлібі, осідає на стінках шлунка й заважає нормальному травленню та всмоктуванню шлунком поживних речовин.

Є ризик стати залежним від такого продукту

До білого хліба можна швидко звикнути. Вживання хлібобулочних виробів стимулює швидкий викид цукру у кров. Як наслідок, запуск гормону інсуліну. Якщо ви з'їсте щось борошняне, рівень цукру в крові швидко зросте, але потім так само різко впаде. Спершу ви будете відчувати ситість, але вже через короткий проміжок часу знову будете млявими і відчуватимете відсутність енергії та сил. Після цього захочеться знову щось таке з'їсти, щоб підняти рівень своєї енергії. І це коло може повторюватися постійно.

Заважає схуднути

Якщо виключити білий хліб зі свого раціону, то легше буде схуднути й позбутися зайвої ваги. Такий продукт, якщо його постійно вживати, "осідає" на ваших сідницях, животі і боках у вигляді складок. Навряд чи комусь сподобається такий "побічний ефект" смачного продукту.

Можуть виникнути проблеми з травленням

Глютен порушує цілісність клітин кишечника. Як наслідок може виникнути ціла низка проблем з травною системою.

А от в цільнозерновому хлібі навпаки міститься клітковина, яка має неоціненну користь для організму людини. Якщо з'їсти 5-6 скибочок цільнозернового хліба на день, то це покриє денну потребу організму в клітковині.

Ви могли цього не знати! Ось як впливає вживання родзинок на організм

п’ятниця, 22 листопад 2024, 7:50

Родзинки — це не лише смачна закуска, а й корисне джерело антиоксидантів, яке може покращити здоров'я травлення та серця. Їх зручно вживати у вигляді перекусу та легко додати до раціону, навіть у порівнянні зі свіжими фруктами, передають Патріоти Украї...

Хіти тижня. Народні прикмети на 22 листопада: Цього дня не варто дарувати квіти, випивати та позичати сусідкам сьогодні не варто позичати сіль і цукор, тим більше - гроші

п’ятниця, 22 листопад 2024, 7:05

Православне свято 22 листопада за новим календарем (5 грудня за старим) - день пам'яті святителя Прокопія, який володів даром чудотворення і привів у християнську віру чимало людей (У народі - Прокоп'єв день, - Патріоти України). Українські віряни тако...