У хлібі, який випечений з борошна грубого помелу, міститься дуже багато корисних для організму людини речовин. Там є клітковина, білок, жири, вуглеводи і багато різних вітамінів. Зокрема, вітаміни групи В, які дуже важливі для серцево-судинної системи і добре впливають на роботу кишечника. Також цей продукт містить мінеральні речовини.
Але тут важливо розуміти, що всі ці корисні речовини містяться в оболонці хлібного зерна. Тому дуже велику користь можна отримати лише від хліба із борошна грубого помелу. А от в білому хлібі, який випечений з борошна високого сорту, таких вітамінів, мікроелементів та інших корисних речовин ви не знайдете.
Борошно тонкого помелу проходить серйозну обробку, під час якої практично усе корисне зникає.
У білому хлібі мало корисного. У якій би кількості ви його не з'їли б – ваш організм не отримає необхідних йому вітамінів та мікроелементів.
Якщо вас турбують якісь проблеми, пов'язані зі шкірою, варто також переглянути свій раціон і звернути увагу, які продукти ви вживаєте.
Глютен (пшенична клейковина), який міститься у білому хлібі, осідає на стінках шлунка й заважає нормальному травленню та всмоктуванню шлунком поживних речовин.
До білого хліба можна швидко звикнути. Вживання хлібобулочних виробів стимулює швидкий викид цукру у кров. Як наслідок, запуск гормону інсуліну. Якщо ви з'їсте щось борошняне, рівень цукру в крові швидко зросте, але потім так само різко впаде. Спершу ви будете відчувати ситість, але вже через короткий проміжок часу знову будете млявими і відчуватимете відсутність енергії та сил. Після цього захочеться знову щось таке з'їсти, щоб підняти рівень своєї енергії. І це коло може повторюватися постійно.
Якщо виключити білий хліб зі свого раціону, то легше буде схуднути й позбутися зайвої ваги. Такий продукт, якщо його постійно вживати, "осідає" на ваших сідницях, животі і боках у вигляді складок. Навряд чи комусь сподобається такий "побічний ефект" смачного продукту.
Глютен порушує цілісність клітин кишечника. Як наслідок може виникнути ціла низка проблем з травною системою.
А от в цільнозерновому хлібі навпаки міститься клітковина, яка має неоціненну користь для організму людини. Якщо з'їсти 5-6 скибочок цільнозернового хліба на день, то це покриє денну потребу організму в клітковині.
Родзинки — це не лише смачна закуска, а й корисне джерело антиоксидантів, яке може покращити здоров'я травлення та серця. Їх зручно вживати у вигляді перекусу та легко додати до раціону, навіть у порівнянні зі свіжими фруктами, передають Патріоти Украї...
Православне свято 22 листопада за новим календарем (5 грудня за старим) - день пам'яті святителя Прокопія, який володів даром чудотворення і привів у християнську віру чимало людей (У народі - Прокоп'єв день, - Патріоти України). Українські віряни тако...