Підвищує лібідо і захищає серце: Яке сало вважається найкращим

Сало незмінно користується відмінним попитом і народною любов'ю. Продукт давно зарекомендував себе з найкращого боку і є однією з найбільш популярних закусок. Незважаючи на це у багатьох періодично виникає питання при виборі - яка частина свинини краще для сала, передають Патріоти України.

Чому сало корисно

Неймовірно, але факт. Медики давно помітили, що помірне вживання свинячого жиру (того ж сала) благотворно відображається на функціонуванні передміхурової залози. При цьому помічений ще один "феномен", який характеризується підвищенням лібідо.

Крім того, є точні дані про те, що сало також сприяє зниженню ризиків розвитку серцево-судинних захворювань, хвороб печінки.

Де найсмачніше сало

Не секрет, що гурмани вважають за краще ласувати салом, отриманим зі спини свинячої тушки, або з боковини. Ці шматочки і є найбільш смачними і ніжними. І пояснення тут просте - адже тут у свині найменш товста шкура. Інша справа сало, отримане з голови, шиї й щоковини. Тут свиняча шкірка досить товста, при цьому саме сало може відрізнятися жорсткістю.

Яке сало краще з прошарком або без

На кожну частину сала знайдеться свій цінитель. Комусь подобається ніжний шматочок зі спинки, а комусь до душі сало з м'ясними прошарками. Тут тільки варто враховувати те, що більш жорсткуваті шматки з товстою шкурою з шиї та щік зазвичай йдуть на приготування гарячих страв. При цьому сало, отримане з черевної частини, найбільш підходящим для вживання стає після певної термообробки.

Сало генеральське: у чому відмінність

Напевно кожному знаком специфічний вид сала, яке називають генеральським – товстий білий шар з рожевим м'ясним прошарком, або навіть з декількома по черзі. Його відмінна риса - наявність м'ясних прошарків. Звернемо увагу, що такого результату домагаються, дотримуючись спеціального режиму годування, при якому відгодівля чергується з голодуванням. А свою назву цей вид сала отримав через схожість з генеральськими лампасами.

Є секрет! Як зберігати банани, щоб вони не темніли

субота, 14 червень 2025, 18:35

Ділимося корисними лайфхаками, які допоможуть довше зберегти банани свіжими та смачними, передають Патріоти України. Багатьом знайома проблема бананів, коли вони швидко чорніють і стають м’якими (навіть якщо ви купили їх зеленими). Щоб улюблений фрукт...

Ви могли це не знати! Названо помилку, через яку кава виходить несмачною

субота, 14 червень 2025, 13:05

Багато хто варить каву щодня – швидко, за звичкою. Але навіть у такій простій справі є нюанси, які впливають на смак напою. Іноді кава виходить надто гіркою або зовсім без аромату. Причина може бути зовсім неочевидною. Саме на неї найчастіше ніхто не з...