Сало незмінно користується відмінним попитом і народною любов'ю. Продукт давно зарекомендував себе з найкращого боку і є однією з найбільш популярних закусок. Незважаючи на це у багатьох періодично виникає питання при виборі - яка частина свинини краще для сала, передають Патріоти України.
Неймовірно, але факт. Медики давно помітили, що помірне вживання свинячого жиру (того ж сала) благотворно відображається на функціонуванні передміхурової залози. При цьому помічений ще один "феномен", який характеризується підвищенням лібідо.
Крім того, є точні дані про те, що сало також сприяє зниженню ризиків розвитку серцево-судинних захворювань, хвороб печінки.
Не секрет, що гурмани вважають за краще ласувати салом, отриманим зі спини свинячої тушки, або з боковини. Ці шматочки і є найбільш смачними і ніжними. І пояснення тут просте - адже тут у свині найменш товста шкура. Інша справа сало, отримане з голови, шиї й щоковини. Тут свиняча шкірка досить товста, при цьому саме сало може відрізнятися жорсткістю.
На кожну частину сала знайдеться свій цінитель. Комусь подобається ніжний шматочок зі спинки, а комусь до душі сало з м'ясними прошарками. Тут тільки варто враховувати те, що більш жорсткуваті шматки з товстою шкурою з шиї та щік зазвичай йдуть на приготування гарячих страв. При цьому сало, отримане з черевної частини, найбільш підходящим для вживання стає після певної термообробки.
Напевно кожному знаком специфічний вид сала, яке називають генеральським – товстий білий шар з рожевим м'ясним прошарком, або навіть з декількома по черзі. Його відмінна риса - наявність м'ясних прошарків. Звернемо увагу, що такого результату домагаються, дотримуючись спеціального режиму годування, при якому відгодівля чергується з голодуванням. А свою назву цей вид сала отримав через схожість з генеральськими лампасами.
Цей яблучний пиріг - справжнє втілення осіннього затишку. Він готується всього за годину, але здатен підкорити серце кожного, хто його скуштує. Аромат кориці, ніжна текстура тіста та соковиті яблука створюють десерт, який стане зіркою вашого столу, пер...
Якщо ви часто перебуваєте на сонці, вас може хвилювати ризик розвитку меланоми - небезпечного раку шкіри. Але нове дослідження показує, що існує спосіб знизити цей ризик, який виходить за межі сонцезахисного крему, передають Патріоти України. У дослідж...