По 6 кг із куща! Чим підживити перець, щоб отримати рекордний урожай

Перець - теплолюбна культура, тому для вирощування потрібно підібрати оптимальну температуру та рівень освітлення. Овоч ідеально підходить для приготування різноманітних страв - від салатів до запіканок і аджики, передають Патріоти України.

Але болгарський перець – досить примхлива культура, яка миттєво реагує на найменші несприятливі чинники. Чим підживити перець, щоб отримати рекордний урожай.

Простий лайфхак допоможе не лише виростити якісний урожай, але й суттєво збільшити плодоношення.

Найчастіше для підживлення перцю використовують:

  • деревну золу
  • настій на основі гною
  • настій на основі кропиви.

Кропив’яне добриво добре вплине на ріст, розвиток та урожай перцю. Готувати його дуже просто – в основі мають бути перераховані вище інгредієнти.

У велику бочку насипаємо подрібнену кропиву так, щоб заповнити ємність на третину. Далі додаємо шар гною – потрібно взяти 5-6 кг та засипати його 500 г деревної золи.

Фактично це все. Добриво готове. Головне тепер – дати йому настоятися як мінімум 2 тижні. Важливо періодично перемішувати всі інгредієнти.

Перед тим, як будете підживлювати кущі, засіб потрібно ретельно процідити і розвести водою, дотримуючись пропорції 1:10.

Перш ніж вносити добриво, щедро полийте землю чистою водою. Кропив’яну настоянку краще використовувати ввечері. Достатньо двох-трьох підживлень на сезон.

Під кожен кущ виливаємо 0,5 л добрива – якщо рослина ще росте. На дорослу рослину потрібен літр розчину.

А якщо ви хочете прискорити ріст розсади перцю – спробуйте добриво з алое. Найбільшу користь принесе сік як мінімум трирічної рослини. Як правильно перетирати листя та скільки часу потрібно настоювати розчин – читайте у матеріалі.

А ви це знали? Кому не можна їсти буряк

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:27

Червоний буряк – корисний та смачний овоч. Однак, поряд з корисними властивостями буряк має серйозні протипоказання, може завдати шкоди людям з певними проблемами зі здоров’ям, передають Патріоти України. Кому не можна їсти буряк . - Людям із сечокам...

Є секрет! Як правильно збивати яйця для омлету, щоб він був пишним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:12

Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...