Перець - теплолюбна культура, тому для вирощування потрібно підібрати оптимальну температуру та рівень освітлення. Овоч ідеально підходить для приготування різноманітних страв - від салатів до запіканок і аджики, передають Патріоти України.
Але болгарський перець – досить примхлива культура, яка миттєво реагує на найменші несприятливі чинники. Чим підживити перець, щоб отримати рекордний урожай.
Простий лайфхак допоможе не лише виростити якісний урожай, але й суттєво збільшити плодоношення.
Найчастіше для підживлення перцю використовують:
Кропив’яне добриво добре вплине на ріст, розвиток та урожай перцю. Готувати його дуже просто – в основі мають бути перераховані вище інгредієнти.
У велику бочку насипаємо подрібнену кропиву так, щоб заповнити ємність на третину. Далі додаємо шар гною – потрібно взяти 5-6 кг та засипати його 500 г деревної золи.
Фактично це все. Добриво готове. Головне тепер – дати йому настоятися як мінімум 2 тижні. Важливо періодично перемішувати всі інгредієнти.
Перед тим, як будете підживлювати кущі, засіб потрібно ретельно процідити і розвести водою, дотримуючись пропорції 1:10.
Перш ніж вносити добриво, щедро полийте землю чистою водою. Кропив’яну настоянку краще використовувати ввечері. Достатньо двох-трьох підживлень на сезон.
Під кожен кущ виливаємо 0,5 л добрива – якщо рослина ще росте. На дорослу рослину потрібен літр розчину.
А якщо ви хочете прискорити ріст розсади перцю – спробуйте добриво з алое. Найбільшу користь принесе сік як мінімум трирічної рослини. Як правильно перетирати листя та скільки часу потрібно настоювати розчин – читайте у матеріалі.
Покрокова інструкція як звертатися до лікарів широкого та вузького профілів. У сучасній системі охорони здоров’я прийом до лікаря зазвичай передбачає наявність направлення від сімейного доктора або терапевта. Це потрібно для впорядкування медичної допо...
Дехто заморожує хліб перед вживанням. Дізнавшись причину, ви, ймовірно, також візьмете цю звичку на озброєння, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Справа в тому, що після заморожування в хлібі збільшується вміст клітковини порівняно зі свіж...