По 6 кг із куща! Чим підживити перець, щоб отримати рекордний урожай

Перець - теплолюбна культура, тому для вирощування потрібно підібрати оптимальну температуру та рівень освітлення. Овоч ідеально підходить для приготування різноманітних страв - від салатів до запіканок і аджики, передають Патріоти України.

Але болгарський перець – досить примхлива культура, яка миттєво реагує на найменші несприятливі чинники. Чим підживити перець, щоб отримати рекордний урожай.

Простий лайфхак допоможе не лише виростити якісний урожай, але й суттєво збільшити плодоношення.

Найчастіше для підживлення перцю використовують:

  • деревну золу
  • настій на основі гною
  • настій на основі кропиви.

Кропив’яне добриво добре вплине на ріст, розвиток та урожай перцю. Готувати його дуже просто – в основі мають бути перераховані вище інгредієнти.

У велику бочку насипаємо подрібнену кропиву так, щоб заповнити ємність на третину. Далі додаємо шар гною – потрібно взяти 5-6 кг та засипати його 500 г деревної золи.

Фактично це все. Добриво готове. Головне тепер – дати йому настоятися як мінімум 2 тижні. Важливо періодично перемішувати всі інгредієнти.

Перед тим, як будете підживлювати кущі, засіб потрібно ретельно процідити і розвести водою, дотримуючись пропорції 1:10.

Перш ніж вносити добриво, щедро полийте землю чистою водою. Кропив’яну настоянку краще використовувати ввечері. Достатньо двох-трьох підживлень на сезон.

Під кожен кущ виливаємо 0,5 л добрива – якщо рослина ще росте. На дорослу рослину потрібен літр розчину.

А якщо ви хочете прискорити ріст розсади перцю – спробуйте добриво з алое. Найбільшу користь принесе сік як мінімум трирічної рослини. Як правильно перетирати листя та скільки часу потрібно настоювати розчин – читайте у матеріалі.

Навіть худі під загрозою! Вчені розповіли, який жир прискорює старіння серця

неділя, 24 серпень 2025, 8:47

Дослідження за участю понад 21 тис. осіб показало, що вісцеральний жир, який накопичується навколо печінки, шлунка та кишечника, пов’язаний із прискореним старінням серця і судин, передають Патріоти України. На відміну від підшкірного жиру, який можна ...

Все просто! Як посмажити мойву, щоб не було неприємного запаху

неділя, 24 серпень 2025, 8:12

Мойва - проста і доступна риба, яку часто обирають для швидкої вечері. Вона смачна, поживна та готується буквально за кілька хвилин. Проте під час смаження багатьох господинь зупиняє характерний запах, який може поширюватися на всю кухню. Уникнути цьог...