Поборе гіпертонію й інші хвороби судин та серця: Рецепт лікувальної настоянки глоду від відомого травника

ягоди глоду

Завдяки великому вмісту органічних кислот: лимонної, аскорбінової, оленової, яблучної, винної, урсулової, кратегової та дубильним речовинам, цукрам, сапонінам, фітостеринам, глікозидам, кварцетинам, ацетилхолінам й каротинам, глід є дуже цінним.

«Його застосовують як седативний засіб, заспокійливий. Глід знижує артеріальний тиск, поліпшує коронарний кровообіг, використовується при гіпертонічній хворобі, стенокардії, міокардитах, серцево-судинній недостатності, у клімактеричному періоді. Знижують проникність капілярів і судин, — пояснює травник Андрій Пашов.

Глід здатний збільшувати силу серцевих скорочень, регулювати артеріальний тиск, високий — знижує, низький — підвищує. Зменшує збудливість нервової системи, та зумовлює глибокий, спокійний, тривалий сон, не спричиняючи після пробудження станів психічного пригнічення».

Направленість терапевтичної дії препаратів глоду залежить від дозування. Тому самолікування глодом може бути не тільки безрезультатним, а й небезпечним.

«Приготуйте відвар. Візьміть 15 г або 1 ст. л. подрібнених плодів глоду на 200 мл води, настояти 30 хв. Вживати по 1/3 склянки 3 рази на день. Після їжі вживати при гіпертонічній хворобі. Тільки перед початком лікування уточніть дозування у свого лікаря».

ТОП-3 речі, які ви робили неправильно, коли варили пельмені

четвер, 28 березень 2024, 18:57

Виявилося, що цей напівфабрикат не такий простий у приготуванні, як це вважається. У кулінарів є свої хитрощі. Здавалося б, тут може бути складного. Закип’ятити воду, посолити, поперчити, кинути в каструлю лавровий лист і, нарешті, пельмені, передають...

Психологічний тест: Що вам потрібно для щастя

четвер, 28 березень 2024, 18:07

Іноді так буває, що ми відчуваємо внутрішню порожнечу, немов нам чогось бракує для душевної рівноваги і абсолютного щастя, передають Патріоти України. Але як зрозуміти, яка ж частина пазла загубилася і заважає нам відчути себе "цілісною" і задоволеною...