Бренд-шеф ресторанних проєктів Сільпо, Le Silpo, Positano Марко Черветті разом із київським шефом Юрієм Ковриженком розповіли, як приготувати найпопулярнішу столичну котлету. Незважаючи на назву, котлета по-київськи має мало спільного зі столицею України та її кухнею. Її, за французьким рецептом, приготували на Ялтинській конференції в середині 20 століття і чомусь вирішили назвати «по-київськи». Але тепер ця страва стала кулінарним обличчям столиці, зазначають Патріоти України.
Шеф-кухарі не люблять готувати котлету-по-київськи в ресторанах, адже її потрібно подавати відразу після приготування. Через 10−15 хвилин скоринка перестає бути досить хрусткою, а масло — рідким і танучим у роті. Тому готуйте котлети по-київськи вдома та відразу подавайте на стіл.
Інгредієнти
Для котлети:
Для панірування:
Для гарніру:
Приготування
Обробіть курку: відріжте від неї філе з крилом. Крило зачистіть — треба зрізати з кісточки якомога більше м’яса. Наріжте картоплю і поставте варитися на пюре. Кісточки від крила киньте до картоплі. Так м’ясо легше відійде від кісточки, а пюре буде смачнішим.
Підготуйте масло для котлети:
Масло кімнатної температури змішайте з нарізаним кропом і натертим часником. Посоліть, перемішайте, викладіть на харчову плівку і загорніть тоненькою ковбаскою. Покладіть масло в морозильну камеру.
Підготуйте котлети:
Коли масло застигне, приступайте до підготовки котлети. Розігрійте олію для фритюру у великій каструлі. Дістаньте з морозилки масло та наріжте на середні порційні шматки.
Філе покладіть між двома листами харчової плівки і злегка відбийте, ні в якому разі не можна його порвати!
Відбите філе посоліть і поперчіть з тієї сторони, яка була у курки всередині, а не зовні. У центр філе викладіть масло і до нього очищену кісточку, щоб вона була всередині філе на 2/3 своєї довжини. Тепер загорніть котлету, використовуючи харчову плівку, щоб сформувати потрібну форму. Важливо щоб філе щільно прилягало до кісточки і вся котлета була охайної овальної форми.
Підготуйте все для панірування — під рукою повинні бути борошно, збиті яйця та сухарі.
Посмажте котлети:
Зніміть плівку з котлети, обережно обваляйте в борошні, потім в яйцях, потім в сухарях і акуратно опустіть в гарячу олію. Смажте, поки панірування не набуде апетитного золотистого кольору. Дістаньте котлету з олії та відправте в духовку, розігріту до 190−200° на 7 хвилин.
Приготуйте пюре: відварену картоплю розімніть, додайте дрібно нарізану зелену цибулю, цедру лимона, оливкову олію та перемішайте. Зберіть страву: на тарілку налийте велике коло соусу песто, а всередину кола викладіть пюре і поруч — котлету. Смачного!
Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...
На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...