Покращують роботу мозку і знижують холестерин: Дієтолог розповіла про смачні і корисні продукти

Морепродукти – це не тільки смачно, але і дуже корисно. Іноді варто себе побалувати коктейлем з дарів моря, і ось чому. Дієтолог Єва Шишова на сторінці в Instagram розповіла про плюси морепродуктів і поділилася корисним та смачним рецептом, передають Патріоти України.

Всі без винятку морепродукти багаті білком, якого в них більше, ніж у м'ясі, так і перетравлюється він значно легше. В морепродуктах багато поліненасичених жирних кислот, в тому числі Омега-3 і Омега-6. Вони зменшують ризик розвитку раку, покращують роботу мозку, зміцнюють стінки кровоносних судин і знижують рівень шкідливого холестерину в крові.

Є джерелом вітамінів, мінералів і мікроелементів. Наприклад, креветки містять багато заліза, кальцію, сірки, магнію і фосфору. Восьминоги збагачені вітамінами групи B і C.

Йод і залізо, що містяться в морепродуктах підтримують роботу щитовидної залози та головного мозку. І, звичайно ж, безсумнівний плюс морепродуктів в їхній низькій калорійності. На 100 г - від 60 до 120 калорій. Багато хто говорить, що морепродукти – це дорого, але в гіпермаркетах часто бувають на них акції та знижки.

А, взагалі, найпростіший і недорогий спосіб отримати їх – з'їсти морський коктейль (консервований, не в маслі, а у власному соку). В його склад, як правило, входять креветки, кальмари, мідії і восьминоги, відмінний варіант для легкої й корисної вечері, якщо зробити з нього, наприклад, салат з овочами і зеленню. Дієтолог поділилася смачним дієтичним рецептом страви з морепродуктів.

Салат з креветок і кальмарів з йогуртом

КБЖУ на 100 г: 85/142/3/1

Склад:

  • Креветки свіжоморожені – 6 шт.
  • Кальмари свіжоморожені – 2 шт.
  • Яйце – 1шт.
  • Свіжий огірок – 1 шт.
  • Натуральний йогурт – 2 ст. л.
  • Зелень – 10 гр.
  • Сіль – за смаком

Приготування:

  • Відварюємо кальмари після закипання води протягом 3 хвилин. Остуджуємо і ріжемо.
  • Відварюємо креветки до готовності, нарізаємо.
  • Яйце відварюємо круто, чистимо і охолоджуємо, а потім дрібно нарізаємо і додаємо до морепродуктів в тарілку.
  • Знімаємо шкірку з огірка, нарізаємо кубиками.
  • Зелень подрібнюємо ножицями в салат, обстригаем її прямо над стравою і додаємо натуральний йогурт.

Господиням на замітку! Як правильно додавати соду в тісто, щоб випічка піднялася

понеділок, 24 лютий 2025, 7:12

Соду ми часто додаємо до тіста під час приготування випічки. Найчастіше її додають для того, щоб випічка піднялася, передають Патріоти України. Але сода сама по собі не може гарантувати результату. Для того, щоб відбулася потрібна хімічна реакція, її в...

Народні прикмети на 24 лютого. Чому українським жінкам та дівчатам цього дня заборонялося заплітати волосся

понеділок, 24 лютий 2025, 7:05

Християни східного обряду 24 лютого за новим стилем відзначає здобуття голови Іоанна Предтечі. В Іванів день на українців чекали перших ознак весни. У лісах вже з'являлися перші підсніжники та проліски. Починали прилітати та будувати гнізда перелітні п...