Помилки будуть дорого коштувати! Що не можна їсти при гіпертонії

При гіпертонії важливо обмежити споживання деяких продуктів, які можуть спричинити підвищення артеріального тиску. Ось список продуктів, які краще уникати, передають Патріоти України.

  1. Сіль і продукти з високим вмістом натрію: Надмірне споживання солі (натрію) підвищує артеріальний тиск. Варто обмежити кількість солі в раціоні та уникати продуктів, багатих на натрій (наприклад, консерви, фастфуд, чіпси, соуси, готові страви).
  2. Жирна їжа і трансжири: Продукти з високим вмістом насичених жирів (наприклад, червоне м'ясо, жирні молочні продукти, смажені страви) можуть сприяти розвитку атеросклерозу та підвищенню тиску.
  3. Алкоголь: Споживання алкоголю може підвищувати артеріальний тиск. Рекомендується обмежити вживання алкогольних напоїв або взагалі відмовитися від них.
  4. Кава та енергетичні напої: Кофеїн може тимчасово підвищити артеріальний тиск, тому зловживання кавою, чаєм та енергетиками не рекомендоване при гіпертонії.
  5. Оброблені продукти: Продукти, які містять багато консервантів, барвників та штучних добавок, також можуть негативно впливати на тиск.
  6. Цукор і солодкі продукти: Занадто велика кількість цукру в раціоні може сприяти набору ваги, а надмірна вага збільшує ризик розвитку гіпертонії.

Для людей з підвищеним артеріальним тиском рекомендується зосередитись на здоровому харчуванні: збільшити вживання овочів, фруктів, цільнозернових продуктів, нежирних білків і здорових жирів, таких як омега-3, що містяться в рибі.

Такого ви точно не знали! Для чого потрібне потовщення на кабелі вашого ноутбука

неділя, 1 червень 2025, 7:30

Що це за дивна річ і чому вона завжди присутня на всіх зарядних кабелях сучасних ноутбуків, розповіли в статті msn.com. Це невелике потовщення називається феритовий сердечник, або феритова кулька, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Якщо го...

Секрет досвідчних господинь! Навіщо при варінні рису додають у каструлю ложку молока

неділя, 1 червень 2025, 7:14

Якщо простежити за діями професійних кулінарів під час приготування рису, можна звернути увагу на одну цікаву особливість. Багато кухарів вважають за краще використовувати додатковий інгредієнт – молоко, передають Патріоти України. Зазвичай у каструлю ...