Поширена помилка кулінарів: Ось в який момент потрібно солити бульйон


На перший погляд, приготування бульйону не входить до найскладніших кулінарних процедур. Однак створення цієї простої страви нерідко супроводжується появою в ньому каламутності та зникненням прозорості. І навіть якщо з цими проблемами вдалося впоратися, бульйон все одно може розчарувати гурмана.

Так, страва нерідко виявляється пересоленою. І в більшості випадків невдача пояснюється тим, що господиня не вчасно додала в рідину хлорид натрію.

Поширена помилка кулінарів

У більшості випадків люди додають сіль у бульйон у той момент, коли страва ще готується в каструлі.

Такий підхід здається логічним, адже більшість страв потрібно солити саме у процесі приготування.

Проте бульйони – це виняток. Справа в досить швидкому випаровуванні рідини, через яке співвідношення води та хлориду натрію стає неправильним.

Таким чином, солити бульйон бажано вже після того, як він опинився у тарілці. У цьому випадку кулінару набагато простіше «вгадати» з обсягом спеції і не пересолити страву.

П’ять причин, чому ваше волосся випадає - і як це зупинити!

п’ятниця, 12 грудень 2025, 18:14

Випадіння волосся - це природний процес: щодня ми втрачаємо близько 100 волосин. Проте, якщо волосся випадає жменями, його об’єм зменшується, а локони тоншають. Ось п’ять головних причин надмірного випадіння волосся, передають Патріоти України. Хронічн...

Варто знати! Які подарунки не можна класти під ялинку у рік Вогняного Коня, щоб не накликати біду

п’ятниця, 12 грудень 2025, 17:30

Важливо пам'ятати, що новорічні презенти, які ви збираєтеся зробити близьким та друзям, мають сподобатися не тільки людині, якій вони призначаються, а ще й догодити символу року, нагадує ТСН, передають Патріоти України. Варто обирати подарунки з позити...