Поширена помилка кулінарів: Ось в який момент потрібно солити бульйон


На перший погляд, приготування бульйону не входить до найскладніших кулінарних процедур. Однак створення цієї простої страви нерідко супроводжується появою в ньому каламутності та зникненням прозорості. І навіть якщо з цими проблемами вдалося впоратися, бульйон все одно може розчарувати гурмана.

Так, страва нерідко виявляється пересоленою. І в більшості випадків невдача пояснюється тим, що господиня не вчасно додала в рідину хлорид натрію.

Поширена помилка кулінарів

У більшості випадків люди додають сіль у бульйон у той момент, коли страва ще готується в каструлі.

Такий підхід здається логічним, адже більшість страв потрібно солити саме у процесі приготування.

Проте бульйони – це виняток. Справа в досить швидкому випаровуванні рідини, через яке співвідношення води та хлориду натрію стає неправильним.

Таким чином, солити бульйон бажано вже після того, як він опинився у тарілці. У цьому випадку кулінару набагато простіше «вгадати» з обсягом спеції і не пересолити страву.

Смакота! Рецепт ідеальної піци, яку можуть приготувати навіть новачки на кухні

неділя, 16 червень 2024, 12:12

Якщо ви думаєте, що піца є чимось надзвичайно складним, помиляєтесь. Її можна без проблем приготувати на домашній кухні. Так, аромату печі не відчуєте в італійському стилі, але смачно буде на сто відсотків, передають Патріоти України. Для приготування ...

Візьміить на замітку! Закуски та напої, які корисні для вашого серця

неділя, 16 червень 2024, 11:57

Перекуси можуть мати погану репутацію, але вживання правильних продуктів може привести до здорового серця. Серцево-судинні захворювання є причиною майже третини смертей у світі, і ця думка лякає, передають Патріоти України. Однак ми можемо зменшити риз...