Прощаємося з папірцями: ​Що потрібно знати про електронну автоцивілку, щоб не витрачати зайвий час

Звісно, можна жити по-старинці, кожен раз відправляючись в страхову компанію, щоб ручкою заповняти традиційний бланк. Однак ті, хто спробував, більше не схоче кудись мотатися та возитися з паперами.

Світ послуг поступово переходить в режим онлайн і страхування не виняток. За останні роки сфера зробила великий стрибок до діджиталізації і назад шляху немає. Наприклад, за підсумками 2020 року кількість електронних договорів ОСЦПВ склала 3,05 млн штук. А це в 2,5 рази більше, ніж у 2019 році. Полярність онлайн сервісу виросла не з нізвідки. Вона зумовлена декількома значними перевагами. Про них детальніше.

Про переваги онлайн страхування

Страхування онлайн вже перестало бути ноу-хау у нашій країні. Але багато українських водіїв не поспішають відмовлятися від паперового бланка і особистих візитів в офіс страхових компаній. Стара гвардія, мабуть, до цих пір вірить в те, що папір все стерпить. Однак на практиці виявляється, що електронний поліс має ряд переваг, в тому числі і фінансових. Отже, про головні плюси по пунктах:

  1. Зручність оформлення. Електронна страховка оформляється самостійно онлайн. Тобто людині не доведеться здійснювати подорож до страховика і витрачати на це час. Треба буде просто зайти на трастовий сайт, вибрати програму і оплатити поліс карткою. Готова страховка висилається у форматі PDF на пошту клієнта. А значить оформлення автоцивілки через інтернет — це ще і зручно у період пандемії;
  2. Безпечна угода. Паперовий бланк легко підробити. Але Е-договір захищений від шахраїв. Його номер автоматично фіксується на сервісі Моторно-транспортного бюро України. Власник поліса (і поліція) в будь-який момент можуть перевірити його термін дії, зробивши запит до загальнодоступної бази.
  3. Економія. Електронна страховка за замовчуванням коштує на 10% дешевше. Знижка встановлена на державному рівні, щоб залучати українців до процесу діджиталізації. По суті, людина може зберегти набагато більше грошей, не прив'язуючись до одного страховика, а вибираючи продукт на свій розсуд у співвідношенні ціна-якість. Наприклад, якщо купувати поліс на агрегаторі hotline.finance, який постійно проводить розпродажі, можна придбати автоцивілку зі знижкою до 40%.
  4. Надійне зберігання. Такий поліс неможливо загубити або забути вдома. Він завжди поруч у смартфоні або в додатку «Дія». Якщо ж трапився страховий випадок, водій легко зможе скористатися страховкою.

На оформлення електронної автоцивілки не треба багато часу. Вистачить всього 5 хвилин. Головне, знайти перевірений агрегатор. Людині доведеться вказати інформацію про автомобіль і його власника, актуальний e-mail і зробити оплату.

Від чого залежить вартість автоцивілки

Прайс автоцивілки формується для кожного водія індивідуально і залежить від декількох факторів:

  • тип транспортного засобу;
  • обсяг його двигуна;
  • місто реєстрації власника ТЗ.

Важливо розуміти, що чим більші ризики потрапляння в аварію, тим ціна ОСЦПВ вища. Наприклад, для таких міст як Київ, Харків, Дніпро, поліс буде коштувати дорожче, ніж для Конотопа, Бахмута, Яготина.

На ряду з розвитком онлайн автоцивілки удосконалюються супутні сервіси. Так, електронний Європротокол вже функціонує не тільки на сайті МТСБУ, але і в додатку «Мій поліс». Тобто людині не потрібно викликати поліцію при дрібному ДТП. Учасники зможуть розібратись швидко та без втручання співробітників правоохоронних органів.


Лише спробуйте! Мариновані огірки з яблуками - овочі виходять хрусткими, а розсіл смачним

четвер, 18 квітень 2024, 9:14

Завдяки цьому рецепту ви не тільки пригостите домашніх хрусткими огірками, але й отримаєте смачний розсольний напій, передають Патріоти України.

Родина оцінить! Як приготувати хрусткий зовні і м’який всередині домашній хліб

четвер, 18 квітень 2024, 8:13

Багато кулінарів вважають за краще не купувати хліб у магазині, а випікати цей хлібобулочний виріб самостійно, передають Патріоти України. У цьому випадку гурман завжди радує самого себе та своїх домочадців свіжим та м’яким продуктом. Однак повторити «...