Просто, швидко і дешево! Кращі рецепти смачних котлет з рибної консерви

Немає нічого вигідніше і простіше, ніж робити котлети з рибних консервів. Швидкість приготування підкріплюється невисокою вартістю і зручністю зберігання магазинних заготовок, які мають різну харчову цінність і смак, не вимагають особливих додаткових компонентів, і часом є більш якісним матеріалом, ніж свіжий фарш, передають Патріоти України.

Як зробити котлети з консерви?

Існує маса рецептів, як зробити дуже смачні рибні котлети з консерви. Всі вони починаються з того, що з консерви зливається олія, риба розминається виделкою і перемішується з додатковими компонентами. Що стосується останніх, то це - яйця, сухарі, картопля або крупи, тобто продукти, що зв'язують фарш.

  1. Смачні котлети з рибних консервів - рецепт, що вимагає уваги до дрібниць. Наприклад, перед приготуванням, консерви краще охолодити. З охолодженим продуктом простіше працювати.
  2. Слід пам'ятати, що рибні котлети з консерви - дуже смачний рецепт яких передбачає використання круп, має свої тонкощі в приготуванні. Так, не рекомендується промивати крупи після варіння. В іншому випадку, крупа втратить клейкість і котлети в процесі смаження розваляться.

Котлети з консерви горбуші

Котлети з рибних консервів - рецепт, який враховує смакові особливості і вигляд продукту. Горбуша є представником сімейства лососевих, для яких властивий яскравий аромат, насичений смак і апетитний колір. Враховуючи це, краще уникнути панірування і зробити котлети в азіатському стилі, доповнивши фарш цедрою, часником і імбиром.

Інгредієнти:

  • зелена цибуля - 10 г;
  • горбуша - 390 г;
  • соєвий соус - 40 мл;
  • апельсиновий сік - 20 мл;
  • олія - 20 мл;
  • цедра - 5 г;
  • імбир - 5 г;
  • зубок часнику - 2 шт.;
  • сухарі - 70 г;
  • яйце - 1 шт.

Приготування:

  1. Видаліть з горбуші кістки.
  2. Збийте в мисці всі компоненти.
  3. Сформуйте котлети.
  4. Смажте котлети по 3 хвилини з кожного боку.

Котлети з рибних консервів з рисом

Котлети з консерви сайри з рисом - страва смачна і практична. З одного боку, рис виконує функції сполучного компонента, з іншого - додає ситності і позбавляє від приготування гарніру. Він нейтральний на смак, тому буде чудово поєднуватися з сайрою в томатному соусі. Котлети вийдуть соковиті, апетитні, з приємною кислинкою.

Інгредієнти:

  • сайра в томатному соусі - 200 г;
  • відварений рис - 100 г;
  • манка - 40 г;
  • яйце - 1 шт.;
  • цибуля - 1 шт.;
  • зубок часнику - 3 шт.;
  • сухарі - 120 гр.

Приготування:

  1. Підрум'яньте цибулю, часник і шматочки риби разом з томатним соусом на сковороді до випаровування рідини.
  2. Злегка остудіть, додайте манку. Через 15 хвилин введіть рис і яйце.
  3. Запаніруйте котлети в сухарях.
  4. Смажте котлети з рибних консервів по 4 хвилини з кожного боку.

Котлети з рибних консервів з манкою

Котлети з рибних консервів з манкою входять в число популярних поєднань. Цей вибір пояснюється властивостями манки, клейкість якої сприятливо позначається при формуванні котлет, а крупчаста текстура - на пишноту і м'якість виробів. Головне - дати манці настоятися. Можна використовувати в якості рідини сік з консервної банки.

Інгредієнти:

  • сардина в маслі - 250 г;
  • манка - 200 г;
  • сода;
  • цибуля - 1 шт.;
  • яйце - 2 шт.;
  • вершки - 40 мл

Приготування:

  1. Розімніть консерви в манці.
  2. Додайте вершки, соду, яйця, цибулю і відставте на 30 хвилин.
  3. Викладаючи фарш ложкою на сковороду, смажте котлети 10 хвилин.

Котлети з рибних консервів з картоплею

Картопляні котлети з рибними консервами всередині мають головну особливість - апетитну текстуру. Завдяки картопляній оболонці, вони виходять хрусткими зовні, з м'якою начинкою всередині. Дубль рум'яності і хрусткості надає паніровка з яйця і сухарів. Це товсте покриття дозволяє котлетам тримати форму і робить їх пишнішими.

Інгредієнти:

  • картопля - 500 г;
  • тунець - 190 г;
  • діжонська гірчиця - 5 г;
  • яйце - 1 шт.;
  • сухарі - 80 г;
  • кріп - 10 г;
  • масло - 20 мл

Приготування:

  1. Картоплю відваріть і перетворіть в пюре.
  2. Перемішайте рибу з гірчицею, олією, спеціями і кропом.
  3. Сформуйте з пюре коржі, викладіть в центр кожної рибну начинку, защепніть краї.
  4. Запаніруйте в збитому яйці і сухарях і смажте 8 хвилин.

Котлети з рибних консервів з вівсяними пластівцями

Котлети з «Геркулеса» і рибних консервів, не дивлячись на «скромні» складові, неймовірно корисні. Насамперед, йдеться про той вид пластівців, які не містять домішок і багаті харчовими волокнами, що сприяють швидкому насиченню. Входячи в склад фаршу, вони замінюють борошно, будучи і скріплюючим компонентом, і паніровкою.

Інгредієнти:

  • лосось - 200 г;
  • пластівці «Геркулес» - 100 г;
  • цибуля - 1 шт.;
  • кріп - 5 г;
  • яйце - 1 шт.

Приготування:

  1. Рибу розімніть, додайте з банки трохи олії, пластівці і перемішайте.
  2. Введіть яйце, цибулю і залиште на 30 хвилин.
  3. Смажте котлети по 3 хвилини з кожного боку.

Котлети з рибних консервів з гречкою

Котлети з гречки та консерви вирішують відразу кілька проблем: допомагають утилізувати набридлу кашу і позбавляють від приготування окремого гарніру. Крім того, це смачно, корисно, економно і оригінально. Слід врахувати, що гречка - крупа розсипчаста. Щоб котлети під час смаження тримали форму, кашу слід перебити в блендері.

Інгредієнти:

  • варена гречка - 500 г;
  • рибні консерви в олії - 250 г;
  • цибуля - 1 шт.;
  • морква - 1 шт.;
  • борошно - 60 г;
  • яйце - 1 шт.

Приготування:

  1. Спасеруйте цибулю і моркву.
  2. Перебити гречку в блендері, з'єднайте з рибою, борошном, яйцем і пассеровкою.
  3. Сформуйте котлети і обсмажте їх на олії.

Котлети з рибних консервів з кускусом

Господині, що йдуть в ногу з часом, роблять смачні котлети з консерви з сучасними продуктами. Наприклад, з кускусом, який є похідним манки. Він володіє тими ж властивостями, що і вона, але більш поживний і виразніший. Кускус вводиться в фарш в готовому вигляді (запарений окропом) тому котлети смажаться швидко.

Інгредієнти:

  • кускус - 125 г;
  • окріп - 250 мл;
  • тунець - 150 г;
  • цибуля - 2 шт.;
  • яйце - 1 шт.;
  • паприка - 5 г;
  • чорний мелений перець - 5 гр.

Приготування:

  1. Запарте кускус окропом на 15 хвилин.
  2. Перемішайте з рибою, яйцем, приправами і цибулею.
  3. Сформуйте 8 котлет і підрум'яньте на сковороді.

Котлети з рибних консервів у томатному соусі

Котлети з консерви в томаті не поступаються в якості виробам з риби в олії. Навпаки, вони відрізняються яскравим смаком і кольором. Як правило, в приготуванні фаршу бере участь весь вміст банки, тому, для щільності, в нього додають манку або картопляне пюре. З манкою - котлети схожі на оладки, з пюре - мають класичну форму.

Інгредієнти:

  • картопля - 200 г;
  • рибна консерва в томатному соусі - 425 г;
  • яйце - 2 шт.;
  • петрушка - 15 г;
  • борошно - 120 г;
  • олія для смаження.

Приготування:

  1. Картоплю відваріть і зробіть пюре.
  2. Перемішайте з консервами, зеленню і яйцями. Приправте сіллю і перцем.
  3. Запаніруйте в борошні й обсмажте.

Котлети з рибних консервів в духовці

Котлети з консерви в духовці - здорова альтернатива смаженим виробам. При цьому, вони не нудні і не відрізняються смаком, видом і текстурою від смажених котлет: мають золотисту скоринку і соковиту м'якоть всередині. Такий ефект дає подвійна паніровка з смажених сухарів. Вона додає елемент хрускоту і зберігає соковитість і вологість котлет.

Інгредієнти:

  • скумбрія в олії - 220 г;
  • відварна картопля - 220 г;
  • яйце - 3 шт.;
  • сухарі - 500 г;
  • масло - 40 мл;
  • цибуля - 1 шт.;
  • порошок каррі - 1 ч. ложка;
  • часник - 3 шт.;
  • імбир - 10 г;
  • кайєнський перець - 5 гр;
  • кетчуп - 40 гр.

Приготування:

  1. Обсмажте цибулю, імбир і часник.
  2. Додайте спеції і шматочки риби.
  3. Тушкуйте 10 хвилин до випаровування рідини.
  4. Перемішайте з кетчупом і шматочками картоплі.
  5. Остудіть, сформуйте котлети.
  6. Обсмажте в олії сухарі.
  7. Збийте яйця.
  8. Двічі запаніруйте котлети в яйці і сухарях.
  9. Котлети, запечені з рибних консервів готуються при температурі 180 градусів 15 хвилин.

Котлети з рибних консервів на пару

Більшість рецептів описують способи, як зробити смачні рибні котлети з консервів шляхом обсмажування або запікання. Всі ці методи хороші, але не ведуть до зниження калорійності страви. Єдиний спосіб уникнути зайвих калорій - приготувати котлети на пару. У цьому випадку, вони вийдуть легші, корисніші, соковитіші і м'якше смажених.

Інгредієнти:

  • консерви в олії - 500 г;
  • цибуля - 1 шт.;
  • яйце - 1 шт.;
  • сухарі - 70 г;
  • рисові пластівці - 50 г;
  • спеції за смаком.

Приготування:

  1. Розімніть консерви виделкою.
  2. Перемішайте з сухарями і яйцем.
  3. Приправте, сформуйте котлети.
  4. Запаніруйте в рисових пластівцях і покладіть на решітку пароварки.
  5. Готуйте котлети парові з рибних консервів 10 хвилин.
Джерело: UkrMedia

Перевірте себе! Психологічний тест за картинкою розкриє ваш темний бік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:09

Кожна людина бажає любити й бути коханою, досягати успіху і наповнювати життя приємними емоціями. Однак наші стосунки з іншими людьми можуть змінюватися під владою темної підсвідомості. Цей психологічний тест за картинкою вкаже на проблемну зону і допо...

Психологічний тест! Морозиво підкаже, яких стосунків ви потребуєте

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:09

Часто стосунки закінчуються тому, що партнери не розуміють, чи готові вони до серйозного кроку, чи ще не "нагулялися". За допомогою цього тесту перевірте, які стосунки ви шукаєте наразі, передають Патріоти України. Подивіться на картинку і оберіть моро...