Буває так, що після
свят залишилося пюре. Тож з нього можна приготувати відмінний пиріг. Він
виходить чимось схожим на піцу, але, звичайно ж, з зовсім іншим смаком.
Пиріг точно доведеться вам до смаку, а з начинкою з часом можна і
експериментувати, передають Патріоти України.
Необхідні продукти:
картопляне пюре
1 куряче яйце
30 грамів вершкового масла
2 цибулини
4 столові ложки борошна
100 грамів сала
500 грамів капусти
50 грамів копченої грудинки
сіль, перець за смаком
Починаємо приготування:
У
картопляне пюре додаємо вершкове масло і куряче яйце, перемішуємо.
Потім всипаємо борошно і перемішуємо. Замішуємо липке тісто.
Шаткуємо капусту, очищену моркву натираємо на тертці, ріжемо на дрібні шматочки цибулю. Нарізаємо шматочками сало.
У сковороду кладемо сало і всипаємо цибулю. Все перемішуємо і тушкуємо до легкої золотистості. Перекладаємо все в миску.
У сковороду кладемо моркву і капусту, тушкуємо все разом. Тушкуємо на середньому вогні 20-25 хвилин, солимо і перчимо до смаку.
До тушкованих овочів додаємо цибулю з салом, перемішуємо і доводимо все до готовності.
Беремо
деко і застилаємо пергаментним папером. Викладаємо картопляне тісто і,
змоченими водою руками, розтягуємо його, формуючи дно і бортики. Потім
перекладаємо приготовлену начинку і рівномірно розподіляємо.
Пиріг
ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів. Запікаємо протягом 15-20
хвилин, потім дістаємо, охолоджуємо, нарізаємо шматочками і подаємо до
столу.
21 квітня за новим стилем (4 травня за старим) вшановують пам'ять священномученика Януарія, мучеників Прокла, Феодора і Фавста, а також патріарха Максиміана Константинопольського. За старим юліанським календарем сьогодні вшановують апостола від сімдеся...
Крашанки або писанки є одним з головних атрибутів Великодня. Зазвичай, це зварені яйця, які розмальовані різними візерунками. Такі яйця за кімнатної температури рекомендують зберігати недовго., передають Патріоти України з посиланням на ТСН. У холодиль...