Пшик чи реальний метод? Вчені пояснили, чи працює інтервальне голодування

Час від часу набувають популярності дієти, які передбачають необхідність інтервального голодування. Як зазначають фахівці, кінцевий результат здебільшого однаковий - періодичне голодування сприяє зниженню ваги, передають Патріоти України.

Водночас лікарі пояснюють, що періодичне голодування дійсно має значний негативний вплив на м’язову масу. Нещодавно в журналі JAMA було опубліковано дослідження, у якому розглядалося обмеження їжі та його вплив на схуднення як у чоловіків, так і у жінок, йдеться у матеріалі видання Eat This Not That.

Підкреслюється, що у дослідженні брали участь дві групи, причому обидві групи схудли, але дослідження показало, що група, яка брала участь у періодичному голодуванні, втратила більше, включаючи м’язову масу, яка не була виявлена в тих, хто дотримувався традиційного плану харчування.

Проте фахівці кажуть, що у дослідженні не згадується якість дієти чи фізична активність. Однак фахівці зазначають, що обидві групи отримали структурований план харчування.

Проведене дослідження справді показало, що періодичне голодування діє на втрату ваги, просто деякі результати не обов’язково були представлені належним чином, і дослідження, можливо, мало недоліки. "Нам просто потрібні додаткові високоякісні дослідження, щоб краще зрозуміти, як найефективніше включити періодичне голодування у здоровий спосіб життя", - додають дієтологи.

Усі будуть у захваті! Багатошаровий вершковий десерт за 10 хвилин

понеділок, 22 липень 2024, 9:14

Забудьте ті рецепти, в яких треба довго і нудно щось випікати, міксувати, охолоджувати по кілька годин. Смачний десерт може бути простим та доступним. Та й особливих кондитерських навичок можна не мати, щоб його приготувати, передають Патріоти України....

Лише спробуйте! Запечена картопля буде зі золотистою скоринкою, якщо знати один лайфхак

понеділок, 22 липень 2024, 8:13

Між пюре, відварною бульбою та запеченою різниця кардинальна. І найчастіше обирають третій варіант, передають Патріоти України. Про смажену картоплю ми не говоримо, бо вона виходить досить жирна та важка. Хоча з м’ясом вона дуже смачна, але розмова за...