Мікрохвильова піч - універсальна і звична кухонна техніка, якою користується майже кожен українець. Однак не всі люди знають, що далеко не кожну їжу можна розігріти таким чином, передають Патріоти України.
Існує перелік продуктів, які дуже негативно реагують на мікрохвильове випромінювання, наприклад:
Не зовсім ясно, чому не можна гріти воду у мікрохвильовці, але тут пояснення, скоріше, фізичне, ніж хімічне - піч нагріває рідину сильніше, ніж відкрита ємність. Тобто, якщо ви нагріваєте воду в чайнику або сотейнику, можете регулювати температуру. У випадку з мікрохвильовкою такої можливості немає, тому, дістаючи чашку з водою з печі, ризикуєте обпектися.
Шеф-кухарі не рекомендують ні розігрівати, ні готувати цей продукт в мікрохвильовій печі. Справа в тому, що в складі курячих і перепелиних яєць присутня велика кількість білків і протеїнів, які негативно реагують на хвилі мікрохвильовки. Якщо проігнорувати правило і все-таки покласти яйця в СВЧ-піч, то виділяться токсини, небезпечні для здоров'я людини. Більш того, такий продукт взагалі може вибухнути, що теж не особливо приємно, особливо якщо ви не планували мити піч.
Будь-які молочні продукти, в тому числі і молоко, категорично не рекомендується розігрівати в мікрохвильовій печі. Причина - в складі "молочки" є корисні біфідобактерії, які зникають під впливом мікрохвильового опромінення. У кращому випадку, ви вип'єте або з'їсте некорисний продукт, в гіршому - отруїтеся, так як молоко скисне від нагрівання, а ви не відразу це помітите. З огляду на цей нюанс, стає ясно, чому не можна гріти сир в мікрохвильовці - він теж може пропасти через хвильовий вплив.
Часто буває так, що через тривале зберігання мед починає кристалізуватися, і кожен з нас починає його нагрівати, щоб повернути в'язку структуру. Проте, така дія призведе до негативного результату - через високу температуру мед втратить свої корисні властивості, більш того, якщо занадто довго піддавати його такому впливу, продукт може почати виділяти канцерогени.
Огірок, як відомо, на 95% складається з води. А от решта 5% – це корисні поживні речовини, які рослина отримує із ґрунту. Саме тому для огірків так важливий не лише полив, але і підживлення, передають Патріоти України. У червні огіркова лоза переходить...
Полуниця – одна з улюблених сезонних ягід, яку хочеться зберегти надовго. Проте часто трапляється, що після заморозки вона втрачає свій вигляд, смак і текстуру. Замість соковитої ягоди виходить м’яка водяниста маса. Щоб цього не сталося, потрібно знат...