Сама так робить і радить іншим: Науковець розповіла, яку воду краще вживати в столиці України

Експертка з якості продуктів, професорка Київського національного торгово-економічного університету Олена Сидоренко в інтерв'ю «Вечірньому Києву» розповіла про правила споживання води з бюветів.

Так, воду, що надходить з підземних джерел, не можна зберігати у пластиковій тарі кілька днів — її краще наливати у скляні ємності і використовувати протягом доби.

«Біля кожного бюветного комплексу повинна бути табличка, де вказана інформація про стан води. Якщо немає такої інформації або ж запах та колір води викликає сумнів, то її пити не варто», — зазначає експертка і додає, що перевірити стан води у київських бюветах можна на сайті спеціального комунального підприємства «Київводфонд».

«Перевірити якість води можна і самому, віднісши зразок у лабораторію. Такі дослідження, звичайно, коштують недешево — у межах тисячі гривень. Але можна віддати воду на дослідження за окремими показниками, тоді це буде дешевше», — додала експертка.

За її словами, перш за все потрібно звертати увагу на водневий показник — рН має знаходитися у межах 6,5 — 8,5. Він вважається комплексним — якщо рН не відповідає нормі, то й інші параметри матимуть відхилення.

Олена Сидоренко також зазначила, що воду з бюветів краще додатково не обробляти — кип'ятити або ж пропускати через фільтри. При додатковому очищенні її біологічна цінність знижується.

Вона також відповіла на запитання про безпеку води з крану: «Вода з крану є безпечною, адже вона проходить знезараження. Для очищення її від хлору можна використовувати побутові глечики. Але варто пам’ятати, що вода з крану не буде корисною, оскільки її біологічна цінність дуже низька».

А ви це знали? Що буде з картоплею, якщо перед смаженням замочити її у воді

неділя, 28 квітень 2024, 12:12

Картопля є найпопулярнішим овочем у кулінарії. Стільки чудових страв з неї можна приготувати, передають Патріоти України. Фрі, по-селянські, пюре, запечена зі спеціями чи у соусі – є безліч варіантів рецептів. Смажена картопля займає позиції лідера. З ...

Чому курка виходить сухою: Три помилки господинь, які не можна допускати

неділя, 28 квітень 2024, 11:08

Багато господарок не дкуже часто балують домашніх запеченою цілою куркою тільки тому, що м’ясо виходить сухим. Сухе м’ясо важко назвати смачним, хоча виглядати запечена курка може дуже апетитно, передають Патріоти України. Куряче м’ясо, незважаючи на п...