Секрет досвідчених господинь! Як надовго зберегти петрушку свіжою

Спеції та ароматичні трави - чудові інгредієнти, які підкреслюють смак страв. Але впоратись із цією задачею вони можуть, тільки коли достатньо свіжі, передають Патріоти України.

На щастя, зелень можна зберігати свіжою за допомогою нехитрих лайфхаків. OBOZREVATEL розповідає, що робити з петрушкою, щоби насолоджуватись нею до двох місяців.

Як вибрати петрушку

Для зберігання краще брати тільки ті стебла, які мають яскраво-зелений колір і приємно пахнуть. Уникайте підсушеної, коричневої чи зморщеної петрушки, яка втратила свою свіжість ще до того, як потрапила на зберігання.

Зберігайте петрушку у герметичному контейнері

Таким чином зелень можна зберегти двома способами. Будь-який з них починається з того, що петрушку ретельно миють, просушують та дрібно нарізають.

Далі її можна насипати у скляну банку з герметичною кришкою і поставити у прохолодне сухе місце, а можна покласти у холодильник. У банку петрушку можна нарізати разом зі стеблами, у холодильник краще помістити тільки подрібнене листя. На зберігання у холоді зелень насипають в тарілку і поміщають подалі від інших продуктів, які можуть на неї потрапити. Також петрушку треба буде щодня перемішувати, щоби вона підсихала рівномірно.

Спосіб із банкою з водою

Зеленню можна декорувати кухню, наче букетом. Для цього візьміть придбаний пучок і обріжте його стебла приблизно на 12 мм – так рослина буде поглинати більше води. Далі видаліть некондиційне листя, щоби воно не викликало швидкого загнивання, і переконайтесь, що решта листків сухі.

Після цього помістіть гілочки петрушки в банку або скляний контейнер, заповнений водою на три чверті. Такий букет можна зберігати також в холодильнику. Для цього нещільно оберніть банку поліетиленовим пакетом і закріпіть його резинкою.

Змінюйте воду в банці через день, щоб трави залишалися свіжими. Перед використанням петрушку промийте холодною водою і промокніть паперовим рушником або салатницею.

Спосіб із паперовим рушником

Для цього лайфхака візьміть пучок зелені і оберніть його у вологий паперовий рушник. Далі петрушку складіть у герметичний пакет, який можна зберігати в холодильнику. Рушник потрібно буде по мірі висихання знову зволожувати. Всередині такої упаковки зелень залишається свіжою досить довго.

Зберігання у морозилці

Щоби заморозити петрушку, ретельно вимийте та висушіть її. А далі подрібніть, складіть у сухий контейнер чи пакет і відправте у морозилку. Краще перед цим поділити зелень на порції, так її буде зручніше використовувати.

Зберігання в олії

Так ви отримаєте не тільки ароматну зелень, але й поділену на порції олію, яку можна одразу використовувати для приготування страв. Щоби приготувати петрушку в олії, зелень промийте, висушіть та подрібніть. А далі наповніть нею форму для виготовлення льоду. Заповнивши кожну ячейку, долийте в неї трохи рафінованої олії – головне, щоби в неї не було запаху. Відправляйте форму у морозилку. Отримані кубики можна використовувати для ароматизації супів та тушкованих страв.

Також можна зберігати петрушку з олією, склавши її у пакет для заморожування. Для цього всередину пакету засипають дрібно нарізану петрушку, додають до неї 2 столові ложки олії і закривають, ретельно видаливши з пакета все повітря.

До речі, у формі для льоду подрібнену петрушку можна заливати не тільки олією, але й водою. приготувавши такі кубики, їх можна скласти у пакет для заморожування і використовувати по мірі потреби.

Все дуже просто! Як приготувати натуральний дезодорант для чутливої шкіри

четвер, 26 вересень 2024, 23:10

Існує безліч рецептів приготування натурального дезодоранту, але цей цікавий тим, що в ньому, на відміну від інших, взагалі не використовується харчова сода, яка може викликати подразнення шкіри, передають Патріоти України. На сторінці Herbal Academy р...

А ви це знали? Скільки потрібно рухатися, якщо у вас сидяча робота - дослідження вчених

четвер, 26 вересень 2024, 18:48

Вчені підрахували, скільки вправ потрібно робити в день, щоб "компенсувати" сидячу роботу. Згідно з дослідженнями, до 40 хвилин фізичної активності щодня є правильним обсягом, щоб збалансувати 10 годин сидіння на місці, передають Патріоти України. Щопр...