Секрет досвідчених господинь! Як смачно засолити сало, щоб тануло у роті

Батьки удови диверсанта та його ж активної помічниці досі живуть в Києві, розділяючи з співвітчизниками жахи російської агресії

Один з найпопулярніших в Україні та культових продуктів усіх часів - сало. Сало - корисний, насичений вітамінами та мікроелементами продукт. Сало містить насичені жирні кислоти, у тому числі олеїнову, лінолеву та інші передають Патріоти України.

  • Вітаміни: А, D, Е.
  • Мікроелементи: Se, Zn, Cu, Fe.
  • Макроелементи: P, Na, K, Ca, Mg.

Все вищезгадане впливає на кислотно-лужний баланс у тканинах організму. Важливо для фізіологічного перебігу всіх обмінних процесів.

Калорійність сала

Солоне сало: 800-830 ккал/100г.
Варене сало: 400-550 ккал/100г.

При вживанні у помірних кількостях не призводить до ожиріння.

Смачні варіанти посолу сала

Метод №1 (без води)

2 кг сала, 150 г солі, 7 зубчиків часнику, подрібнений чорний перець 20 г.

Взяти шматок сала, розрізати на бруски від 3-х до 4-х см. Зробити ножем розрізи, але не дуже глибокі. Так, щоб укласти у них слайси часнику. Натерти сумішшю із солі та перцю. Розкласти тонко нарізаний часник.

У целофановий мішок покласти засолене сало. Залишити у холодному місці на 3 доби. Потім зчистити зайвий наліт, одну частину залашаємо для частування, а іншу запакувати в пергамент і помістити пакунок у морозилці.

Метод № 2 (у банку з розсолом)

1 етап

Приготування водного розчину:

  • вода – 3 л,
  • 7 горошин чорного перцю,
  • 1 ч. ложка чорного перцю,
  • 7 лаврового листя.

Додати приправи в кип’ячену воду у великому сотейнику. Помішуючи вміст, довести до 100 градусів і остудити. Сало (1 кг г) покласти у скляну тару (об’єм 500 мл). Заповнити її одержаним розсолом. Закупорити та прибрати в холодильник на чотири дні.

2 етап

Знадобляться 1 головка часнику, 150 г солі, 15-20 г порошку паприки.

Варене сало підсушити чистим рушником та розтерти сумішшю з розчавленого часнику з паприкою. Помістити ще на три доби у холодне місце, загорнути в пергамент.

Смакові якості за таких способів приготування стануть яскравішими, якщо вибрати якісне однорідне сало. Його продають на ринку чи у фермерських господарствах. Колір сала має бути білий, рожевого відтінку, з прошарками м’яса та свіжим запахом.

Це може здивувати! Те, як ви тримаєте свій телефон, розкаже всю правду про вас

п’ятниця, 5 вересень 2025, 18:22

Смартфон став невід’ємною частиною нашого життя, але навіть спосіб, у який ми його тримаємо, здатен відкрити цікаві риси характеру. Автори цього тесту переконують, що положення ваших пальців під час користування телефоном може розповісти, як ви спілкує...

Ви досі кидаєте нижню білизну у машинку з усім одягом? Ось чим це загрожує!

п’ятниця, 5 вересень 2025, 18:12

Більшість людей впевнені, що сучасні пральні машини та мийні засоби легко справляються з мікробами. Ми ставимо режим на 30–40°C, бо так вказано на етикетках одягу і тому що це "екологічно", передають Патріоти України. Але лікарі застерігають: у барабан...