Секрет досвідчених господинь! Як смачно засолити сало, щоб тануло у роті

Батьки удови диверсанта та його ж активної помічниці досі живуть в Києві, розділяючи з співвітчизниками жахи російської агресії

Один з найпопулярніших в Україні та культових продуктів усіх часів - сало. Сало - корисний, насичений вітамінами та мікроелементами продукт. Сало містить насичені жирні кислоти, у тому числі олеїнову, лінолеву та інші передають Патріоти України.

  • Вітаміни: А, D, Е.
  • Мікроелементи: Se, Zn, Cu, Fe.
  • Макроелементи: P, Na, K, Ca, Mg.

Все вищезгадане впливає на кислотно-лужний баланс у тканинах організму. Важливо для фізіологічного перебігу всіх обмінних процесів.

Калорійність сала

Солоне сало: 800-830 ккал/100г.
Варене сало: 400-550 ккал/100г.

При вживанні у помірних кількостях не призводить до ожиріння.

Смачні варіанти посолу сала

Метод №1 (без води)

2 кг сала, 150 г солі, 7 зубчиків часнику, подрібнений чорний перець 20 г.

Взяти шматок сала, розрізати на бруски від 3-х до 4-х см. Зробити ножем розрізи, але не дуже глибокі. Так, щоб укласти у них слайси часнику. Натерти сумішшю із солі та перцю. Розкласти тонко нарізаний часник.

У целофановий мішок покласти засолене сало. Залишити у холодному місці на 3 доби. Потім зчистити зайвий наліт, одну частину залашаємо для частування, а іншу запакувати в пергамент і помістити пакунок у морозилці.

Метод № 2 (у банку з розсолом)

1 етап

Приготування водного розчину:

  • вода – 3 л,
  • 7 горошин чорного перцю,
  • 1 ч. ложка чорного перцю,
  • 7 лаврового листя.

Додати приправи в кип’ячену воду у великому сотейнику. Помішуючи вміст, довести до 100 градусів і остудити. Сало (1 кг г) покласти у скляну тару (об’єм 500 мл). Заповнити її одержаним розсолом. Закупорити та прибрати в холодильник на чотири дні.

2 етап

Знадобляться 1 головка часнику, 150 г солі, 15-20 г порошку паприки.

Варене сало підсушити чистим рушником та розтерти сумішшю з розчавленого часнику з паприкою. Помістити ще на три доби у холодне місце, загорнути в пергамент.

Смакові якості за таких способів приготування стануть яскравішими, якщо вибрати якісне однорідне сало. Його продають на ринку чи у фермерських господарствах. Колір сала має бути білий, рожевого відтінку, з прошарками м’яса та свіжим запахом.

Ефективні навесні! Ці трав’яні чаї допоможуть зміцнити імунітет

вівторок, 21 травень 2024, 9:12

Висока популярність трав’яного чаю цілком виправдана. Трави не тільки не містять кофеїну (на відміну від класичного чаю), але й мають ряд корисних для організму властивостей. Щоб налаштувати роботу різних систем органів, висипатися, не нервувати важлив...

Варто знати! Чому цільнозернове борошно потрібно зберігати в холодильнику

вівторок, 21 травень 2024, 8:12

Цільнозернове борошно – незамінний продукт для всіх, хто хоче харчуватися правильно. Це корисно, і ми впевнені, що ви спечете з нього чимало смачних штук, але далі піде мова, як правильно його використовувати і зберігати. Зерно пшениці складається з об...