Один з найпопулярніших в Україні та культових продуктів усіх часів – сало. Сало – корисний, насичений вітамінами та мікроелементами продукт. Сало містить насичені жирні кислоти, у тому числі олеїнову, лінолеву та інші:
Все вищезгадане впливає на кислотно-лужний баланс у тканинах організму. Важливо для фізіологічного перебігу всіх обмінних процесів.
Солоне сало: 800-830 ккал/100г.
Варене сало: 400-550 ккал/100г.
При вживанні у помірних кількостях не призводить до ожиріння.
Метод №1 (без води)
2 кг сала, 150 г солі, 7 зубчиків часнику, подрібнений чорний перець 20 г.
Взяти шматок сала, розрізати на бруски від 3-х до 4-х см. Зробити ножем розрізи, але не дуже глибокі. Так, щоб укласти у них слайси часнику. Натерти сумішшю із солі та перцю. Розкласти тонко нарізаний часник.
У целофановий мішок покласти засолене сало. Залишити у холодному місці на 3 доби. Потім зчистити зайвий наліт, одну частину залашаємо для частування, а іншу запакувати в пергамент і помістити пакунок у морозилці.
1 етап
Приготування водного розчину:
Додати приправи в кип’ячену воду у великому сотейнику. Помішуючи вміст, довести до 100 градусів і остудити. Сало (1 кг г) покласти у скляну тару (об’єм 500 мл). Заповнити її одержаним розсолом. Закупорити та прибрати в холодильник на чотири дні.
2 етап
Знадобляться 1 головка часнику, 150 г солі, 15-20 г порошку паприки.
Варене сало підсушити чистим рушником та розтерти сумішшю з розчавленого часнику з паприкою. Помістити ще на три доби у холодне місце, загорнути в пергамент.
Смакові якості за таких способів приготування стануть яскравішими, якщо вибрати якісне однорідне сало. Його продають на ринку чи у фермерських господарствах. Колір сала має бути білий, рожевого відтінку, з прошарками м’яса та свіжим запахом.
Якщо вам не подобається те, що ви бачите на вагах або у дзеркалі, можна внести зміни в харчування та фізичну активність. Однак варто зазначити, що зайва вага може бути фактором ризику для здоров'я і це не завжди легко розпізнати самостійно, передають П...
Православна церква України 26 січня за новим стилем вшановує пам'ять візантійського святого і настоятеля Феодора Студита. За старим стилем 26 січня згадували мучеників Ермілу і Стратоніка Сінгідонских. . 26 січня українці часто влаштовували поминальни...