Секрет досвідчених господинь! Прості правила, які допоможуть всього за 15 хвилин приготувати буряк

Здається, що зварити буряк просто - набрати води, помити овоч, поставити на плиту і дочекатись, коли приготується, передають Патріоти України.

Частково це правда, але потрібно зварити його так, щоб збереглися вітаміни та корисні речовини, інакше отримаємо некорисний продукт.

Як правильно відварити буряк

Три правила варіння буряків

По-перше, якщо хочете зберегти вітаміни та інші корисні речовини, то не варто його чистити. Достатньо лише старанно обмити буряки під водою, а хвостик і верхівку, де росло бадилля, обрізати не потрібно.

Очищений буряк не варять, а тільки запікають у духовці.

По-друге, щоб правильно зварити буряк, його кладуть у киплячу воду.

Тому спочатку доводимо воду до кипіння, кладемо коренеплід та варимо, закривши каструлю кришкою протягом 15-20 хвилин.

Щоб позбутися неприємного запаху, через 2-3 хвилини після того, як він почне варитися, у воду кладуть хлібну скоринку.

По-третє, залежно від розміру та ваги буряка варять овоч від 15 до 40 хвилин.

Через 15 хвилин варіння гарячу воду зливають і заливають коренеплід холодною водою. Завдяки цій простій хитрості буряк не тільки швидко охолоне, а й легко чиститиметься.

Що ваша улюблена піца розповідає про вас? Наука відповідає!

неділя, 10 серпень 2025, 10:30

Від оливок і шинок до яєць і суперечливого ананаса - вибір начинок для піци може багато розповісти про вашу особистість, передають Патріоти України. Доктор Алан Хірш, директор Фонду лікування та досліджень запахів і смаку в Чикаго, пояснює, що переваги...

Ризик раку може впасти на 50%, якщо ходити на роботу пішки - нове дослідження вражає!

неділя, 10 серпень 2025, 9:43

Піші прогулянки на роботу не тільки економлять гроші і збільшують кількість кроків на день, а й можуть значно знизити ризик розвитку деяких видів раку, передають Патріоти України. Вчені з Оксфордського університету (Великобританія) та Оклендського унів...