Секрет досвідчених господинь! Прості правила, які допоможуть всього за 15 хвилин приготувати буряк

Здається, що зварити буряк просто - набрати води, помити овоч, поставити на плиту і дочекатись, коли приготується, передають Патріоти України.

Частково це правда, але потрібно зварити його так, щоб збереглися вітаміни та корисні речовини, інакше отримаємо некорисний продукт.

Як правильно відварити буряк

Три правила варіння буряків

По-перше, якщо хочете зберегти вітаміни та інші корисні речовини, то не варто його чистити. Достатньо лише старанно обмити буряки під водою, а хвостик і верхівку, де росло бадилля, обрізати не потрібно.

Очищений буряк не варять, а тільки запікають у духовці.

По-друге, щоб правильно зварити буряк, його кладуть у киплячу воду.

Тому спочатку доводимо воду до кипіння, кладемо коренеплід та варимо, закривши каструлю кришкою протягом 15-20 хвилин.

Щоб позбутися неприємного запаху, через 2-3 хвилини після того, як він почне варитися, у воду кладуть хлібну скоринку.

По-третє, залежно від розміру та ваги буряка варять овоч від 15 до 40 хвилин.

Через 15 хвилин варіння гарячу воду зливають і заливають коренеплід холодною водою. Завдяки цій простій хитрості буряк не тільки швидко охолоне, а й легко чиститиметься.

Чому розумні люди частіше зляться - наукове пояснення

п’ятниця, 5 грудень 2025, 10:48

За даними канадських науковців, люди з високим IQ частіше відчувають роздратування і злість. Причина криється не в характері, а в особливостях мозку, передають Патріоти України. Високий інтелект пов’язаний із низькою терпимістю до хаосу, брехні та безг...

Найсолодша хурма вже у магазинах: Як обрати та на що звертати увагу

п’ятниця, 5 грудень 2025, 9:57

Соковита, солодка та повна вітамінів - хурма стає все більш популярним фруктом у наших раціонах. Хоча виглядає екзотично, її сезон припадає саме на час, коли в магазинах закінчуються літні фрукти, передають Патріоти України. Грудень — пік сезону хурми....