Секрет досвідчених господинь! Що зробити, щоб риба не розвалювалася під час смаження

Обсмажити рибу так, щоб вийшло ідеальне блюдо з ароматною скоринкою, досить складно. Справа в тому, що продукт досить легко втрачає цілісність і з рівних шматочків перетворюється на неапетитну масу, передають Патріоти України.

Як не дивно, але справа зазвичай не в паніровці і навіть не в самій рибі, а в інгредієнті, про серйозну дію якого на консистенцію страви багато кулінари навіть не здогадуються.

Подробиці

Поясненням того, що страва швидко розвалюється на сковороді, найчастіше є неправильним використанням солі.

Що не так роблять кулінари

Багато людей солять смажену рибу надто пізно: або всередині, або в кінці приготування страви. Зазвичай до цього моменту страва вже є рибною масою замість гарних цілісних шматочків.

Як виправити ситуацію

Додавати сіль бажано на початку смаження, а краще – за 15 хвилин до початку кулінарної процедури.

Якщо кулінару незручно солити сиру рибу, то хлорид натрію можна додати в олію, на якій планується обсмажувати продукт.

В цьому випадку їжа точно не прилипатиме і пригорятиме до дна сковороди. Крім того, вдасться уникнути появи гарячих масляних бризок.

Перевірте себе! Простий психологічний тест розкриє вашу найсильнішу рису характеру

четвер, 11 грудень 2025, 13:05

Тести на особистість - чудовий спосіб дізнатися більше про себе та зрозуміти, як ви взаємодієте зі світом. Вони схожі на подорож у глибини власної свідомості, адже допомагають виявити навіть найдрібніші риси характеру, передають Патріоти України. Чому ...

Вчені підтверджують: Їжа, приготовлена близькими, смачніша - і ось чому

четвер, 11 грудень 2025, 12:45

Ви коли-небудь помічали, що мамине печиво чи булочки вашої бабусі завжди смачніші, ніж у будь-якій пекарні? Нові дослідження доводять: справа не лише в інгредієнтах, а в чомусь значно глибшому, передають Патріоти України. . Секрет – любов. . Дослідже...