Секрет кухарів: Чим полити заморожене м’ясо для прискорення розморожування та покращення смаку

Заморозка м’яса - це спосіб, що дозволяє помітно продовжити термін зберігання. Проте проблема полягає в тому, що розморожування м’ясних шматочків займає чимало часу, передають Патріоти України.

Подробиці

Якщо відмовитися від штучного прискорення процесу і не використовувати мікрохвильову піч, то чекати доводиться мінімум 6 годин.

А якщо м’ясний шматок є дуже великим, то на його відтавання може піти ціла доба. Однак є спосіб помітно прискорити розморожування м’яса, при цьому не відправляючи його в НВЧ-піч.

Так, продукт необхідно полити однією рідиною, яка з високою ймовірністю знайдеться у вашій кухонній шафці у скляній ємності.

Як обробити м’ясо

Як тільки ви дістали м’ясний продукт із морозильної камери і поклали його на тарілку, встановлену на кухонному столі, полийте заморожений шматок оцтом.

Об’єм рідини повинен бути невеликим, щоб не перетворити розморожування на маринування. Крім того, оцет можна змішати з водою у рівних пропорціях.

Просту процедуру можна здійснити і через пару годин після початку процесу розморожування м’яса. Пізно не буде: хитрість спрацює і в цьому випадку.

Результати процедури

За рахунок оцту відбудеться дуже швидкий перехід води із твердого стану в рідкий. Прискорене танення льоду допоможе розморозити м’ясо набагато раніше, ніж планується. Крім того, використання кислої рідини позитивно вплине на смак і консистенцію майбутньої страви: м’ясний продукт стане набагато апетитнішим, м’якшим і ніжнішим.

Дачникам на замітку! Коли копати картоплю 2024 року, щоб добре збереглася: найкращі дати

середа, 14 серпень 2024, 22:00

Коли і як цього року копати картоплю: поради та дати за місячним календарем, передають Патріоти України. Термін початку викопування картоплі залежить від багатьох факторів. Зокрема, від сорту, погоди, часу посадки, догляду тощо. Ранні сорти картоплі дл...

Не робіть помилок! Названо посуд, який в жодному разі не можна мити в посудомийній машині

середа, 14 серпень 2024, 21:45

Ці 15 видів посуду в жодному разі не можна класти в посудомийну машину. Ретельно вивчіть перелік, щоб нічого не зіпсувати, передають Патріоти України. Багато українців вже не може уявити своє життя без посудомийної машини. Однак, слід запам'ятати, що д...