Що буде, якщо м'ясо покласти в гарячу воду - багатьох господинь здивує такий результат

Без м'яса, яке є основою багатьох українських страв, важко уявити свій обідній стіл. Бульйон, борщ, суп, картопля і ще багато всякої смакоти господині готують з м’ясом. У кожного, хто готує страви з цим продуктом, напевно, є свої секретні рецепти, передають Патріоти України.

Але іноді виникає запитання: в яку воду краще покласти м’ясо для приготування – у холодну чи в окріп. Насправді, від того, у якій воді варитиметься м’ясо, залежатиме смак приготованої страви. Розповідаємо, чи можна покласти м’ясо в окріп і що буде, коли варити його у холодній воді.

Навіщо м’ясо заливати гарячою водою

Якщо ви плануєте приготувати смачний бульйон, то м’ясо потрібно покласти у гарячу воду. Навіщо так робити? Річ у тім, що гаряча вода не дасть м’ясу виділити сік, який міститься в ньому. Після того, як воно звариться, буде соковитим і ніжним. М’ясо, приготоване у такий спосіб, стане чудлвим складником для салатів, бутербродів, запіканок тощо.

Щоб зварити м’ясо у гарячій воді, слід дотримуватися декількох правил. Для варіння продукту необхідна невелика кількість води, щоб вона покривала його на 2 см вище. Після приготування м’яса бульйон не варто використовувати для подальшого приготування супу чи борщу.

Зазначимо, що м’ясо також можна приготувати на пару, так воно збереже свій сік і смак. Для приготування на пару його попередньо ще можна замаринувати у будь-яких спеціях та соусах, тоді ця страва стане однією з ваших найулюбленіших.

Коли потрібно класти м’ясо у холодну воду

Для приготування супу, борщу та холодцю м’ясо потрібно обов’язково класти у холодну воду. Адже у цих стравах бульйон є основою для приготування, тому він повинен бути насиченим. У холодній воді м’ясо при нагріванні поступово почне виділяти свій сік, віддаючи його воді. Саме тому бульйон стає наваристим та ароматним. А для того, щоб борщ чи суп мав характерний наваристий смак м’яса, продукт варто класти у холодну воду. Коли вода закипить, потрібно зменшити вогонь і варити до готовності.

Варто запам’ятати: аби бульйон вийшов з насиченим густим смаком, м’ясо не потрібно відділяти від кістки. А коли ви вкинете чисту цибулину з лушпинням у каструлю, то бульйон набуде золотавого кольору. Чистити цибулю не потрібно, оскільки саме її лушпиння зафарбує страву в золотистий колір. Після того, як звариться бульйон, можна витягати м’ясо та відділяти його від кістки. Цибулину варто вийняти та викинути. Така насичена страва смакуватиме всій родині.

А ви це знали? Коли треба солити картоплю під час смаження

субота, 27 липень 2024, 21:12

Хочете картоплю зі смачною золотою скоринкою? Для цього треба не тільки правильно обробити саму картоплю, а й своєчасно її солити, щоб не було ефекту вареного овоча, передають Патріоти України. У вас вийде хрумка скоринка, якщо ви посолите картоплю піс...

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...