Що готують на Різдво та Новий рік в Європі: ТОП-3 популярні рецепти на замітку

Цього року через пандемію коронавірусу багато хто відмовився від відпустки в Європі, де можна було відвідати знамениті різдвяні ярмарки, спробувати глінтвейн і насолодитися святковою атмосферою. Однак ніхто не забороняє вам влаштувати вдома тематичну вечірку зі стравами, які готують в тій чи іншій країні, передають Патріоти України.

Індичка з журавлинним соусом

Англійці зустрічають Різдво із запеченою індичкою, яку подають під журавлинним соусом. Маринувати і запікати цілу індичку - досить складний, довгий і трудомісткий процес, тому пропонуємо вам взяти тільки її філе (грудку).

Інгредієнти: філе індички (1 шт.), апельсин (1 шт.), журавлина (100 г), сік грушевий (2/3 склянки), цукор (1 ст. л.), крохмаль кукурудзяний (2 ст. л.) , аніс (1/8 ч. л.), кориця (1/8 ч. л.), гвоздика (1/8 ч. л.), сіль (1/2 ч. л.), перець чорний мелений (1/8 ч. л.), масло вершкове (50 г), цибуля (2 шт.), розмарин (1/2 ч. л.) чебрець (1/2 ч. л.).

Для початку потрібно підготувати всі інгредієнти: індичку і журавлину ретельно промити, цибулю вимити і очистити від лушпиння.

Філе розрізати уздовж так, як би розкриваючи його "книжкою", а потім замаринувати в спеціях: солі, сушеному розмарині, тим'яні та чорному перці.

Для того, щоб приготувати журавлинний соус, необхідно взяти ягоди, апельсиновий і грушевий сік, додати аніс, гвоздику, корицю і збити все в блендері. Туди ж додати крохмаль.

На розігрітій сковороді на вершковому маслі обсмажити цибулю. Потім вилити туди журавлинне пюре зі спеціями, додати цукор, сіль, перець і довести до кипіння.

У форму для запікання вилити журавлинний соус, зверху покласти індичку - так, щоб рідина не повністю покривала її. Додати гілочку розмарину. Запікати при температурі 200°С приблизно 40 хвилин.

Сирне фондю

Швейцарці на свята їдять улюблене традиційне блюдо - сирне фондю, для якого закуповують кілька сортів різного сиру.

Інгредієнти: вершковий сир "Ламбер" 55% (500 г), часник (2 зубчики), біле сухе вино (300 мл), цукор (1 ч. л.), вершки 30% (200 мл), мускатний горіх, крохмаль ( 2 ч. л.), французький багет (1 шт.), сіль, перець.

Сир натерти на крупній тертці, а крохмаль розвести у воді. Багет нарізати на невеликі кубики.

У невелику каструлю влити вино, часник і цукор, випарити наполовину. Змішати сир з вершками і додати в каструлю з вином.

Потім влити крохмаль, постійно помішуючи, посолити, поперчити, приправити мускатним горіхом на кінчику ножа.

Перелити цю масу в фондюшницю. Можна подавати з білим вином або чаєм.

Фото: pixabay.com

Туррон з вершками

В Іспанії жодне свято, в тому числі Новий рік і Різдво, не обходиться без десерту під назвою туррон.

Інгредієнти: вода (0,5 склянки), цукор (1 склянка), мед (1 склянка), білок (6 шт.), вершки (1 ст. л.), цукрова пудра (2 ст. л.), горіхи волоські (500 г), ваніль, вафельні листи.

У каструлю висипати цукор, залити водою, підігріти, дочекатися, поки він повністю розчиниться. Потім додати мед, перемішати і дочекатися світло-коричневого відтінку.

Відокремити білки від жовтків, білки охолодити, збити в пишну піну. Потім збити з ними вершки і цукрову пудру.

Отриману білкову масу влити в медову, перемішати, довести до кипіння. Потім зменшити вогонь і варити приблизно 20 хвилин.

Горіхи почистити і розрізати, потім додати в каструлю, все перемішати.

Вафельний лист розкласти на столі, викласти на нього масу і разравнять по всій поверхні, потім накрити другим листом. Потім туррон слід охолодити і поставити на кілька днів під прес в холодильник. Розрізати на маленькі порції.


Перевірте себе! Тест у картинці визначить, що приносить вам справжнє щастя

середа, 24 квітень 2024, 16:15

Цінності - це ті принципи, ті найважливіші ідеали, які дають сенс нашому життю і допомагають нам вистояти у важкі часи, передають Патріоти України. Психологічний тест допоможе вам зрозуміти, що ви цінуєте в житті, і що приносить вам відчуття щастя і з...

Що заважає вашому щастю? Цей тест у картинці визначить життєву перешкоду

середа, 24 квітень 2024, 15:14

Ми протягом усього життя стикаємося з різними проблемами, і постійно чогось нам не вистачає. Психологічний тест у картинці визначить, що заважає вашому щастю, передають Патріоти України. Подивіться на картинку і виберіть тварину, яка вам найбільше спо...