Цього року через пандемію коронавірусу багато хто відмовився від відпустки в Європі, де можна було відвідати знамениті різдвяні ярмарки, спробувати глінтвейн і насолодитися святковою атмосферою. Однак ніхто не забороняє вам влаштувати вдома тематичну вечірку зі стравами, які готують в тій чи іншій країні, передають Патріоти України.
Індичка з журавлинним соусом
Англійці зустрічають Різдво із запеченою індичкою, яку подають під журавлинним соусом. Маринувати і запікати цілу індичку - досить складний, довгий і трудомісткий процес, тому пропонуємо вам взяти тільки її філе (грудку).
Інгредієнти: філе індички (1 шт.), апельсин (1 шт.), журавлина (100 г), сік грушевий (2/3 склянки), цукор (1 ст. л.), крохмаль кукурудзяний (2 ст. л.) , аніс (1/8 ч. л.), кориця (1/8 ч. л.), гвоздика (1/8 ч. л.), сіль (1/2 ч. л.), перець чорний мелений (1/8 ч. л.), масло вершкове (50 г), цибуля (2 шт.), розмарин (1/2 ч. л.) чебрець (1/2 ч. л.).
Для початку потрібно підготувати всі інгредієнти: індичку і журавлину ретельно промити, цибулю вимити і очистити від лушпиння.
Філе розрізати уздовж так, як би розкриваючи його "книжкою", а потім замаринувати в спеціях: солі, сушеному розмарині, тим'яні та чорному перці.
Для того, щоб приготувати журавлинний соус, необхідно взяти ягоди, апельсиновий і грушевий сік, додати аніс, гвоздику, корицю і збити все в блендері. Туди ж додати крохмаль.
На розігрітій сковороді на вершковому маслі обсмажити цибулю. Потім вилити туди журавлинне пюре зі спеціями, додати цукор, сіль, перець і довести до кипіння.
У форму для запікання вилити журавлинний соус, зверху покласти індичку - так, щоб рідина не повністю покривала її. Додати гілочку розмарину. Запікати при температурі 200°С приблизно 40 хвилин.
Сирне фондю
Швейцарці на свята їдять улюблене традиційне блюдо - сирне фондю, для якого закуповують кілька сортів різного сиру.
Інгредієнти: вершковий сир "Ламбер" 55% (500 г), часник (2 зубчики), біле сухе вино (300 мл), цукор (1 ч. л.), вершки 30% (200 мл), мускатний горіх, крохмаль ( 2 ч. л.), французький багет (1 шт.), сіль, перець.
Сир натерти на крупній тертці, а крохмаль розвести у воді. Багет нарізати на невеликі кубики.
У невелику каструлю влити вино, часник і цукор, випарити наполовину. Змішати сир з вершками і додати в каструлю з вином.
Потім влити крохмаль, постійно помішуючи, посолити, поперчити, приправити мускатним горіхом на кінчику ножа.
Перелити цю масу в фондюшницю. Можна подавати з білим вином або чаєм.
Фото: pixabay.com
Туррон з вершками
В Іспанії жодне свято, в тому числі Новий рік і Різдво, не обходиться без десерту під назвою туррон.
Інгредієнти: вода (0,5 склянки), цукор (1 склянка), мед (1 склянка), білок (6 шт.), вершки (1 ст. л.), цукрова пудра (2 ст. л.), горіхи волоські (500 г), ваніль, вафельні листи.
У каструлю висипати цукор, залити водою, підігріти, дочекатися, поки він повністю розчиниться. Потім додати мед, перемішати і дочекатися світло-коричневого відтінку.
Відокремити білки від жовтків, білки охолодити, збити в пишну піну. Потім збити з ними вершки і цукрову пудру.
Отриману білкову масу влити в медову, перемішати, довести до кипіння. Потім зменшити вогонь і варити приблизно 20 хвилин.
Горіхи почистити і розрізати, потім додати в каструлю, все перемішати.
Вафельний лист розкласти на столі, викласти на нього масу і разравнять по всій поверхні, потім накрити другим листом. Потім туррон слід охолодити і поставити на кілька днів під прес в холодильник. Розрізати на маленькі порції.
На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...
Лікар попередив, що поширеною нічною звичкою може бути старіння шкіри під час сну. За його словами, ця рутина не тільки спричиняє розвиток зморшок, але й може призвести до асиметрії обличчя. Про що саме йде мова, передають Патріоти України з посиланням...